بازگشایی قفل طرح‌های عمرانی نیمه تمام استان مرکزی در دولت سیزدهم

اراک - ایرنا -  پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، کارشناسان ، از پروژه های نیمه کاره به عنوان یکی از چالش‌های پیش روی دولت منتخب یاد کردند و تکمیل بسیاری از آنها را مقرون به صرفه ندانستند، اما اکنون می‌توان گفت که قفل طرح‌های نیمه تمام عمرانی این استان در دولت سیزدهم بازگشایی شده است.

به گزارش ایرنا،  یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است.  

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود.

با اینحال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

در این گزارش به توجه ویژه مدیریت بخش‌های مختلف استان مرکزی به تکمیل طرح‌های نیمه تمام عمرانی استان مرکزی در دولت سیزدهم خواهیم پرداخت که به اعتقاد کارشناسان و اقشار مختلف مردم گام‌های بلندی در این حوزه برداشته شده است.   

توسعه زیربنایی و عمرانی در دستورکار دولت‌های مختلف پس از انقلاب قرار گرفته و در هر دوره سرعت متفاوتی داشته است، با این حال در سال‌های گذشته و با توجه به افزایش فشارهای ناشی از جنگ اقتصادی و وجود تکانه‌های اقتصادی برآمده از مساله تحریم، سرعت تکمیل طرح های زیرساختی کاهش پیدا کرده و بر تعداد پروژه‌های نیمه تمام اقتصادی افزوده شده و باید اذعان داشت دولت سیزدهم میراث‌دار طرح‌های نیمه‌تمام دولت‌های گذشته است و رویکرد قالب سفرهای استانی تکمیل طرحهای نیمه‌تمام است و چنانچه این مهم در اسرع وقت انجام می‌شد، می‌توانست بهره آن نصیب مردم شود.

با توجه به اینکه اعتبارات بخش دولتی دیگر پاسخگوی تکمیل طرح های نیمه تمام عمرانی نیست بنابراین بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی در این راستا، زمینه‌ساز فعالیت بسیاری از شرکت‌ها در بخش‌های مختلف خواهد بود و به تبع فعالیت این شرکت‌ها، برای جوانان اشتغال ایجاد می‌کند و یکی از رویکردهای محوری دولت که تکمیل طرح‌های نیمه تمام است، محقق می‌شود.

با سفر رییس جمهور و هیات دولت سیزدهم به استان مرکزی  و تاکید رئیس جمهور مبنی بر اتمام پروژه های نیمه تمام و رهاشده این استان، امیدها برای اتمام این پروژه ها زنده شده است و تکمیل این طرح‌ها که از سال گذشته کلید خورد بود شتاب بیشتری به خود گرفت.

دستاورد این سفر به استان مرکزی حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار است و اکنون امیدها را برای اتمام طرح های نیمه تمام عمرانی استان مرکزی  که مدت هاست رها شده‌اند دوباره زنده کرد.

کارنامه درخشان دولت سیزدهم در تکمیل طرح‌های عمرانی و اقتصادی استان مرکزی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی کارنامه دولت سیزدهم طی یک‌سال گذشته را درخشان عنوان کرد و گفت: مهمترین اولویت دولت سیزدهم تکمیل پروژه های نیمه تمام است چرا که اعتماد مردم به دلیل عدم اجرای طرح‌های عمرانی در زمان مقرر کاهش یافته است که با تکمیل طرحهای نیمه تمام، این اعتماد باید دوباره  ترمیم شود.

مهدی زندیه‌وکیلی افزود: توجه و نظارت بر اجرای طرح‌ها ضروری ست و چنانچه عملیات اجرایی طرحی کلید می‌خورد  باید با جدیت، نظارت و دقت در مباحث ایمنی و مقررات ملی ساختمان انجام شود و در موعد مقرر به بهره برداری برسد.

وی ادامه داد: تکمیل طرح های عمرانی نیمه تمام در تمامی شهرستان‌ها در اولویت قرار دارد و علاوه بر شتاب بخشی در فرآیند تکمیلی این طرح‌ها رعایت نکات ایمنی، اجرای قانون ملی ساختمان و تحویل در زمان مقرر از اصلی‌ترین پارامترهای اجرای طرح های عمرانی به خصوص طرح نهضت ملی مسکن است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اضافه کرد: طرح بزرگ‌ترین واحد تولیدی تولید پنل های خورشیدی کشور، و اکنون با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد همراه است و امسال به بهره برداری می رسد.

زندیه وکیلی با بیان اینکه امسال موانع بانکی در راستای حمایت از واحد تولیدی آذراب اراک به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده تجهیزات پالایشگاهی رفع شده است گفت: اجرای طرح آبرسانی به شهر ساوه از خط انتقال سد کوچری به قم، اجرای طرح آبرسانی، طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای (خمین،ساوه،دلیجان،محلات و نیمور) استان مرکزی، طرح آبرسانی به شهر تفرش و روستاهای مسیر از چشمه هفتیان، تامین آب شرب شهر تفرش همچنین اجرای طرح آبرسانی به شهر اراک از سد کمال صالح و ایجاد رینگ جنوبی شهری اراک (فاز دوم اجرا) از جمله اقدامات در راستای تکمیل طرح های نیمه کاره استان مرکزی است که در یک سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته‌اند. 

وی تاکید کرد: فرآیند تکمیلی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک نیز که تا سال گذشته به کندی پیش می‌رفت و حدود 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشت، در دستور کار قرار گرفت و در طول یک سال گذشته به 85 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و تلاش می‌شود تا پایان سال جاری تکمیل و سال آینده نیز تجهیز شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: فرآیند تکمیلی بیمارستان 144 تختخوابی شهر خمین نیز با پیگیری‌های مدیریت ارشد استان و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی این شهر اکنون به 95 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و همه ظرفیت‌ها برای تکمیل و  بهره‌برداری از این طرح درمانی در اسرع وقت بکار گرفته شده است.

زندیه وکیلی بیان کرد: همچنین تکمیل احداث بیمارستان 96 تختخوابی تخصصی زنان و زایمان اراک نیز با جدیت در حال پیگیری است و طی یکسال اخیر پیشرفت فیزیکی مناسبی داشته است.
 
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: طرح اورژانس پرتوی و سوانح سوختگی و پایگاه اورژانس هوایی مرکزی شهرستان اراک نیز در دستور کار ویژه است و طی یکسال اخیر پیشرفت فیزیکی بالایی داشته است.

زندیه‌وکیلی پیشرفت فیزیکی فازسوم توسعه بیمارستانآیت الله خوانساری، درمانگاه خیر ساز هندودر و درمانگاه خیر ساز دیالیز اراک طی یکسال گذشته را مثبت ارزیابی کرد.

وی پیشرفت فیزیکی طرح تقاطع غیرهمسطح سنجان اراک در یکسال گذشته را چشمگیر دانست و گفت: با پیگیری‌های استاندار مرکزی از اواخر بهار امسال فرآیند تکمیلی این طرح در 2 شیفت کاری در انجام می‌شود و پیش‌بینی می‌شود این طرح در نیمه نخست سال جاری به بهره‌برداری برسد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: اکنون یک سالن تالار مرکزی اراک تکمیل شده و در تلاش هستیم دومین سالن این مجمتع فرهنگی تا پایان سال نیز تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.

زندیه وکیلی با بیان اینکه امسال پنج کیلومتر از جاده ارتباطی آهنگران به ساروق تعریض و آسفالت شده است گفت: همچنین سالن ورزشی روستای خسروبیگ کمیجان و چندین مجمتع فرهنگی، اجرای طرح های آبرسانی و گازرسانی در بسیاری از روستاهای استان آماده بهره برداری در سال جاری هستند.

وی در خصوص آلودگی هوای اراک نیز اظهار داشت: در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا، اجرای بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوا مطرح و جمع بندی لازم انجام شد و می‌توان گفت که در این راستا تاکنون حدود ۵۰ درصد مصوبات اجرایی شده است.

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری مرکزی با بیان اینکه اجرای طرح کاهش آلودگی یک اقدام مستمر و پیاپی است افزود: در طرح جدید که با تعامل و همکاری سازمان برنامه و بودجه، محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد انجام می‌شود اکنون اهداف جدید تعریف و آماده ارائه به مراجع ذیربط و کارگروه استانی است و می‌تواند به عنوان طرح ۱۰ ساله استان مطرح باشد.

زندیه‌وکیلی در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز گفت: از چهار میلیون تهعد دولت برای ساخت مسکن طی چهار سال،‌ ۶۱ هزار واحد سهم استان مرکزی است که از این میزان سهمیه ساخت ۱۹ هزار واحد مسکونی ویژه شهر جدید امیرکبیر و مهاجران است که باید متقاضیان در این شهرها ساکن شوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ساخت بیش از هشت هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی در اراک به عنوان یکی از بزرگ ترین طرح های عمرانی بیان کرد و گفت: علاوه بر این عملیات اجرایی ۲ هزار واحد مسکونی در طرح شهید سلیمانی و کوی کوثر در قالب طرح نهضت ملی مسکن نیز کلید خورده و مالکانی که شرایط استفاده از طرح جهش مسکن را دارند می‌توانند به صورت خود مالک از تسهیلات مسکن در سایر شهرستانهای استان مرکزی استفاده کنند.

زندیه‌وکیلی یادآور شد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن از استان‌های پیشرو و جزو سه استان نخست کشور است چرا که مراحل پایانی ۳۰۰ واحد مسکونی در برخی شهرستان‌های استان سپری شده و چندین واحد مسکونی نیز افتتاح و متقاضیان ساکن شده اند و اراک به عنوان تنها کلانشهر در کشور مطرح است که واحد مسکونی در اراضی اوقاف در قالب طرح نهضت ملی ساخته می‌شود و به عنوان الگوی سایر استان‌ها است.

تکمیل طرح‌های نیمه‌کاره راهکار تقویت اعتماد عمومی

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب اعتماد عمومی در جامعه کاهش پیدا کرده که با تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی می‌توان گام بلندی در جهت تقویت اعتماد عمومی و نشاط در جامعه برداشت. 

حمید انعامی با اشاره به پیشرفت برخی طرح‌های  شاخص عمرانی طی سال گذشته در استان بیان داشت: در یک سال اخیر، پیگیری تکمیل مطالعه، طراحی و ایجاد تقاطع غیر همسطح شهدای سنجان در ورودی شهر اراک (ورودی سنجان) در دستور کار قرار گرفت و  اکنون بیش از پیشرفت فیزیکی بالایی برخوردار است. 

وی افزود: طول کل طرح ۶۰۴ متر شامل ۱۵ پایه و ۱۶ دهانه به همراه کوله سمت اراک و شازند است که اکنون عملیات اجرایی ۱۵ پایه و ۱۳ دهانه و کوله ها در دیوار رمپ های سمت ورودی و خروجی به پایان رسیده و این طرح بزرگ عمرانی اکنونبیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در خصوص طزح باند دوم جاده ارتباطی شازند به ازنا گفت: طول کل این مسیر در استان مرکزی ۴۰ کیلومتر است که از کیلومتر ۲ به علاوه ۱۸۰ متر تا کیلومتر ۱۱ آسفالت کامل انجام شده و از کیلومتر ۲۳ تا کیلومتر ۲۸ در حال عملیات خاکی و ابنیه فنی و از کیلومتر ۳۳ تا ۳۵ عملیات خاکی کلید خورده و از کیلومتر ۱۲ تا ۲۳ جاده ارتباطی دارای معارض است که می توان گفت پیشرفت فیزیکی این طرح در یکسال گذشته ۳۰ درصد بوده و در مجموع ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. 

انعامی اظهار داشت: تکمیل خط ۴ کنارگذر ساوه از طرح های اولویت دار زیرساختی در استان است و تا سال گذشته پنج درصد رشد پیشرفت فیزیکی داشت اما  با پیگیری‌های انجام شده اکنون با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی در حال تکمیل است که در حال حاضر ۲۰ کیلومتر از مسیر به صورت ۴ خطه بهره برداری شده و برای ادامه مسیر نیز با پیمانکار قرارداد منعقد شده است و طرح در حال انجام است.

وی با اشاره به پیشرفت ۴۵ درصدی پیگیری تکمیل و بهسازی راه اصلی اراک، فرمهین، خنجین، قهاوند به همدان و قهاوند به اتوبان تهران - همدان گفت: طول طرح ۱۱۴ کیلومتر است که ۳۸ کیلومتر از ۴۲ کیلومتر حد فاصل اراک به فرمهین انجام و در حال بهره برداری است، همچنین ۴ کیلومتر از طرح باقی مانده و تقاطع های همسطح وغیر همسطح محدوده در دست اقدام است و مابقی مسیر به طول ۷۲ کیلومتر از فرمهین به سمت خنجین به طول ۵ کیلومتر و از کمیجان به سمت خنجین نیز به طول ۵ کیلومتر در حال تکمیل است.

مدیرکل راه  و شهرسازی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح اقوام‌ملی مسکن در استان مرکزی نیز گفت: سهمیه استان مرکزی در راستای اجرای طرح جهش تولید مسکن ۶۱ هزار و ۱۲۷ واحد است که این طرح در استان در یک سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته و اکنون پیشرفت فیزیکی این طرح به ۳۵ درصد افزایش یافته است.

انعامی طرح هشت هزار و ۱۰۰ واحدی اقدام ملی مسکن در اراک را یکی از بزرگترین طرح های جهش تولید مسکن در کشور عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی این طرح به صورت یکپارچه اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی کلیدخورده است.

وی ادامه داد: اکنون پیشرفت فیزیکی طرح یک هزار و ۸۴۸ واحدی اقدام ملی مسکن شهر ساوه نیز با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی در حال انجام است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: در خصوص تکمیل طرح کتابخانه مرکزی اراک نیز گفت: پیگیری تکمیل مطالعه و احداث کتابخانه مرکزی اراک نیز در اولویت است و این طرح سال گذشته ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اکنون به ۷۰ درصد پیشرفت رسیده است.

آسفالت و بهسازی راه‌های روستایی در اولویت کاری راهداری

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی نیز با بیان اینکه آسفالت و بهسازی راه‌های روستایی استان در اولویت کاری قرار دارند، گفت: ۷۴ کیلومتر راه روستایی با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان شامل زیرسازی و آسفالت از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم است که با یک اقدام جهادی در راستای محرومیت زدایی از روستاهای کم برخوردار و تمرکززدایی از شهرها  و روستاها انجام شده و حداقل ۱۶ روستا در بیشتر شهرستان های استان از این مهم بهره مند می‌شوند.

مهرداد جهانی افزود: اکنون  ۹۲ درصد از راه های روستایی استان با جمعیت بیش از ۲۰ خانوار جمعیت، آسفالت شده اند که حدود ۱۵ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

جهانی بهسازی و روکش آسفالت راه‌های اصلی و فرعی را از دیگر اقدامات بزرگ دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: از ابتدای اجرای این طرح در مجموع راه های اصلی و فرعی، ۱۷۰ کیلومتر  با اعتبار ۲۳۹ میلیارد تومان بازسازی و روکش آسفالت انجام شده است.

وی ایجاد ۲۲ کیلومتر روشنایی به ارزش ۲۲ میلیارد تومان در حوزه ارتقای ایمنی راه ها، احداث ۲ تقاطع غیرهمسطح به ارزش ۱۸ میلیارد تومان در حوزه استحفاظی شهرستان زرندیه در حوزه نگهداری و توسعه ابنیه راه‌ها، تعمیر و مرمت و بازسازی ۱۵۰ دستگاه انواع پل و آبرو در راستای اهداف پدافند غیرعامل و اجرای ۱۹ کیلومتر حفاظ میانی راه ها با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان را از جمله اقدامات اداره کل راهداری استان مرکزی در دولت سیزدهم مطرح کرد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی بیان کرد: اجرای یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر خط کشی به ارزش ۱۶ میلیارد تومان، تعمیر ۱۵۰ چراغ چشمک زن به ارزش یک و نیم میلیارد تومان، نصب ۴۰۰ مترمربع تابلو اطلاعاتی و ۳ هزار عدد انواع تابلوهای انتظامی و اخطاری با ۳ میلیارد تومان اعتبار از دیگر اقدامات دولت سیزدهم است.

وی تصریح کرد: در راستای مدیریت هوشمند راه‌ها نیز زیرساخت‌های سامانه‌های هوشمند جاده‌ای توسعه یافته و دوربین های محورهای مواصلاتی مجهز به ثبت تخطی از سرعت به سیستم میانگین سرعت مجهز شده‌اند و اکنون ۷۲ دستگاه دوربین ثبت تخلف سرعت در سطح استان فعال است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: در راستای به روزرسانی و توسعه سامانه های هوشمند جاده ای‌ ، اعتبار ۷۲ میلیارد تومان هزینه شده‌ و تعداد دوربین های نظارتی در استان از ۲۴ دوربین به ۲۷ دوربین ارتقا یافته و ۴ سامانه هوشمند توزین بار نیز در استان فعال است.

70 میلیارد تومان از بودجه شهرداری اراک در راستای نگهداری و توسعه مناطق گردشگری هزینه شد

شهردار کلانشهر اراک نیز با اشاره به عملکرد حوزه مدیریت شهری اراک در یکسال گذشته گفت: در این بازه زمانی ۷۰ میلیارد تومان از بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری در راستای توسعه منطقه گردشگری دره گردو اختصاص یافت و هفت زمین چمن مصنوعی فوتبال در محله‌های مختلف شهر اراک ایجاد شد.

علیرضا کریمی افزود: آغاز عملیات‌های اجرایی تقاطع های غیر هم سطح میدان امام خمینی (ره)و میدان امام حسین، نصب تندیس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، ایجاد اداره خزانه داری در شهرداری اراک، نورپردازی فضاهای شهری، پخش و توزیع بیش از ۷۰ هزار تن آسفالت در شهر اراک و ایجاد سیستم صدور پروانه مکان محور از دیگر اقدامات انجام شده در یک سال اخیر است.

وی جذب سرمایه گذار با اعتبار یک هزار و ۲۰۰  میلیارد تومانی ویژه پارک شهید باهنر اراک، رونمایی از سامانه مدیریت پسماند اکو در شهر اراک، ایجاد فاز نخست کارتابل شهربان ۱۳۷ در سازمان مدیریت پسماند، ایجاد بازارچه‌های میوه‌و تره‌بار در مناطق پردیس ۲ و خیابان جهانگیری با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اراک با خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس و مبدل باس را از دیگر اقدامات یکساله مدیریت شهری عنوان کرد.

شهردار کلانشهر اراک با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه عمران و توسعه شهری نیز اظهار داشت: بهره برداری از تقاطع غیر همسطح سردار مقاومت حاج قاسم سلیمانی، بهره برداری از تقاطع غیر همسطح سردار شهید یعقوبعلی صیدی(راستگرد پژوهش)،
استاندارد و ایمن سازی وسایل بازی کودکان، تجهیز ۲۵ بوستان شهر اراک به سیستم روشنایی مطلوب، ایجاد ۳۵ کیلومتر مسیر دوچرخه در پارک های سطح شهر،، ایجاد اولین پارک موضوعی( پارک شطرنج) در کوی صنعتی شهر اراک، همچنین نصب ۵۰ المان تصاویر شهدا در خیابان شهدای شهر اراک از دیگر اقدامات انجام  یکساله اخیر مدیریت شهری است.

ساخت 160 مسکن محرومان توسط بسیج سازندگی

مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی نیز بیان کرد: عملیات اجرایی ساخت ۱۶۰ منزل مسکونی با اعتباری بالغ بر ۳۹ میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان طی یکسال گذشته آغاز و تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که جای تقدیر دارد.

سرهنگ پاسدار سعید فرامرزی بیان کرد: در مجموع شمار طرح‌هایی که از سوی بسیج  سازندگی ساخته و افتتاح می‌شود ۲۰۴ طرح است که در این راستا اعتباری بالغ بر ۴۸ میلیارد و ۱۵۶ میلیون تومان در سطح استان هزینه شده است. 

وی تصریح کرد: عمده طرح های عمرانی اجرایی ، ایجاد منزل مسکونی با اسکلت پیچ و مهره به متراژ میانگین ۶۰ متر مربع  که در ۱۲ روستای شهرستان انجام شده و پیشرفت فیزیکی این طرح ها در شهرستان اراک ۳۰ درصد ، خنداب و فراهان  ۲۰ درصد است.

مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی خاطرنشان کرد: درصد پیشرفت فیزیکی این طرح‌های مسکونی ، ۶۵ درصد است که برای هر واحد مسکونی ۷۵درصد از محل اعتبارات بنیاد مسکن و کمیته امداد و ۲۵ درصد سهم متقاضی و بسیج سازندگی برآورد شده است.

فرامرزی  بیان داشت: سایر طرح ها شامل طرح آبرسانی، انتقال آب کشاورزی، استخر ذخیره آب کشاورزی، یادمان شهدا، آسفالت راه روستایی، احیا و لایروبی قنوات، بازسازی و مرمت مدرسه، ایجاد پل بین روستایی، ایجاد و تکمیل مسجد است که در آینده ای نزدیک بهره‌برداری می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha