خسرو عمرانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تا قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم به دلیل افزایش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه میزان استفاده از این کودها بسیار کاهش یافته و سمت و سوی مصرف کشاورزان به سمت استفاده از کود اوره بود.
وی اظهار کرد: ادامه روند کاهش مصرف کود امنیت غذایی کشور را در معرض خطر قرار داده بود و با اقدام به موقع دولت سیزدهم در زمینه تعدیل قیمت کود در روزهای نخستین فعالیت خود جلو این بحران گرفته شد.
عمرانی یادآور شد: در زمان حاضر قیمت پتاس از ۵۴۴هزار و۲۵۰ تومان به ۲۹۹ هزار تومان و قیمت فسفات آمونیوم نیز از ۴۹۹ به ۳۵۰ هزار تومان و قیمت سوپرفسفات تیریپل نیز از ۴۲۳ به ۲۵۰ هزار تومان کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: کاهش ۴۵ تا ۵۰ درصدی قیمت کود فسفات و پتاس در دولت سیزدهم تاثیر مستقیمی در مصرف متعادل و به اندازه آن داشته است و به نحوی دغدغه امنیت و پایداری تولید تا حدود بسیار زیادی برطرف شد.
عمرانی اظهار کرد: در صورتیکه افزایش قیمت کودهای پتاسه و فسفاته ادامه می یافت طی ۲ سال آینده ذخیره غذایی خاک به پایان می رسید و این امر به صورت مستقیم تولید را تحت الشعاع قرارمیداد به نحوی که تولید مزارع بذری گندم در استان بوشهر به دلیل رعایت نکردن تعادل مصرف کود از ۴.۵ تن در هکتار به زیر سه تن کاهش پیدا کرده بود.
به گفته وی از اول سال تاکنون یکهزار و ۴۰۳ تن کود معادل ۹۹۰تن کود فسفاته و۴۱۳ تن کود پتاسه در استان بوشهر مصرف شده این درحالی است که کل سال گذشته تنها ۲هزار و ۶۰۰ تن از این کود در استان بوشهر مصرف شده بود.
توزیع الکترونیکی گام مهم دولت در مصرف هدفمند کود
وی ادامه داد: همچنین با اقدام مهم دولت سیزدهم امروز توزیع کود به صورت الکترونیکی انجام و هیچ حواله دستی برای دریافت کود صادر نمیشود.
عمرانی گفت: کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع پهنه بندی کشاورزی اطلاعات سطح زیر کشت و محصول خود را ثبت و براساس این اطلاعات می توانند حواله الکترونیکی کود خود را ثبت و دریافت کنند.
وی یادآور شد: در گذشته حواله توزیع کود به صورت دستی انجام می شد و به همین دلیل تخلف، قاچاق و پرتی از جمله مهمترین مسائل مربوط در این زمینه بود که امروز با راه اندازی این سامانه برطرف شده است.
تامین ۴۵ درصد کود اوره کشور در بوشهر
مدیرشرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی استان بوشهر گفت: این استان از مبادی اصلی تولید و توزیع کود مورد نیاز کشاورزان است به نحوی که از ۲ میلیون و۲۰۰ هزار تن کود اوره کشور با توجه به وجود پتروشیمی پردیس عسلویه ۹۶۸ هزار و ۸۴۲ تن از این میزان در استان بوشهر تولید میشود.
وی اظهار کرد: از اول سال تاکنون ۳۵۸ هزار تن کود اوره به ۲۲ استان کشور حمل و ارسال شده است.
عمرانی ادامه داد: استان بوشهر از مبادی اصلی تولید کود فسفات ساده و کود پتاس نیز است.
وی یادآور شد: در این مدت با توجه به افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی درخواست ها برای دریافت کود آهنگ حمل آن نیز با تقویت سیستم حمل و نقل نسبت به گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.
عمرانی ادامه داد: امروز با توجه به درخواست کود از سایر مناطق کشور این شرکت خدماتی در ۳۶۶ روز سال آمادگی حمل کود را دارد و به کشاورزان قول می دهیم امسال بدون هیچگونه وقفه ای کود حمل و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
نظر شما