به گزارش خبرنگار ایرنا، «شهریار حیدری» روز شنبه در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی در پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی افزود: مرز خسروی از بهترین مرزهای ما با کشور عراق است و ۲۳ هتل، زائران و مهمانسرا در قصرشیرین برای استفاده زائران آماده شده است.
وی اظهار داشت: کوتاهترین مرز و در دسترس ترین مرز به سوریه و مدیترانه، مرز رسمی خسروی است و باید این مرز را بیشتر ببینیم و از ظرفیت این مرز بهتر استفاده شود.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: استاندار جهادگر کرمانشاه و ستاد اربعین تلاش شبانه روزی دارند و با وحدت و علاقمندی و انسجام در جال تلاش و پای کار هستند و در بحث تامین آب و برق و زیرساخت ها نیز مرز کاملا آماده حضور زائران است.
حیدری ادامه داد: سامانه گرمسیری ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه غرب کرمانشاه را تحت پوشش قرار می دهد و در سفر رئیس جمهوری قول مساعد برای تامین اعتبار هفت هزار و ۲۰۰ متر از اراضی جامانده داده شد که تمام نقشه ها و طرح آماده است و با اختصاص اعتبار شاهد عملیاتی شدن آن خواهیم بود.
وی همچنین با اشاره به مساله امسال وام های زلزله زدگان گفت: ۵۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای امهال یکسال دیگر وام های زلزله زدگان نیاز است خواستار تامین آن هستیم.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در ادامه افزود: ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی ساختمانهای اداری تخریبی ناشی از زلزله نیز نیاز است و هنچنین بازگشت اهالی روستاهای خالی از سکنه نیز نیاز به تامین اعتبار دارد.
خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما