به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد محمدی زاده روز جمعه در آئین آغاز عملیات اجرایی آبشیرین کن ۷۰ هزار مگاواتی بوشهر که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی برگزار شد افزود: قبل از انقلاب و همزمان با آغاز روند ساخت نیروگاه اتمی بوشهر از سوی شرکت زیمنس آلمان شرکتهای بزرگ دنیا در این استان حضور پیدا کردند و کار ساخت نیروگاه را انجام دادند و سهم و نقش ایرانیان در ساخت این مجموعه بزرگ معطوف به کارگری، نگهداری و در نهایت حضور یک خانم ایرانی بعنوان مسئول کارگزینی که وظیفه پرداخت حقوق داشت محدود بود.
وی اظهارداشت: به برکت انقلاب اسلامی امروز ایران اسلامی نه تنها در ساخت نیروگاه و غنی سازی اورانیوم برای سوخت نیروگاه و فناوری به خودکفایی رسیده بلکه در این خصوص به کشورهای دیگر نیز کمک می کند.
استاندار بوشهر یادآورشد: امروز آب مشکل مشترک همه بشریت به خصوص کشورهای غرب آسیا و عامل نزاع و درگیری بین کشورهای منطقه است و در ایران نیز آب بعنوان مساله اصلی دولت به شمار می رود و دولت جهادی تمرکز خود را بر حل این مشکل قرار داده است.
وی ادامه داد: در همین راستا همه اقدامات برای تامین آب دراستان بوشهر شامل کنترل روانابها، ساخت سدها، تصفیه پساب شهری، اجرای طرح آبخیزداری،جمع آوری آب در آب انبارها و حتی جمع آوری آب کولرها از جمله اقداماتی است که به موازات هم در استان پیگیری میشود.
محمدی زاده با اشاره به اینکه در سفر ۱۶ مهر سال گذشته هیات دولت به استان بوشهر طرح اجرای آب شیرین کن ۷۰ هزار مترمکعبی با هدف تامین آب مورد نیاز مردم استان بوشهر مطرح شد و در یک همکاری مشترک چند ماهه این فرایند طی شد و امروز عملیات اجرایی این پروژه آغاز می شود.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه آب شیرین کن ۷۰ هزار مترمکعبی نیروگاه بوشهر در راستای تغییر نگاه دولت به استان بوشهر و پیرو سفر رئیس جمهور اجرایی می شود، از آیت الله رئیسی و رئیس سازمان انرژی اتمی که مجری این امر خیر هستند صمیمانه تشکر می کنم.
عبدالکریم جمیری ادامه داد: آب یکی از مسائل اساسی استان بوشهر است و مردم استان نباید در کنار آب لب تشنه باشند. امیدوارم با یک عملیات جهادی کام مردم با سرعت پیدا کردن این پروژه شیرین شود.
وی بیان کرد: از زمان استقرار نیروگاه اتمی عقب ماندگی های زیادی در ایفای مسئولیت های اجتماعی این مجموعه داشته ایم و امیدواریم با انجام اقدامات موثر در استان این عقب ماندگی جبران شود.
جمیری گفت: مردم روستاهای هلیله و بندرگاه که همجوار نیروگاه اتمی قرار دارند مشکلات عدیده ای درخصوص اسناد مالکیت، آب و ساخت و ساز دارند و باید تکلیف آنها روشن شود.
وی ادامه داد: در جلساتی که پیش از این با رئیس سازمان انرژی اتمی، وزیرکشور و رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور داشته ایم قرار شد در جلسه ای مشترک مشکلات مردم این ۲ روستا بررسی و برای آن تصمیم گیری شود، امید میرود با همت جنابعالی در این خصوص هم موفقیت خوبی برای این منطقه و شهرستان بوشهر داشته باشیم.
نظر شما