صدر اعظم اتریش: نباید اجازه دهیم پوتین به جای اروپا تصمیم بگیرد

تهران- ایرنا- صدراعظم اتریش، تعریف سپر تعرفه انرژی در اتحادیه اروپا را به منظور متوقف ساختن جنون این بازار خواستار شد و تصریح کرد: نباید اجازه داد تا هر روز پوتین به جای اروپا تصمیم بگیرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، کارل نهمر صدراعظم اتریش، اتحادیه اروپا را به «جدا کردن قیمت برق از گاز» برای کاهش قیمت‌ها فراخواند و این مساله را دستور جلسه نشست فوری اتحادیه خواند.

رئیس دولت محافظه‌کار اتریش در بیانیه‌ای عنوان کرد: بهای برق باید کاهش یابد و نباید اجازه داد تا هر روز پوتین به جای اروپا تصمیم بگیرد.

نهمر افزود: باید جنونی که در حال حاضر گریبان بازارهای انرژی را گرفته متوقف کنیم و این امر تنها در سطح ملی یا چارچوب اروپا ممکن نیست.

بحران افزایش بهای انرژی سراسر اروپا را فراگرفته و پیتر فیالا نخست وزیر جمهوری چک روز جمعه نشست اضطراری وزرای انرژی کشورهای اروپایی را خواستار شد.

صدر اعظم اتریش دستور این جلسه را جدا کردن بهای گاز از برق عنوان و اعلام کرد در این باره با اولاف شولتس همتای آلمانی خود و نیز فیالا صحبت کرده است.

در هفتمین ماه از جنگ اوکراین بهای انرژی در اروپا به رشد سرسام آور خود ادامه می دهد و روز جمعه رکوردی بی سابقه را ثبت کرد. مساله ای که هشداری برای افزیش قابل توجه هزینه های زندگی در فصل زمستان محسوب می‌شود.

خبرگزاری فرانسه یکی از دلایل این افزایش بهای بی‌سابقه را کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا به دلیل حمایت آنان از اوکراین عنوان کرد و نوشت: ۲۰ درصد از برق اروپا از نیروگاه‌های حرارتی گازی تامین می‌شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و زیست‌محیطی‌اش همچنان ادامه دارد.

اتحادیه اروپا تاکنون شش بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) به‌طور کامل متوقف می‌شود. این تحریم‌ها تا کنون با افزایش بهای سوخت به افزایش بی سابقه تورم در این کشورها منجر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha