به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مردم خوزستان در سالهای اخیر بهشدت با پدیده تأمین نشدن آب موردنیاز دستبهگریبان بودند و این امر زندگی آنان را تحتتأثیر خود قرارداد.
نگرانی از تأمین آب موردنیاز همچنان دغدغه مردم بود تا آنکه دولت سیزدهم بر سرکار آمد و رئیسجمهور در نخستین قدم مقصد سفر خود را به این استان قرار داد و با حضور در میان مردم بر ضرورت تأمین آب برای مردم تأکید کرد.
در همان سفر «علیاکبر محرابیان» نیز که بهعنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم مطرح و انتخاب شده بود در معیت رئیسجمهوری در میان مردم حاضر شد از نزدیک در جریان وضعیت آبی این استان قرار گرفت.
وی در روزهای اخیر و در نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره نخستین سفر استانی دولت که به استان خوزستان انجام شد، گفت: در این سفر طرحی به رئیسجمهوری ارائه شد که سه ویژگی داشت، اول این که کمیت آب منطقه برای ۲۵ سال تضمین میشد، دوم کیفیت آب به بالاترین سطح کیفیت آب کشور که نمونه آن آب سد دز است، میرسید و سوم طرح در حداقل زمان ممکن اجرایی شده و به بهرهبرداری میرسید.
پیشازاین هم سخنگوی صنعت آب در این باره به خبرنگار ایرنا، گفته بود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح میانمدت غدیر از سوی «علیاکبر محرابیان» وزیر نیرو مطرح شد تا با اجرای آن مشکلات طرح بلندمدت کاهش یابد.
«فیروز قاسمزاده» افزود: در طرح غدیر مقرر است برای ۲۶ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان آبرسانی شود. این طرح حداکثر ۲۴ مترمکعب بر ثانیه میتواند آبرسانی داشته باشد که در عمل ۴۶۵ میلیون مترمکعب ظرفیت آبرسانی اتفاق خواهد افتاد.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی این طرح آن است که برای ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان تأمین آب خواهد داشت.
سخنگوی صنعت آب یکی دیگر از ویژگیهای طرح غدیر را تنوعبخشی به منابع تأمین آب برشمرد و ادامه داد: با این تنوعسازی اگر حوضههای آبریز کرخه، دز و کارون با شرایط تغییر اقلیم دچار خشکسالی شوند، تأمین آب مشکلی با تنوع لحاظ شده نخواهد داشت.
قاسمزاده گفت: در طرح میانمدت غدیر بخشی از آب باکیفیت از سد دز تأمین خواهد شد. این طرح حدود ۵۰ درصد ارتقای کیفیت تأمین آب را به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: افق در نظر گرفتهشده برای طرح اولیه سال ۱۴۲۵ بود که باهدف زودتر اجرا شدن طرح میانمدت از سوی وزیر نیرو مطرح شد. مشاوران طرح زمانی را برای اجرا در نظر گفتند که با موافقت وزیر روبرو نشد و درنهایت برنامه زمانبندی ۳۶ماهه مطرح شد.
سخنگوی صنعت آب گفت: وزیر نیرو تأکید کردند با افزایش نوبتکاریها زمان اجرا کوتاهتر شود که درنهایت حدود ۱۰ ماه موافقت شد که اکنون ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ابرپروژه آبرسانی غدیر در دولت سیزدهم شتاب زیادی گرفت
در روزهای اخیر هم مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان هم در باره این طرح گفت: ابرپروژه آبرسانی غدیر که از ۱۰ سال پیش در خوزستان آغاز شده است، طی یکساله اول دولت سیزدهم با دستورات رئیسجمهور و وزیر نیرو و نیز تزریق بودجه ویژه به این طرح شتاب زیادی گرفت و خوشبختانه بخش عمدهای از این طرح آماده بهرهبرداری است.
«عباس صدریان فر» افزود: در طرح غدیر سه چشمانداز کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تعریف شده است که در راستای اجرای طرح میانمدت با دستور رئیسجمهور و وزیر نیرو قرار شد آبرسانی به غرب و جنوب استان با اولویت و سریعترین زمان ممکن انجام شود.
وی گفت: از مهرماه سال قبل کارشناسان و مدیران سازمان آب و برق برای تحقق وعده رئیسجمهور به مردم خوزستان در زمینه تأمین آب آشامیدنی مناسب وارد عمل شدند و در ابتدا بازه زمانی سهساله برای اجرای آن تعریف شد که خوشبختانه با تلاشهای صورتگرفته این قسمت از طرح کمتر از یک سال محقق شد و در آستانه افتتاح قرار گرفته است.
صدریان فر گفت: با افتتاح این طرح سطح کیفی و کمی آب در غرب استان خوزستان افزایش بسیار چشمگیری خواهد داشت و مردم غرب استان بعد از سالها از آب آشامیدنی بسیار با کیفیتی بهرهمند خواهند شد.
وی اظهار داشت: با افتتاح این طرح آب رودخانه دز که آبی بسیار باکیفیت است به شبکه آبرسانی غرب خوزستان تزریق خواهد شد و سختی آب آشامیدنی مردم بعد از سالها به زیر هزار میکرو موس بر سانتیمتر خواهد رسید.
وی گفت: ای سی آب کرخه در شرایط پرآبی حدود ۲ هزار میکرو بر سانتیمتر است که در خشکسالی این میزان افزایشیافته و کیفیت آب بسیار پایین میآید به همین دلیل شهروندان خوزستانی همواره از کیفیت آب آشامیدنی خود گلایهمند بودهاند.
طرح آبرسانی غدیر بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید آب باکیفیت را علاوه بر یک هزار روستا به شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، دشت آزادگان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع و بستان خواهد رساند.
محرابیان با اشاره به این که علاوه بر پروژه آبرسانی غدیر طرحهای دیگری نیز برای آبرسانی به شهرها و روستاهای استان خوزستان در برنامه و در دست اجرا قرار دارند، ابراز امیدواری کرد با بهرهبرداری از این طرحها، وضعیت پایداری آب خوزستان به حد مطلوب برسد.
نظر شما