به گزارش ایرنا از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سیدمهدی جوادی در جلسه هماهنگی سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان که با حضور نماینده شهرداری اصفهان برگزار شد، ضمن تشریح مدل برگزاری این جشنواره بر لزوم حمایت همه دستگاهها و نهادها از سینمای کودک تاکید کرد.
وی با اشاره به فیلمنامههایی که در حوزه کودک و نوجوان به بنیاد فارابی ارائه شده است گفت: از ابتدای امسال مجموع فیلمنامههای قبلی و تازه ارائه شده در این حوزه را با دقت و توسط کارشناسان و مشاوران متعدد بررسی کردهایم که از مجموع حدود ٢٠ فیلمنامه، تنها کمتر از پنج فیلمنامه موفق به کسب شاخصهای فارابی شدند.
جوادی با تاکید بر اهمیت ساختار و محتوا در بررسی فیلمنامهها افزود: ما در سینمای کودک و نوجوان علاوه بر اینکه با ضعف فیلمنامه مواجه هستیم، کارگردانان باسابقه هم به نسبت گذشته، دیگر کمتر تمایل به فیلمسازی در این حوزه دارند.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان دغدغههای درست و بجای فیلمسازان حوزه کودک و نوجوان در نبود حمایتهای لازم در عرصه سینمای کودک، ضمن تاکید بر لزوم کمک و همراهی تمامی نهادهای متولی در راستای احیای سینمای کودک و نوجوان اظهارداشت: تحقق این امر در گرو تغییر نگاه و رویکرد همه نهادهای متولی امر، در مهم و جدی گرفتن سینمای کودک و نوجوان است.
وی افزود: نباید فراموش کرد حتی به لحاظ ظرفیتسنجی سینمای ایران هم متاسفانه این گونه از سینما همواره در اولویتهای چندم در بودجهها و برنامهها بوده و سال به سال از بودجهها و توجهات آن کاسته شده است اما ما با همه این محدودیتها در دوره جدید توجه ویژهتری به این عرصه داریم، گرچه فاصله وضع موجود تا وضع مطلوب بسیار زیاد است و باید تلاشها را مضاعف کنیم.
جوادی با تاکید بر مشارکت بیشتر همه نهادها برای رونق سینمای کودک، ظرفیت فارابی در راستای حمایت از تولید آثار را محدود خواند و گفت: اگر قرار باشد صرفا به ظرفیت فارابی اتکا شود مطمئناً اتفاق خاصی نخواهد افتاد، آنچه ما در نهاد ملی سینما به دنبال آن هستیم ایجاد یک اجماع فرادستگاهی برای نهضت ملی احیای سینمای کودک و نوجوان است و جشنواره سی و پنجم را هم بخشی از همین رویکرد میبینیم.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه جشنواره باید مولد و در مسیر توسعه و ارتقای کمی-کیفی سینمای مخاطبمحور و متعالی کودک و نوجوان باشد، اظهارداشت: برگزار کردن جشنواره به هر قیمت و ساخت فیلمهای جشنوارهای که حتی اکران رایگان آنها هم نمیتواند مخاطب را به سالنهای سینما بکشاند کار سختی نیست و با یک سهلگیری میشود آمار خوبی از این دست تولیدات ایجاد کرد که نتیجه آن جز یک عدد برای رسانهها و گزارش برای بایگانی نخواهد بود اما چنین جشنوارهها و تولیداتی هیچ عایدهای برای سینما و مخاطبان کودک و نوجوان نخواهد داشت.
وی گفت: ما نسبت به محصولی که قرار است در سبد مصرف فرهنگی کودکانمان قرار گیرد حساس هستیم و با وسواس عمل خواهیم کرد و از این رو سهل انگارانه از کنار فیلمنامهها و آثار نخواهیم گذشت، در عین حال چتر حمایتی فارابی از تولید آثار سینمایی کودکان و نوجوانان گسترده، جدی و فراگیر است اما شرط ورود به این چتر، متن و فیلمنامه خوب است.
جوادی تاکید کرد: ما در حمایتها از تولید آثار، متن فیلمنامه و توان عوامل تولید را مورد ارزیابی قرار میدهیم و با فرامتن، حواشی، توصیه، ادعا و فشارها کاری نداریم و به زودی همزمان با اعلام فراخوان جشنواره، فراخوان حمایت از آثار سینمایی کودک و نوجوان و شاخصهای حمایتی خود را نیز اعلام خواهیم کرد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان ضمن قدردانی از میزبانی مردم اصفهان در دورههای گذشته جشنواره افزود: برای دوره سی و پنجم، ناظر به اتمام دوره چهارساله تفاهمنامه با شهرداری اصفهان و رویکردهای جدید سازمان سینمایی، شرایطی برای میزبانی داشتیم که به شهرداری اصفهان و سایر شهرهای متاقضی اعلام شد اما به علت سبقه برگزاری این جشنواره در اصفهان تمایل داشتیم این جایگاه و اولویت برای اصفهان حفظ شود. شهردار اصفهان هم کلیات این شرایط اعلامی را پذیرفتهاند.
وی با اشاره به طراحی ساز و کار حمایتی از تولیدات کودک و نوجوان همزمان با جشنواره سی و پنجم، از تشریح مکانیزم ساز و کار حمایتی جدید تولیدات کودک و نوجوان همزمان با برگزاری جشنواره خبر داد.
نظر شما