به گزارش ایرنا محمد دهقان منشادی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته دولت و با بیان اینکه این مبلغ توسط هفت سرمایه گذار جذب شده است افزود: این سرمایهگذاران از کشورهای افغانستان، پارکستان، هندوستان و اتریش می باشند.
وی با اشاره به گشایشهای اقتصادی آینده کشور در قالب مذاکرات احیای برجام اظهار کرد: در همین راستا علاوه بر تهیه و تدوین فرصتها و اطلس سرمایهگذاری استان، فرصتهای سرمایهگذاری بینام آماده واگذاری به سرمایه گذاران خارجی فراهم شده است.
وی درامدهای عمومی سال گذشته استان را هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون نیز چهار هزار و ۳۰۰ میلیون تومان درآمدهای عمومی در استان محقق شده است.
وی به وظیفه نظارت مالی اداره کل اقتصاد و دارایی استان بر تمام فعالیتهای مالی دستگاههای اجرایی نیز اشاره و اضافه کرد: طی یک سال گذشته از مجموع هفت هزار ملک دولتی در استان، تعداد ۷۰۰ فقره از آنها ساماندهی شده است.
وی گفت: این اداره کل بر فعالیت اقتصادی ۲۶ نهاد غیردولتی نیز نظارت مالی دارد و بدهی و مطالبات دستگاههای دولتی که هم اکنون حدود ۲۳ هزار میلیارد ریال است را مورد نظارت و ارزیابی قرارداده است.
رشد شاخص های فرامرزی یزد در دولت سیزدهم
مدیرکل گمرک یزد هم در این نشست از رشد شاخص های تجارت فرامرزی استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: کالاهای صادراتی و وارداتی گمرک یزد در یکسال اول فعالیت دولت سیزدهم از حیث وزن و ارزش با رشد روبه رو بوده است.
محمدحسین سلمانی افزود: در یکسال اول فعالیت دولت سیزدهم ۳ میلیون و ۲۱۳ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۴۹۱ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه از نظر وزن ۲ و از نظر ارزش ۱۱ درصد افزایش نشان می دهد.
وی ادامه داد: در همین مدت بیش از ۱۰۴ هزارتن کالا به ارزش تقریبی ۲۷۰ میلیون دلار از گمرک یزد به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه از نظر وزن ۲۹ و از حیث ارزش ۲۲ درصد رشد داشته است.
سلمانی با اشاره به سوال خبرنگاران در خصوص علت پائین بودن ارزش کالاهای صادراتی و وجود شایعاتی مبنی بر خام فروشی در حوزه صادرات استان، خاطرنشان کرد: ارزش پائین کالاهای صادراتی دلیلی بر خام فروشی نیست، عمده کالاهای صادراتی یزد کاشی و سرامیک، ظروف شیشه ای ، مقاطع و سازه های فولادی، انواع نایلون و گرانول، انواع هیدرو کربن های سبک و ترکیبات مولیبدن است که فرایند تولید نسبتا پیچیده ای نیز دارند.
مدیرکل گمرک یزد افزود: کالاهای صادراتی یزد در این مدت اکثرا به کشورهای همسایه شامل عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، امارات متحده عربی، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، عمان و بلژیک ارسال شده است.
وی با اشاره به ۵۲ هزار فقره اظهارنامه صادراتی گمرک یزد در سال گذشته خاطرنشان کرد: روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون کالای صادراتی از گمرک یزد به خارج کشور صادر می شود و این حجم وسیع صادرات در حالی است که همه رویه های گمرکی در استان انجام می شود و گمرک با کمبود شدید نیروی انسانی روبرو است.
مدیرکل گمرک یزد، عمده کالاهای وارداتی استان را مواد اولیه واحدهای تولیدی، قطعات یدکی و ماشین آلات خط تولید ،گوشت مرغ ، الیاف آکرلیک و ضایعات کاغذ و مقوا ذکر کرد که بیشتر از کشورهای ترکیه، چین، امارات متحده عربی، ایتالیا، برزیل، هلند، عراق و ایتالیا، اسپانیا،آلمان و اندونزی به کشور وارد شده است.
وی در ادامه پذیرش ضمانتنامه بانکی به تاریخ ۱۵ بهمن بجای پرداخت حقوق ورودی نقدی را از جمله تسهیلات گمرک به واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: این تسهیلات برای واحدهای دانش بنیان و فعالان اقتصادی مجاز به صورت ویژه در نظر گرفته شده است واین شرکت ها صرف نظر از زمان مراجعه می توانند ضمانت نامه یکساله به گمرک ارائه دهند.
سلمانی پذیرش ورود موقت مواد اولیه جهت تولید و صادرات با اعطای مهلت یا اخذ ضمانتنامه بانکی را از دیگر تسیهلات گمرک به واحدهای تولیدی عنوان کرد که می تواند به رشد صادرات و جبران کمبود نقدینگی این واحدها کمک شایانی کند.
مدیرکل گمرک استان یزد استرداد حقوق ورودی مواد اولیه به کاررفته در صادرات، ترخیص نسیه مواد اولیه و قطعات وارداتی واحدهای تولیدی، تعیین مسیرهای سبز و زرد برای واحدهای تولیدی به منظور تسهیل فرآیندهای گمرکی این واحدها، عدم نیاز به ارسال مکرر نمونه های وارداتی مواد اولیه واحدهای تولیدی به آزمایشگاه تعیین ماهیت را از دیگر تسهیلات گمرک به واحدهای تولیدی عنوان کرد.
پرداخت بیش از ۹۰ درصد منابع بانکی استان در قالب تسهیلات
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان یزد هم در این نشست گفت: عملکرد شبکه بانکی استان عمدتا پرداخت تسهیلات است که استان در سال گذشته ۷۴ درصد منابع خود و امسال تا پایان تیرماه بیش از ۹۰ درصد منابع بانکی به پرداخت تسهیلات اختصاص یافته است و این در در حالیست که خوشبختانه یزدیها در بازپرداخت تسهیلات خوش حساب هستند.
محمدرضا میررحیمی هم با اشاره به افزایش تسهیلات ازدواج از ۷۰ میلیون تومان به ۱۲۰ میلیون تومان و برای زوجهای زیر ۲۳ و ۲۵ سال به ۱۵۰ میلیون تومان افزود: امسال چهار هزار و ۹۶۲ فقره وام ازدواج به مبلغ ۷۰۵ میلیارد تومان پرداخت شد و استان در این زمینه با عملکرد ۹۴ درصدی رتبه اول کشور را کسب کرده است.
وی با اشاره به ابلاغ تسهیلات فرزندآوری از ششم اردیبهشت گفت: در این زمینه هفت هزار و ۳۶۰ فقره وام به مبلغ ۳۶۳ میلیارد تومان در استان پرداخت شده است.
میررحیمی با بیان این که امسال تاکنون ۷۸ فقره وام به دانش بنیانها به مبلغ ۴۳۳ میلیارد تومان پرداخت شده است گفت: در سال گذشته ۸۳.۵ میلیارد تومان در این بخش پرداخت شده ولی خوشبختانه از مجموع سه هزار میلیارد تومان تاکنون ۱۴.۴ درصد محقق شده است.
وی از پرداخت ۳۸۸ فقره وام در بخش نهضت ملی مسکن به مبلغ ۷۸۸ میلیارد تومان، پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ به تعداد ۷۱۸ فقره به مبلغ ۶۶۹ میلیارد تومان، پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ به تعداد ۳۴۵۱ فقره به مبلغ ۲۶۲ میلیارد تومان و پرداخت ۱۷۸۲ فقره وام سرمایه در گردش طرح مردمی سازی یارانه ها به مبلغ ۲۱۲ میلیارد تومان در سالجاری خبر داد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان با اشاره به این که در سال ۱۴۰۰ تسهیلات کمک ودیعه مسکن ۲۵ میلیون تومان بوده است، گفت: امسال این تسهیلات برای مرکز استان ۷۰ میلیون تومان و در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر ۴۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۵ ساله و نرخ ۱۲ درصد است.
وی در مورد تسهیلات تبصره ۱۸ گفت: در این رابطه به ۱۰۶ طرح در قالب هشت بانک استان جمعاً ۶۶۹ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که ۷۷ درصد آن محقق شده و ۲۲۱ میلیارد تومان آن در دستور پیگیری است و مقرر شده تا ۲۰ شهریورماه این بخش از سهمیه سال ۱۴۰۰ استان نیز جذب و پرداخت شود.
تعیین و تکلیف ۱۷۰پرونده اموال توقیفی
همچنین مدیر جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان یزد با اشاره به ۱۱ پورشه توقیف شده در یزد گفت: این پورشهها به مزایده گذاشته شد اما هنوز فروش نرفته است.
علی محمد زمانی هم در این نشست با اشاره به نابسامانی بازارهای اموال تملیکی یزد افزود: برخی کالاها از سال ۹۳ در انبارها بلاتکلیف مانده بود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۷۰ پرونده مربوط به سنوات قبل بود که رسیدگی به آنها بسیار زمان بر بود، افزود: اغلب این پرونده ها تعیین تکلیف شده و تنها تعدادی از پرونده های مربوط به ماینرها بلاتکلیف مانده است.
مدیر جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان یزد با اشاره به وجود ۱۱ خودروی پورشه در انبار اموال تملیکی دولت در استان تصریح کرد: این خودروها فروش داخلی ندارند و به شرط صادرات فروخته می شود اما با توجه به اینکه وقتی یک سال از سال تولید خودروها می گذرد، دیگر در خارج از کشور بازار ندارد به همین دلیل کسی اقدام به خرید آنها نمی کند.
فعالیت ۱۸ شرکت یزدی در بورس و فرابورس
مدیر بورس منطقه ای یزد هم در این نشست با اشاره به فعالیت ۱۸ شرکت یزدی در بورس و فرابورس گفت: در سال جاری بالغ بر ۹ هزار سهامدار جدید وارد بورس یزد شدند.
محمدحسن ابوترابی افزود: اکنون ۳۵ ایستگاه معاملاتی در استان وجود دارد و کارگزاران به منظور دسترسی بهتر مردم، در گستره جغرافیایی گسترده تری فعالیت می کنند و در تمامی شهرستانهای استان فعال هستند.
وی اظهارداشت: شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس ۱۵ مورد بودند که تعداد آنها در سال جاری به ۱۸ مورد رسیده است.
آموزش، حلقه مفقوده بیمه
مدیرکل بیمه ایران در استان یزد هم یکی از ملاک های توسعه یافتگی یک جامعه را توسعه در صنعت بیمه آن کشور بیان کرد و گفت: در سال گذشته ۶۰۰ هزار میلیارد تومان حق بیمه دریافت و بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت کردیم.
زین العابدین عقیلی فر افزود: صنعت بیمه استان ظرفیت های گسترده تری دارد که این ظرفیت چهار هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
وی حلقه مفقوده صنعت بیمه را آموزش بیان کرد و اظهار کرد:باید به این موضوع توجه ویژه شود .
دبیر شورای هماهنگی بیمه های استان یزد ادامه داد: در سال جاری تفاهم نامه ای با شرکت های دانش بنیان منعقد شده که تمام نیازهای بیمه در آن دیده شده است .
عقیلی فر ارزیابی خسارت ناشی از سیل را از دیگر اقدامات این شرکت بیان کرد و گفت: این شرکت پس از وقوع سیل به سرعت وارد عمل شد تا واحدهای دارای بیمه شناسایی و خسارات آنها هر چه سریعتر پرداخت شود.
نظر شما