توانمندسازی همیاران سلامت از رویکردهای اصلی سازمان بهزیستی کشور است

ساری - ایرنا - معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، کاهش آسیب های اجتماعی را نیازمند مشارکت جمعی و اهتمام بیشتر مسئولان دستگاه های اجرایی ذی‌ربط دانست و بر توانمندسازی همیاران سلامت به عنوان رویکرد اصلی سازمان بهزیستی تاکید کرد.

 به گزارش خبرنگار ایرنا، آرزو ذکایی‌فر شامگاه دوشنبه در نشست شورای اداری بهزیستی مازندران با بیان اینکه مازندران از جمله استان ها ی برنامه محور و پیش رو در بحش کاهش آسیب های اجتماعی است، گفت که  محور برنامه های حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی مشارکت اجتماعی و محله محوری است که توسط موسسات انجام می شود.

وی با بیان اینکه روسای ادارات باید از ظرفیت مدیران شهرستانی در بحش کاهش آسیب های اجتماعی استفاده کنند، افزود: مدیران و روسای ادارات باید گزارشی از طرح های محله محور، طرح مشارکت اجتماعی (مانا)، مشارکت اجتماعی زنان و پیشگیری به نمایندگان مجلس و مسوولان استانی و شهرستانی ارائه کنند تا آنان ضمن آشنایی بیشتر با این طرح ها، در تصویب قوانین به این حوزه توجه ویژه ای کنند.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی از جنس مشارکت مردمی است، ادامه داد: در فرمایشات مقام معظم رهبری بر مردمی سازی تاکید فراوانی شده است و در سازمان بهزیستی بیش از ۲۰ سال گروه های همیار در حال فعالیت هستند که مسوولان و مردم اطلاعات زیادی در این حوزه ندارند.

معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بر لزوم مستندسازی تاکید کرد و افزود: هر چقدر در حوزه پیشگیری اقدامات بهتری صورت گیرد، بار آسیب های اجتماعی در حوزه های مختلف کاهش پیدا می کند.

ذکایی‌فر همچنین در نشست هم‌اندیشی با همیاران سلامت مازندران با بیان اینکه همیاران سلامت اجتماعی باید برنامه محور باشند، با بیان اینکه توانمند سازی همیاران سلامت از رویکردهای اصلی سازمان بهزیستی کشور است، بیان کرد: یکی از قدیمی ترین ظرفیت های سازمان ، جمعیت همیاران سلامت روانی اجتماعی است و در صورت تقویت و توجه بیشتر اقدامات اثربخشی را در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی مطلوبتر انجام حواهند داد..

وی با بیان اینکه استان مازندران در اقدامات اجتماع محور بویژه پروژه های  رشد و توانمندسازی محلات جزو استان های برتر است، افزود: همیاران سلامت اجتماعی‌ باید آسیب های و مسائل  اجتماعی محلات را بررسی و بر اساس آن برنامه ریزی و مداخلات موثر  را انجام دهند.

وی با بیان اینکه همیاران باید بتوانند از ظرفیت دستگاه ها و سایر گروه های مردمی برای اجرای برنامه ها استفاده کنند، گفت: همیاران سلامت اجتماعی باید فعالیت های خود را منعکس کنند تا جامعه آگاهی لازم را نسبت به این فعالیت ها پیدا کند.

فریبا بریمانی، مدیرکل بهزیستی مازندران نیز با بیان اینکه مازندران جزو استان های نخست در راه اندازی همیاران سلامت اجتماعی است، گفت: بهزیستی جزو اولین دستگاه ها در حوزه مشارکت های مردمی است و در دهه ۷۰ گروه‌های همیار سلامت روان در استان ها راه اندازی شد که جزو بهترین گروه های کشور می باشد.

وی افزود: گروه همیاران سلامت روان جزو گروه هایی هستند که اقدامات خوبی در جامعه انجام داده اند و امیدواریم این همکاری تداوم پیدا کند.

بهزیستی مازندران ۴۶۰ هزار مددجو را زیر پوشش دارد که از این تعداد حدود ۶۰ هزار نفر مستمری دریافت می کنند و بقیه از دیگر خدمات این نهاد حمایتی بهره مند هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha