به گزارش ایرنا، طرح انتقال گاز به نیروگاه جزیره کیش امروز با حضور وزیر نفت به بهرهبرداری میرسد. این اقدام علاوه بر آنکه باعث صرفهجویی در مصرف گازوئیل کشور میشود، همچنین اثرات زیستمحیطی را نیز به شدت کاهش خواهد داد.
با گازرسانی به نیروگاه کیش، روزانه ۱.۴ میلیون لیتر گازوئیل کمتری مورد استفاده قرار میگیرد و در طول سال نیز از سوزاندن ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیل جلوگیری خواهد شد.
با در نظر گرفتن قیمت ۵۴ سنت برای هر لیتر گازوئیل، ایران از این محل صرفه جویی ۲۷۰ میلیون دلاری خواهد داشت.
این در حالی است که در مجموع ۳۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری برای اجرای گازرسانی به جزیره کیش انجام شده است و در کمتر از ۲ سال، میتوان از محل کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه این جزیره، و با در نظر گرفتن قیمتهای ثابت نفت، این سرمایه را بازگشت داد.
اما این تمام مزیت اقتصادی برای اجرای این پروژه نبوده است. با اتصال جزیره کیش به شبکه پایدار گاز سراسری، تامین انرژی پاک و پایدار و کاهش اثرات سو زیستمحیطی نیز ایجاد خواهد شد.
علاوه بر آن، میتوان با این خط لوله، توسعه شبکه گاز شهری، صنعتی، خدماتی، هتلها و مسکونی را نیز در کیش ایجاد کرد.
همچنین انتظار داشت صرفهجویی و آزادسازی بیش از ۷ هزار تن گاز مایع با توسعه گازرسانی به کیش فراهم شود.
حذف هزینه ۱۵۰ میلیارد تومانی حمل و نقل گازوئیل و حذف هزینه حمل و نقل گاز مایع به میزان ۴ میلیارد تومان به کیش در سال از دیگر دستاوردهای گازرسانی به کیش خواهد بود.
از سوی دیگر با توسعه گازرسانی در کیش، امکان احداث جایگاه سی.ان.جی برای سوخت خودروها و شناورها نیز ممکن میشود.
جلوگیری از قاچاق سوخت مایع از دستاوردهای دیگری است که میتوان به آن اشاره کرد.
طرح انتقال گاز به نیروگاههای جزیره کیش به منظور تامین سوخت نیروگاههای کیش با استفاده از زیرساختهای طرح توسعه فاز یک میدان کیش از دی ماه سال ۱۳۹۷ با مسئولیت کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس آغاز و عملیات احداث خطوط لوله انتقال گاز، ایستگاههای مربوطه و یک رشته کابل فیبر نوری به طول ۱۲۷ کیلومتر انجام شد.
از ۱۲۷ کیلومتر خط لولهای که احداث شده، خط لوله خشکی ۵۶ اینچ حد فاصل خط هفتم سراسری گاز در محدوده منطقه بستک تا نقطه اتصال به خط لوله ۳۲ اینچ در نزدیکی ساحل بندر آفتاب به طول ۹۴ کیلومتر بوده که به همراه ایستگاههای ارسالکننده و دریافتکننده توپک و تعداد شش ایستگاه بین راهی است.
همچنین خط لوله دریایی و خشکی ۳۲ اینچ حد فاصل بندر آفتاب تا نقطه اتصال به ایستگاه تقلیل فشار در جزیره کیش به همراه دو ایستگاه شیر مستقر در سواحل بندر آفتاب و کیش در طرفین خط لوله زیردریایی شامل ۱.۵ کیلومتر خط لوله در سمت بندر آفتاب، ۱۹ کیلومتر خط لوله زیردریایی و ۳.۵ کیلومتر در سمت کیش در قالب دو قرارداد مجزا توسط به ترتیب شرکتهای مارونکاران و تاسیسات دریایی ایران تکمیل شده است.
خط لوله تغذیه خشکی ۲۰ اینچ حد فاصل ایستگاه تقلیل فشار و نیروگاه جزیره کیش به طول تقریبی ۹ کیلومتر به شرکت ملی گاز ایران واگذار شد.
میزان سرمایهگذاری ۳۵۰ میلیون دلار این طرح از محل قراردادهای بیع متقابل گازرسانی تامین اعتبار شده است و سرمایهگذاری انجام شده از محل صرفه جویی حاصل از جایگزینی گاز با سوختهای مایع بازپرداخت میشود.
بازگشت سرمایه ۳۲۰ میلیون دلار در سال با احتساب هر لیتر گازوئیل ۵۴ سنت و هر مترمکعب گاز طبیعی ۲۶ سنت خواهد بود.
نظر شما