دبیر کل سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد با نگرانی اعتراضات امروز عراق را پیگیری می کند و خواستار خویشتنداری و آرامش است.
گوترش در این بیانیه با اشاره به گزارش ها درباره تعداد مجروحان و کشته شدگان، از تمامی طرف های مرتبط خواست که اقدامات فوری برای کاهش تنش و آرام کردن اوضاع و پرهیز از خشونت اتخاذ کنند.
دبیر کل سازمان ملل از طرف های عراقی و نیروهای تاثیرگذار خواست بدون هیچ تاخیری اختلافاتشان را کنار بگذارند و وارد گفتگویی فراگیر، جامع و مسالمت آمیز در مسیری سازنده شوند.
پیش از این، سخنگوی سازمان ملل متحد درباره اوضاع عراق هشدار داد و تشدید تنش را بسیار خطرناک خواند.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در واکنش به تحولات اخیر عراق گفت که حوادثی که امروز در عراق مشاهده کردیم بسیار خطرناک است.
سخنگوی سازمان ملل با تکرار درخواست یونامی (دفتر ویژه سازمان ملل در عراق) مبنی بر اینکه معترضان باید منطه سبز و ساختمان های دولتی را تخلیه کنند، خاطرنشان کرد که نماینده ویژه سازمان ملل در حال انجام ماموریتش در بغداد است.
درحالی که رسانهها از کشته دستکم ۱۲ نفر و زخمی شدن دهها تن دیگر در ناآرامی های روز دوشنبه بغداد خبر میدهند، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق گفت که نیروهای امنیتی مسئول حفاظت از جان معترضان هستند.
به گزارش ایرنا به نقل از رسانههای عراقی، نخست وزیر عراق دستور داد که نیروهای امنیتی از فشنگ جنگی و شلیک به معترضان خودداری کنند.
الکاظمی همچنین گفته است که نیروهای امنیتی مسوول حفاظت از معترضان هستند و هرگونه بروز خلافی در این مورد پیگرد قانونی دارد.
وی همچنین اعلام کرده که تحقیقات فوری در مورد حوادث جاری در منطقه سبز بغداد و منشا شلیک به معترضان گشوده شود، مقصران این حادثه مشخص و مجازات شوند.
دستور الکاظمی درحالی صادر میشود که منابع خبری از کشته شدن ۱۲ تن و زخمی شدن ۲۰۰ نفر دیگر در جریان تظاهرات روز دوشنبه هواداران جریان صدر با نیروهای امنیتی در منطقه سبز بغداد خبر دادند.
این حوادث پس از آن رخ داد که مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که برای همیشه از عرصه سیاسی کناره گیری میکند.
پس از بیانیه کنارهگیری صدر از فعالیتهای سیاسی در عراق، تجمعکنندگان طرفدار جریان صدر به کاخ ریاست جمهوری در منطقه سبز بغداد یورش بردند اما پس از آن منابع خبری عراق اعلام کردند که نیروهای امنیتی این کشور کنترل کاخ ریاست جمهوری را به دست گرفتند و نیروهای طرفدار صدر منطقه را ترک کردند.
مقتدی صدر در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۲ یکبار از عرصه سیاست کناره گیری کرده بود. رهبر جریان صدر در همان زمان در بیانیه ای اعلام کرد که به طور کامل از عرصه سیاسی کناره گیری کرده و تمامی دفاتر این جریان اعم از سیاسی، دینی و اجتماعی را بسته است.
وی در این بیانیه بر عدم دخالت جریان صدر در امور سیاسی تاکید و اعلام کرده بود که این جریان از این پس در داخل دولت و خارج آن و همچنین در پارلمان عراق سمتی ندارد.
در این بیانیه گفته شده بود که کناره گیری مقتدی صدر برای حفظ آبروی خاندان صدر و دور ماندن نام آنها از هر اتهام فسادی که تاکنون در عراق رخ داده یا در آینده با نام این دفاتر در داخل و خارج عراق رخ خواهد داد، صورت گرفته است.
مقتدی صدر در ۲۴ تیر ماه سال ۱۴۰۰نیز انصراف فراکسیون "سائرون" وابسته به جریان صدر را از شرکت در انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق اعلام کرده بود.
مقتدی صدر اما اوایل شهریور ماه سال ۱۴۰۰ از بازگشت خود به کارزار انتخابات پارلمانی خبر داد و به یکباره اعلام کرد که «ما با عزمی بینظیر برای مبارزه علیه اشغالگری و فساد بازمیگردیم. خداوند اصلاحگران را ضعیف نمیکند و من از شما حامیان و طرفداران خود میخواهم در کنار هم باشید تا عراق را به فاسدان واگذار نکنیم».
نظر شما