زلنسکی، روسیه را به تروریسم اقتصادی متهم کرد

تهران – ایرنا – ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه، مسکو را متهم کرد که با جلوگیری از ذخیره سازی گاز طبیعی کشورهای اروپایی پیش از زمستان و قرار دادن خانوارها و کسب و کارها در معرض هزینه های فزاینده انرژی، مرتکب تروریسم اقتصادی می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ زلنسکی در یک نشست انرژی در نروژ، هم زمان با اعلام برنامه گازپروم روسیه برای تعمیر خط لوله انتقال گاز، این سخنان را بیان کرد . تعمیر خط لوله انتقال گاز موجب توقف جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم یک خواهد شد که روسیه و آلمان را از طریق دریای بالتیک به یکدیگر مرتبط می کند.

چگونگی واکنش به افزایش بهای گاز که با فشار روسیه بر عرضه، تشدید شده هم زمان با فرارسیدن فصل پائیز، در صدر برنامه های سیاسی قاره اروپا قرار گرفته است.

بهای شاخص انرژی ۲۰۲۳ آلمان در روز دوشنبه هم زمان با نگرانی هایی که موجب نگهداشتن بهای گاز و سوخت های مشابه مانند برق و ذغال سنگ در اوج شد، برای نخستین بار از ۱۰۰۰ یورو برای هر مگاوات ساعت گذشت.

پترا فیالا نخست وزیر چک که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، با اشاره به درخواست این کشور برای برگزاری نشست اضطراری وزیران انرژی این سازمان در ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور ماه) گفت که واکنش به این شرایط باید توسط اتحادیه اروپا هماهنگ شود.

جمهوری چک چند روز پیش گفت که در پی گردآوری حمایت برای درنظرگیری سقف سراسری در اتحادیه اروپا برای بهای انرژی است که نخستین بار توسط ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا پیشنهاد شد.

کشورهایی مانند آلمان و ایتالیا که به شدت به واردات گاز از روسیه برای تامین انرژی وابسته هستند، اقدام به افزایش ظرفیت ذخیره سازی گاز پیش از فرارسیدن فصل سرما و او جگیری تقاضا کرده اند.

روبرت هابک وزیر اقتصاد آلمان روز دوشنبه گفت که بیش از ۸۰ درصد ظرفیت تاسیسات ذخیره سازی گاز کشورش پر شده و پیش بینی کرد که قیمت ها روند کاهشی بیابد.

شبکه راشا تودی گزارش داد: بن ون بوردن مدیر عامل شرکت انرژی شل روز دوشنبه در نشستی خبری گفته است، کشورهای اروپایی در صورت قطع کامل گاز روسیه تا سال‌ها با مشکل تامین انرژی و سوخت روبرو خواهند شد و اروپا ممکن است تا چندین زمستان در نتیجه کاهش عرضه روسیه با کمبود گاز مواجه شود.

وی افزود: تصور نمی‌کنم این بحران فقط به یک زمستان محدود شود. ممکن است زمستان‌های زیادی داشته باشیم که در آنها با مشکل سوخت و تامین انرژی روبرو خواهیم شد. اروپا همچنان تحت فشار باقی خواهد ماند زیرا کاهش وابستگی به گاز روسیه تا سال ۲۰۲۷ طول خواهد کشید. در واقع باید گفت در صورت قطع کامل گاز روسیه با مشکل جدی زندگی و معیشتی روبرو خواهیم شد و زندگی بسیار سخت می‌شود. انتظار برای حل سریع بحران انرژی اروپا یک خیال است که باید آن را کنار بگذاریم.

قراردادهای آتی گاز و برق اروپا در هفته گذشته به بالاترین حد خود رسید و قیمت ها حدود ۱۰ برابر بالاتر از سطح یک سال گذشته بود.

گازپروم روسیه اعلام کرده است خط لوله گاز نورد استریم ۱ به خاطر عدم تامین تجهیزات و تعمیر از تاریخ ۳۱ اوت تا دوم سپتامبر به طور کامل قطع خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha