مرزهای شرقی را در اربعین حسینی سخت‌گیرانه پایش می‌کنیم

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اورژانس کشور و مسئول کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین گفت: طبق پیش‌بینی‌ها در مراسم پیاده‌روی اربعین، ۳۰۰ هزار نفر از مرزهای شرقی ما وارد کشور می‌شوند که همکاران بهداشتی ما به صورت سختگیرانه افراد ورودی را پایش خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، ‌جعفر میعادفر درباره فعالیت‌ها و نظارت‌های بهداشتی در مراسم پیاده‌روی اربعین درباره آخرین اخبار درباره تزریق واکسن کرونا گفت: آخرین تصمیمی که ستاد کرونا اعلام کرده این است که زائران اربعین حسینی باید ۲ دز واکسن باید تزریق کرده باشند. هم‌چنین اگر ۶ ماه از آخرین دز واکسن‌شان گذشته باشد باید دز یادآور را حتما تزریق کنند. هر کشوری براساس سطح بهداشت و درمان خود تصمیماتی می‌گیرد. ما هم تمام تلاش خود را کردیم که این بیماری را کنترل کنیم.  


غالب کسانی که برای تاسوعا و عاشورا به عراق رفته بودند، پس از برگشت کرونا گرفته و باید ۵ روز در خانه می‌ماندند. برآوردها حاکی از آن است که اجتماع تقریبا ۲۰ میلیونی در ایام اربعین امسال رخ بدهد و به همین دلیل باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم. اکنون، پیک هفتم در حال عبور است و نباید کاری کنیم که به سمت موج هشتم برویم.  


وی با اشاره به مشاهده یک مورد آبله میمونی در خوزستان و امکان گسترش آن در مراسم اربعین گفت: یک مورد از آبله میمونی در استان خوزستان گزارش شده است و همکاران ما در تلاش‌اند تا از اشاعه بیش‌تر آن جلوگیری کنند. البته واگیری آبله میمونی خیلی جدی نیست اما باید مراقبت کرد که تعداد افزایش پیدا نکند.  

رئیس سازمان اورژانس کشور از سخت‌گیری‌ها در مرز شرقی خبر داد و گفت: طبق پیش‌بینی‌های ما ۳۰۰ هزار نفر از مرزهای شرقی ما یعنی مرز ریمدان و میرجاوه می‌آیند. در آن مرزها همکاران بهداشتی ما حضور دارند و به صورت سختگیرانه افراد ورودی را پایش خواهند کرد. نگرانی‌هایی درباره مناطق شرقی ما وجود دارد و اگر کسی مشکوک باشد، حتما از ورودش جلوگیری خواهیم کرد.  

وی ضمن تشریح فعالیت‌های سازمان اورژانس کشور برای مراسم پیاده‌روی اربعین گفت: سازمان اورژانس به عنوان نماینده و هماهنگ‌کننده وزارت بهداشت در این مراسم حضور خواهد داشت. در مرز مهران که مرز مهمی است و افراد بیشتری از آن عبور می‌کنند، امکانات ویژه‌تری در نظر گرفتیم. برای این منطقه ۱۵۰ دستگاه آمبولانس و ۱۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس داریم که هر اتوبوس آمبولانس ۱۰ تخت برای بستری بیماران دارد. بیمارستان‌های ثابت ما در ایلام و مهران نیز آماده‌اند.  

بیمارستان ۱۰۰ تخت‌خوابی امام حسین در مهران قرار دارد. یک بیمارستان صحرایی از سوی ارتش و یک بیمارستان صحرایی دیگر نیز توسط سپاه راه‌اندازی خواهد شد. هم‌چنین دو بیمارستان وزارت بهداشت داریم. بنابراین در مرز مهران ۴ بیمارستان ثابت و ۵ بیمارستان صحرایی پیش‌بینی شده است.  


مسئول کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین ضمن اشاره به دمای بالای هوا همزمان با مراسم اربعین گفت: بیمارستان سرد برای کسانی که گرمازده می‌شوند در نظر گرفته‌ایم. افرادی که به واسطه گرما دچار مشکلاتی شده‌اند می‌توانند با حضور در این مکان خدمات پزشکی دریافت کنند. درست است که ما به شهروندان توصیه کرده‌ایم که در شب حرکت کنند، اما زیرساخت‌ها در آن طرف مرز خیلی فراهم نیست. فراموش نکنید که به دلیل گرمای هوا، مواد غذایی خیلی زود خراب می‌شوند و همین موضوع می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد. هم‌چنین برخی بیماری‌های عفونی در عراق وجود دارد و هم‌وطنان‌مان باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.  

میعادفر از اعزام تیم‌های درمانی برای نظارت بر فعالیت موکب‌ها خبر داد و گفت: ۲ تیم بهداشتی را تدارک دیده‌ایم که در این طرف مرز، موکب به موکب بازدید می‌روند و بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و طبخ غذا نظارت می‌کنند. در آن طرف مرز نیز یک تیم بهداشتی، شامل کارشناس محیط و بیماری‌ها حضور دارند و به کمک هلال احمر می‌روند. البته نظارت بر موکب‌های عراقی سخت است، اما بر موکب‌های ایرانی نظارت ویژه‌ای خواهد داشت. داخل عراق مسئولیت امور برعهده هلال احمر است اما اگر کمکی بخواهند، حتما کمک‌شان می‌کنیم.  

وی در پاسخ به سوالی درباره پشتیبانی دارویی برای زائران اربعین حسینی گفت: پیش‌بینی‌هایی در این زمینه انجام شده است، برای مثال، برای گرمازدگی ۵۰۰ هزار لیتر سرم پیش‌بینی کرده‌ایم که خوشبختانه از سوی معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت فراهم خواهد شد. خوشبختانه مشکل دارویی نداریم، چرا که عمده‌ داروهای مورد نیاز، مسکن و پماد است و داروهای تخصصی‌تر نیز در بیمارستان‌ها وجود دارد.  


افراد زیر ۶ سال به دلیل گرمای هوا و کم بودن دسترسی آب در معرض خطر قرار دارند. هم‌چنین افراد مسن و بالای ۶۵ سال به ویژه کسانی که فشار خون، دیابت و بیماری زمینه‌ای دارند، در معرض آسیب‌اند. علاوه براین، خانم‌های باردار نیز شرایط سخت‌تری دارند. توصیه پزشکی ما این است که مسیر سختی در پیش دارند و حتما باید با مشورت پزشک‌شان به این سفر بروند. علاوه براین، توصیه می‌کنیم در زمانی که گرد و غبار ایجاد شد، از ماسک N۹۵ استفاده کنند.


میعادفر در پایان درباره همکاری ایران و عراق در حوزه مسائل بهداشتی گفت: هفته آینده با ۵ وزیر بهداشت افغانستان، پاکستان، سوریه، عراق و ترکیه هماهنگی بین کشوری با محوریت اربعین داریم و قرار است تفاهم‌نامه‌ای بین وزیر بهداشت ایران و عراق به امضا برسد.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha