فرانک شجاعی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: باید از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی، برای پیشگیری و درمان اعتیاد، فرهنگ سازی کنیم تا آسیبها کمتر شود اما وقتی به دستگاه های متولی مراجعه می کنیم برای هماهنگی سالن رایگان همکاری نمی کنند و برای برگزاری همایش در سالن باید پول پرداخت کنیم و میگویند شما سازمان غیر انتفاعی هستید؛از آن جمله،نامه ما را شهرداری شیراز گم کرد که جای تامل دارد.
این فعال حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در شیراز در بخش دیگری از این گفت و گو اظهار داشت: حدود سه تا ۶ ماه طول می کشد تا یک بیمار به اعتیاد را آگاهی دهیم و محبت هایی که باید از خانواده می گرفتند این اتفاق نیفتاده است، از این رو در این موسسه آنها را درک می کنیم که با چه مشکلاتی مواجه هستند.
وی با اظهاراینکه بر خلاف برخی از افراد هیچ گاه به فرد معتاد نمی گوییم چرا معتاد شدید، بیان داشت: چرا که این بزرگترین اشتباه است برای همین هم با گفتار درمانی به آنها میگوییم درکت می کنم و هر زمان که اراده کنید برای ترک در کنار شما هستیم برای همین هم تاکنون ۵۲ نفر را به کمپ ترک اعتیاد ارسال کردیم.
شجاعی ادامه داد:مهتمرین کاری که باید انجام داد بعد از ترک اعتیاد است طوری که باید شبانه روز وقت گذاشت وباید هم با خانواده و هم فرد معتاد صحبت کرد و معتاد را به رفتن به کلاس های ترک اعتیاد تشویق کرد که بسیار اهمیت دارد.
اعتماد به نفس، توانمند سازی
وی اضافه کرد: با مشاوره و صحبت کردن توانمدی فرد بازگشته از اعتیاد را می سنجیم و بر اساس هنری که دارند انها را توانمند می کنیم وافرادی داریم که هفت سال است پاک شده اند و به راحتی دارد زندگی می کند ضمن اینکه برای فرزندان و والدین انها به طور مجزا کلاس های مشاوره ای اسیب های اجتماعی و مهارت های زندگی برگزار می کنیم و تاکنون ۵۷۰ کارگاه اموزشی برگزار کرده ایم.
مسئول سازمان ترنم زیبای محبت تاکید کرد: باید اعتماد به نفس فردی که می خواهد مواد ترک کند را بالا ببریم و به خاطر همین اعتماد به نفس است که راغب می شوند اعتیاد را ترک کنند و پس از آن هم باید به آنها عزت نفس داد زیرا فکر می کنند وقتی ترک کردند مردم انها را با یک چشم دیگر نگاه می کنند اما باید طوری رفتار کرد و اعتماد به نفس داد که وقتی از کمپ باز گشتند خودشان دوست نداشته باشند دیگر سراغ مواد مخدر بروند.
شجاعی ادامه داد: تمام مددکاران ما، محبت مادرانه را به کسانی که بیماری اعتیاد دارند منتقل می کنند، زمانی که یک مادر درک نداشته که با فرد بیماربه اعتیاد چگونه صحبت کند و با درشت گویی و دشنام او را از خانه بیرون کردند این امر می شود لجبازی کردن با فرد معتاد و او هم لجبازی می کند.
اعتیاد یک نوع بیماری است
این فعال حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در شیراز اضافه کرد: اعتیاد یک بیماری است که نیاز به درمان خاص دارد و بهترین درمان هم دادن اعتماد به نفس، عزت نفس و توانمند کردن پس از ترک است اگر هر سه کار بتوانیم انجام دهیم مطمئنا موفق خواهیم شد.
او با اظهار اینکه زمانی که فرد از کمپ بیرون می اید نباید او را رها کنیم چرا که می بینند نه پول دارندٰ و نه جامعه قبولشان دارد برای همین هم وقتی سه ماه به کمپ می روند تا اعتیاد ترک کنند روی خانواده آنها هم کار می کنیم تا اگر فرد امد بیرون امد گذشته او را به یادش نیاورند و اگر خودش هم خواست صحبت کند با یک کلام باید گفت گذشته فراموش کن و والدین باید فکر کند فرزندش تازه به دنیا امده است و با کمی محبت مانند یک دوست در کنار او باشیم و شک نکنیم نجات پیدا می کند.
همکاری مردم و خیرین،انتظار از مسئولان
شجاعی گفت: تاکنون ازهمکاری مردم و خیرین برای ترک اعتیاد افراد استفاده کردیم و کمپ سلامی شیراز هم به طور رایگان در اختیار ما قرار گرفته شده است که جای تشکر دارد، با این حال، از مسئولان انتظار بیشتری داریم که کمک کنند.
یک خاطره
مدیر سازمان مردم نهاد فعال در حوزه درمان اعتیاد افزود: پدری ۱۲ سال مواد مصرف می کرد و فرزند او که یکی از نخبگان درس است اینقدر کتک می زد که توباید مانند من مصرف کننده باشی، او فرار می کرد می آمدپیش ما، صحبت کردیم ،گفتیم فکر کن پدر بالای سرت نیست و ازیک کارتن خواب داری مواظبت می کنی اینقدر محبت کن که پدر خجالت بکشد سرانجام با پدرش رفیق شد و او تصمیم گرفت برود ترک کند و هم اینک دارند به خوبی زندگی می کنند و امیدوارم مسئولان امر کمک کنند تا جامعه عاری از اعتیاد شود.
نظر شما