برنامه پهپادی ایران، خطرناک‌ترین تهدید علیه رژیم صهیونیستی

تهران–ایرنا – تارنمای «عرب ۴۸» (متعلق به فلسطینیان ساکن مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸) در گزارش خود درباره پهپادهای ایرانی، برنامه پهپادی ایران را «خطرناک‌ترین تهدید احتمالی علیه رژیم صهیونیستی» توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، در این گزارش آمده است: «پهپادهای ایرانی از نگاه مقامات صهیونیست از یک پدیده حاشیه‌ای به یک «تهدید فزاینده» تبدیل شده‌اند؛ آن هم پس از آنکه حماس و حزب الله از این پهپادها علیه اسراییل و متحدانش در منطقه از جمله کشورهای خلیج (فارس) و نیروهای آمریکایی در پایگاه التنف سوریه استفاد کردند».

«عرب ۴۸» در ادامه با اشاره به رهگیری سه فروند پهپاد حزب الله در میدان گازی کاریش در جولای گذشته نوشت که «با توجه به مذاکرات انجام گرفته میان لبنان و اسراییل با میانجی‌گری آمریکا در خصوص استخراج گاز در دریای مدیترانه و به عبارت دیگر ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و اسرائیل به نظر می‌رسد هدف حزب الله از اقدام یاد شده نشان دادن توانایی‌های خود بوده است. استفاده پهپادی حزب الله لبنان علیه اسراییل موضوع جدیدی نیست؛ چراکه حزب الله از دومین جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶، از این دست پهپادها استفاده کرده است».

این گزارش همچنین به پرواز چند باره پهپادهای حزب‌الله در جنوب فلسطین اشغالی طی سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: «حزب الله با استناد به تجربه سایر گروه‌ها در خاورمیانه دریافته است که پهپادها حتی اگر کوچک باشند، باز هم ابزار کارآمد و موثر برای انجام ماموریت‌های مختلف از جمله ارسال پیام های هشدار دهنده به شمار می روند. پهپادهای حزب الله در سال ۲۰۱۲ برای انجام ماموریت شناسایی به منظور جمع آوری اطلاعات بر فراز تاسیسات امنیتی در جنوب اسراییل بکار گرفته شدند. حزب الله طی سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ به طور مستمر از پهپادها برای انجام پروازهای شناسایی بر فراز جنوب اسراییل که تعداد آنها سالانه ۷۵ هواپیمای بدون سرنشین تخمین زده می‌شود، استفاده کرد. پهپادی در سال گذشته وارد حریم هوایی اسراییل شد و به مدت تقریبا نیم ساعت بر فرار اسراییل به گشت زنی پرداخت و به دنبال آن به لبنان بازگشت».

در ادامه گزارش این پایگاه خبری که متعلق به فلسطینیان ساکن مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ است، آمده که از پهپادها در مراحل عادی و معمولی برای جمع آوری اطلاعات و جنگ روانی استفاده می‌شود هر چند بکارگیری آنها برای انجام ماموریت‌های تهاجمی هدف اصلی به شمار می رود و می توان در نبردها در کنار توپخانه و زرادخانه موشکی از آنها بهره برد و در همین رابطه می توان به اظهارات سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان اشاره کرد، مبنی بر اینکه حزب الله در تولید پهپاد به خودکفایی رسیده است».

عرب ۴۸ در ادامه به پژوهش مرکز تحقیقات امنیت رژیم اسراییل در دانشگاه تل آویو استناد کرد و مدعی شد که «بخشی از پهپادهای موجود حماس در نوار غزه ساخت ایران است و با توجه به شهامت فوق العاده ایران در بکارگیری از پهپادها جهت حمله به اهداف منطقه‌ای خود، می‌توان از برنامه پهپادهای ایرانی به عنوان خطرناک ترین تهدید علیه رژیم صهیونیستی نام برد».

طبق پژوهش مرکز تحقیقات امنیت رژیم اسراییل در دانشگاه تل آویو، «ایران به موازات آن، به متحدانش در مناطق مختلف کمک می‌کند و تجربه های خود را به آنها منتقل می‌کند تا بتوانند اهداف آمریکا و متحدانش را در عراق و سوریه و در خلیج (فارس) هدف قرار دهند».

بر اساس این پژوهش، «این نمایانگر افزایش خطر تهدید هوایی علیه اسراییل است که می‌توان آن را به تهدیدهای موشکی و راکتی افزود. همچنین تهدید پهپادهای ایرانی را می توان به تهدیدهای کم اهمیت تر همچون بالون های و بادبادک های آتش زا به پرواز درآمده از نوار غزه اضافه کرد که استفاده از آنها کمتر شده است».

در پژوهش دانشگاه تل آویو تأکید شده که «اسرائیل با توجه به موارد یاد شده باید توان دفاعی خود را جهت مقابله با تهدیدهای فزاینده از نظر حجم نیروها و سامانه های پدافندی در برابر حملات احتمالی گوناگون به ویژه در شرایط جنگ گسترده و فراگیر و مستمر بهینه‌سازی کند» .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha