ستاری: در حوزه آب‌های ژرف در سیستان و بلوچستان نتایج خوبی به دست آورده‌ایم

زاهدان- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: در حوزه توسعه آب ژرف در سیستان و بلوچستان به نتایج قابل قبولی رسیده‌ایم که امیدواریم چاه شماره ۳ سیستان بتواند یک پروژه پایلوت برای ارزیابی مناسب آب ژرف باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سورنا ستاری روز دوشنبه در جریان سفر به زابل و در حاشیه رونمایی از آب شیرین کن ۲۵۰۰ متر مکعبی و افتتاح چاه ژرف ۳ شهرستان نیمروز اظهارداشت: با رونمایی از آب شیرین کن ۲۵۰۰ متر مکعبی چاه ژرف شماره ۳ شهرستان نیمروز آب این چاه به منظور کاهش تنش آبی منطقه سیستان  وارد مدار شد.

وی توسعه پارک علم و فناوری، افتتاح خانه های خلاق و شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از اهداف سفر خود به سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور خاطرنشان کرد: یکی از موفق ترین پارک های علم و فناوری کشور پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان بوده که امیدواریم با توسعه آن شاهد اتفاقات خوبی در استان باشیم.

به گزارش ایرنا طرح شیرین‌سازی و خط انتقال آب چاه ژرف شماره سه منطقه سیستان امروز دوشنبه گرامیداشت ششمین روز از هفته دولت با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور به منظور رفع بخشی از کمبود آب آشامیدنی شهر و روستاهای شهرستان نیمروز به بهره‌برداری رسید.

طرح شیرین سازی آب چاه ژرف سه منطقه سیستان به صورت دانش بنیان در راستای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب و قول رییس جمهور در سفر شهریورماه پارسال به منطقه سیستان برای تامین آب آشامیدنی پایدار امروز با حضور سورنا ستاری افتتاح شد.

همچنین در قالب طرح محرومیت زدایی با مشارکت نیروی زمینی سپاه خط انتقال به طول پنج کیلومتر با لوله ۲۵۰  پلی اتیلن به بهره برداری رسید.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان؛ طرح شیرین‌سازی آب چاه ژرف شماره ۳ منطقه سیستان به منظور رفع بخشی از کمبود آب شرب شهر و روستاهای شهرستان نیمروز گرامیداشت هفته دولت به بهره‌برداری رسید.

علیرضا قاسمی اظهارداشت: همزمان با بهره‌برداری از چاه ژرف شماره ۳، یک واحد آب‌شیرین‌کن به ظرفیت ۱۰۰۰ متر مکعب در شبانه‌روز به همراه خط انتقال در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

وی ادامه داد: با اتصال خط انتقال به شبکه آب روستایی و شهری در شهرستان نیمروز،  کمبود بخشی از آب آشامیدنی اهالی این شهرستان برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: فاز نهایی آب شیرین‌کن به ظرفیت ۲۵۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز تا پایان سال به بهره‌بهرداری می‌رسد.

وی با بیان این که حجم سرمایه‌گذاری این پروژه ۵۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات خرید تضمینی آب وزارت نیرو تامین شده ادامه داد: به منظور بهره‌برداری از آب شیرین در شبکه و با وجود شرایط نامساعد هوا، طی ۲ هفته  خط انتقالی به طول پنج کیلومتر، توسط شرکت آبفا و با همکاری نیروی زمینی سپاه و قرارگاه قدس جنوب شرق در قالب طرح محرومیت‌زدایی اجرا شد.

قاسمی با اشاره به این که برای راه‌اندازی این خط ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است، ابراز امیداوری کرد: با توجه به برنامه های دولت سیزدهم و ادامه حفاری و شیرین سازی در سیستان، عدم وابستگی به آب های مرزی را شاهد باشیم.