۹ شهریور ۱۴۰۱، ۸:۵۲
کد خبر: 84872426
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

برترین قاری مردمی جهان اسلام انتخاب می‌شود

۹ شهریور ۱۴۰۱، ۸:۵۲
کد خبر: 84872426
برترین قاری مردمی جهان اسلام انتخاب می‌شود

تهران- ایرنا- دبیر جشنواره ملی تلاوت های مجلسی با اشاره به ویژگی های هفدهمین دوره جشنواره، از انتخاب برترین قاری مردمی جهان اسلام در این دوره خبر داد.

داود جعفری با بیان جزییات برگزاری هفدهمین جشنواره ملی تلاوت های مجلسی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: این جشنواره از دهم شهریور آغاز می شود و تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت تا بتوانیم برترین قاری جمهوری اسلامی را در سال ۱۴۰۱ از دیدگاه مردمی در دو بخش خواهران و برادران تعیین کنیم و همچنین برترین مرتلان قرآن در سال ۱۴۰۱ و برترین حافظ کل قرآن سال ۱۴۰۱ از دیدگاه مردمی و فنی کار خود را آغاز خواهد کرد

وی درباره زمان‌بندی اجرایی جشنواره گفت: مرحله شهرستانی و استانی هر یک از استان ها از ۱۰ شهریور تا ۱۵ مهر، مرحله کشوری در اواسط آبان و مرحله ملی و انتخاب برگزیدگان همزمان با ایام الله دهه فجر خواهد بود. 

جعفری با اشاره به ویژگی های این جشنواره اظهار داشت: ما ضمن بهره گیری از نظرات کارشناسی اساتید و متخصصان امر، تحول ویژه ای را در بخش قرائت آقایان و بانوان خواهیم داشت. چون بعد از مرحله استانی، بخش فنی تلاوت و قرائت آقایان و بانوان به طور جداگانه بررسی و ۲۰ نفر به عنوان منتخبان نهایی برای بخش حضوری و مردمی در یکی از استان های کشور طی سه روز با هم رقابت خواهند کرد تا شش نفر را به عنوان برگزیده بخش هفتمین فجر تلاوت در بخش آقایان و همچنین بانوی برتر قرائت از دیدگاه مردمی معرفی کنیم. امسال خواهران نیز در مرحله نهایی به تلاوت خواهند پرداخت و همچون آقایان ارزیابی مردمی نیز برای آنان در نظر گرفته می شود.

برترین قاری مردمی جهان اسلام انتخاب می‌شود

ترتیلی برای پیوند بیشتر اهل سنت و شیعیان

وی افزود: در بخش ترتیل درنظر داریم با بودجه موجود که همگی توسط بانیان و خیران پرداخت می شود، آلبوم بیان وحی ۲ را با تفاوتی عمده و برای پیوند بیشتر اهل سنت و شیعیان جمهوری اسلامی تولید کنیم. این ترتیل کاری مشترک توسط هشت نفر از منتخبان ترتیل اهل تشیع و هفت نفر از منتخبان و مرتلان اهل سنت است و در مرحله فجر تلاوت از آن رونمایی خواهد شد.

این فعال قرآنی اضافه کرد: امسال بخش حفظ نیز با تغییراتی عمده روبرو است. چون یک مرحله دیگر برای کشف برترین حافظ سال جمهوری اسلامی درنظر گرفته می شود و آن بخش پایانی انتخاب از بین دو برگزیده مقتدر پایانی برای کسب جایگاه برترین حافظ در مراسم اختتامیه هفتمین فجر تلاوت خواهد بود.

جعفری درباره بخش بین الملل این جشنواره گفت: بخش بین الملل با کمی تاخیر و حد فاصل مهر تا پایان آبان ماه سال جاری با عنوان دومین قارئ الجمهور با مشارکت گسترده قاریان داخلی و خارجی و با شیوه ای متفاوت از قبل و رای گیری مردمی برای تمام کشورهای اسلامی و انتخاب برترین قاری مردمی جهان اسلام رقم خواهد خورد. نکته مهم این است که به دلیل برخی محدودیت ها این بخش از جشنواره با محوریت کشور عراق و در پنج قاره به طور جداگانه در ابتداء انجام می شود و مرحله نهایی آن با مشارکت برجسته ترین اساتید قرآن ایران و جهان اسلام انجام خواهد شد.

وی افزود: در تلاش هستیم مرحله نهایی را با یکی از شبکه های ماهواره ای به روی آنتن برده و ضمن برگزاری زنده و برخط، بتوانیم بستر مشارکت مردمی را با نرم افزاری جدید برای قرآن دوستان داخلی و خارجی ارائه دهیم.

این قاری قرآن همچنین از برگزاری دومین جشنواره خوشنویسی لوح و قلم، اولین جشنواره شعر آلاء، اولین جشنواره موسیقی دینی و آئینی فردی و گروهی و اولین جشنواره اجراء های قرآنی ویژه علاقمندان به امر مجری گری محافل و مجالس قرآنی در بخش فرهنگی این جشنواره ها خبر داد.

وی افزود: مهمترین هدف برگزاری این مسابقات، افزایش حداکثری مخاطبان عام به شیوه های مختلف است و این هدف ما را برآن داشت تا به جنبه های هنری قرآن بپردازیم که می تواند جاذبه های مختلفی را ایجاد کند و امید داریم با بودجه محدودی که در اختیار داریم، بتوانیم با مشارکت بیشتر خیران و دلسوزان قرآن، گام های موثر و کاربردی را برای قرآن و معرفی چهره های مختلف برداریم.  

برترین قاری مردمی جهان اسلام انتخاب می‌شود

فعالیت های قرآنی کشور راکد است

جعفری درباره فعالیت های قرآنی شش ماهه اول سال ۱۴۰۱  در کشور گفت:  فعالیت های قرآنی کشور راکد مانده و گویی تمام مدیران از وضعیت فعلی رضایت دارند  و در مثل نه خانی آمده و نه خانی رفته است. بنده به عنوان یک معلم و فعال قرآنی چشم انداز خوبی را در این روش نمی بینم و عقیده دارم هر یک از سازمان ها و نهادهای قرآنی کشور مسیری جداگانه را برای خود ترسیم کرده اند که همگی در دو اصل برگزاری مسابقات و برگزاری مجالس و محافل باهم، هم عقیده هستند و جلسات، شورا ها، دستورات و قوانین موجود هیچ تحولی را رقم نخواهد زد. این در حالی است که ما در زمانی به سر می بریم که شعارها و خروجی های موجود از دل این تشکل های قرآنی در پایان همان جلسات خاتمه یافته و راه به جایی نخواهد برد.

وی از آیت الله رئیسی رییس جمهوری و فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی خواست تا به صورت جدی مساله اعتبارات و بودجه قرآنی کشور را بررسی و با تحقیق و تفحص وارد آن شوند. چون تا زمانی که بودجه ای برای قرآن نوشته و کم و زیاد دریافت می شود، آش، همان آش است و کاسه همان کاسه. یعنی عزم جدی برای تحول ایجاد نخواهد شد.

این فعال قرآنی ادامه داد: به همین سبب خواهش می کنم از جناب آیت الله رئیسی که طی بازنگری در مصوبات و لوایح بودجه ای تا رسیدن به یک مرکز واحد تصمیم گیری در حوزه قرآن که شاید بتواند معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اما تنها و تنها در بخش سیاست گزاری کلان و عدم مداخله در امور اجرایی بوده و تنها نقش حمایتی را ایفا کند متوقف نموده و قرآن را بمعنی واقعی به مردم بازگردانده و از دست تشکل های موازی قرآنی رها سازد.

جعفری افزود: جشنواره های قرانی مردمی فجر و خاصه جشنواره ملی تلاوت های مجلسی مشتی از نمونه خروار است که توسط مردم در سراسر کشور، با برنامه ریزی و حمایت های مردمی برگزار می شود و البته همگام با ابزارهای مشارکتی حاکمیتی است که بدون دریافت ریالی به کار خود ادامه داده و پیوسته در هر دوره شاهد هستیم که در پی تحول آفرینی است. تصمیم گیری سریع و منطبق بر خواسته و نیاز مردمی جامعه، اجرایی و عملیاتی شدن بی درنگ توسط ستادها و مدیران های استانی جشنواره، مردمی ساختن روش برگزاری آن همگی از ویژگی های اجرای طرح های قرآنی توسط مردم است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha