به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر نیره خادم افزود: سیگار و قلیان میتواند در کیفیت و عملکرد اسپرم و دی.ان.ای آن اثر نامطلوب بگذارد، لذا مردانی که به شکل مداوم سیگار و قلیان میکشند، با افت قدرت باروری مواجه خواهند شد و اسپرم این افراد کیفیت پایینی داشته و از توانایی کافی برخوردار نیست.
وی ادامه داد: مردان زمانی که قصد بچهدار شدن دارند باید پیش از اقدام به آن، مصرف سیگار خود را قطع یا تا حد بسیاری کاهش دهند، چراکه مصرف سیگار میتواند با قدرت باروری تداخل داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصرف سیگار و قلیان در عملکرد تخمدانها و عملکرد تاثیر داشته و باروری را کاهش می دهد، افزود: زنانی که سیگار مصرف میکنند، در باروری با مشکلات متعددی روبهرو میشوند، زیرا عملکرد نامناسب تخمدان میتواند در عملکرد رحم نیز تأثیرگذار باشد.
دکتر خادم تاکید کرد: از سوی دیگر مصرف سیگار در زنان با سرطان دهانه رحم ارتباط دارد و سرطان دهانه رحم نیز شانس باروری زنان را از بین میبرد.
وی ادامه داد: مطالعات نشان داده که در اکثر زنان پس از ترک سیگار باروری بهبود پیدا میکند و زنان سیگاری با ترک حداقل ۲ ماه قبل از تلاش برای باردار شدن میتوانند شانس خود را برای باروری افزایش دهند.
مرکز درمان ناباروری میلاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد دومین مرکز تخصصی کشور پس از یزد بوده که از سال ۱۳۷۴ در بیمارستان شریعتی مشهد فعال و پس از مدتی به بیمارستان منتصریه منتقل شد و سپس در سالهای بعد در بیمارستان حضرت زینب(س) مستقر بود و از سال گذشته هم در بیمارستان امام رضا(ع) استقرار یافته است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما