۸ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۰۴
کد خبر: 84872816
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از ۹۰ هزار تُن سیمان و کلینکر از قشم به کشورهای خارجی صادر شد

تهران - ایرنا - مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم از صادرات بیش از ۹۰ هزار تُن سیمان و کلینکر شرکت سیمان این جزیره به کشورهای خارجی خبر داد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز سه شنبه روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم،  علیرضا خسروانی گفت: امسال منطقه آزاد قشم یکی از مناطق پیشرو در حوزه صادرات می باشد و تلاش دولتمردان، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان در راستای مثبت شدن تراز تجاری مناطق آزاد ثمر داده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون طی پنج محموله صادراتی بیش از ۴۰ هزار تن سیمان از قشم به کشورهای خارجی صادر شده است.

به گفته مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم همچنین امسال ۵۰ هزار تُن کلینکر نیز از جزیره قشم به خارج از کشور صادر شده است.  

خسروانی تصریح کرد: مناطق آزاد با توجه به قوانین مالیاتی، گمرکی بانکی و پولی در راستای کاهش بوروکراسی و تسهیل تولید و صادرات یکی از مکان‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری محسوب می شوند و در دولت مردمی تلاش می‌شود با رفع موانع تولید این مناطق به فلسفه اصلی خود بازگردند.

کلینکر در لاتین Clinker در واقع دانه‌های حرارت دیده در تولید سیمان هستند.

کلینکرها مواد دانه‌ای به قطر ۳ تا ۲۵ میلی متر هستند که برای ساخت سیمان به کار می‌روند که از حرارت دادن آلومینیوم سیلیکات (خاک رس) و سنگ آهک از ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد در طی مرحله کوره سیمان به دست می‌آید.

کلینکرها را به صورت خشک برای مدت طولانی می‌توان نگهداری کرد.

کارخانه‌ های تولید کننده سیمان، کلینکر را برای تولید سیمان در مناطقی که مواد خام اولیه کمیاب‌ اند و یا موجود نیست، خریداری می‌ کنند.

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha