حیدری: تجربه مهمترین عاملِ موفقیت کشتی ایران در بلگراد خواهد بود

تهران- ایرنا- دارنده مدال برنز کشتی آزاد در بازی‌های المپیک ۱۹۶۴ توکیو گفت: یکی از عوامل مهم موفقیت کشتی کشورمان در بلگراد را می‌توان، تجربه ملی‌پوشان دانست که این رویه می‌تواند قهرمانی را پس از چند سال برای کشورمان به ارمغان آورد.

به گزارش ایرنا؛ علی‌اکبر حیدری از پیشکسوتان کشتی آزاد ایران و دارنده مدال برنز وزن ۵۲ کیلوگرم بازی‌های المپیک ۱۹۶۴ توکیو و نقره بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک است. وی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی ایرنا اظهار داشت که یکی از رمزهای موفقیت در رقابت‌های جهانی تجربه تک تک کشتی‌گیران در مسابقات جهانی است.

وی اظهار داشت: در بازی‌های المپیک ۱۹۶۴ توکیو، هفت کشتی حساس را با رقبای خود گرفتم که در ۵ مبارزه پیروز و در ۲ مسابقه هم به نتیجه تساوی رسیدم. در آن دوره بهترین‌های دنیا در سبک وزن حضور داشتند. یالماز ترک نفر اول جهان که سال ۱۹۶۳ در مسابقات جهانی بلغارستان مدال طلا گرفته بود، در المپیک حضور داشت که توانستم با هفت امتیاز این کشتی‌گیر نام آشنا را شکست دهم.

وی با اشاره به اینکه هم اینک تعداد مربیان با دانش در کشورمان زیاد است، گفت: در گذشته سطح توان مربیان همانند حال حاضر نبود. مربیان خوبی در کشور حضور دارند و به خوبی آنالیز لازم را انجام می‌دهند.

حیدری در خصوص علت موفق نبودن کشتی آزاد ایران در سبک وزن، توضیح داد: در گذشته سطح کشتی‌گیران بالا بود و از سویی نیز تعدد کشتی‌ها تا پیش از فینال باعث انگیزه میان ورزشکاران می‌شد. در حال حاضر با توجه به اینکه فاصله زیادی میان نفر اول تا سوم وجود دارد این موضوع باعث شده تا آمادگی‌ها در حد مطلوب نباشد. یکی از فاکتورهای موفقیت در سبک وزن ضمن توجه به مباحث فنی، کشتی‌گیران باید به موقع وزن کم کنند تا در کوران رقابت باقی بمانند. هر چند با توجه به قانون جدید اتحادیه جهانی، کشتی‌گیری که وزن کمتر کم می‌کند احتمال موفقیتش نیز بیشتر است. یکی دیگر از علت‌های مهم عدم موفقیت در سبک وزن، حضور نداشتن نمایندگان کشورمان در رقابت‌های بین‌المللی است تا تجربه مبارزه با حریفان خارجی را بدست آورند.  

حیدری با اشاره به توجه رسانه ملی بیشتر به رشته فوتبال، یادآور شد: این عامل باعث شده تا ورزش ملی مورد توجه قرار نگیرد هر چند در سال‌های اخیر با پیگیری فدراسیون، مسابقات کشتی در سیما پخش شد. 

دارنده مدال نقره بازی‌های آسیایی بانکوک به رقابت‌های جهانی بلگراد اشاره کرد و گفت: امسال شاهد هنرنمایی کشتی‌گیران خود در این آوردگاه جهانی خواهیم بود. با توجه به اینکه در کشتی آزاد آمریکا، ایران و روسیه سه ضلع قدرت محسوب می‌شود ولی نبود روس‌ها در این رقابت‌ها تاثیری در رنگ و جایگاه کشتی ما نخواهد داشت بلکه کشورهای دیگر برای موفقیت در این رقابت‌ها برنامه‌های خوبی دارند. وجود ستاره‌های نامدار سبب شده تا رقابت‌ها در برخی از وزن‌ها با حساسیت و رقابت و گاهی با چالش همراه باشد که این موضوع در سبک وزن در حد بسیار زیادی در پیکارهای جهانی و المپیک مشهود است. یکی از عوامل موفقیت کشتی کشورمان در بلگراد را می‌توان، تجربه ملی‌پوشان دانست که این رویه می‌تواند قهرمانی را پس از چند سال برای کشورمان به ارمغان آورد.

وی با بیان اینکه رد و بدل شدن فنون در گذشته به جذابیت کشتی کمک می‌کرد گفت: با توجه به تغییر متعدد قوانین کشتی، هم اینک جای خالی فنون در کشتی دیده می‌شود و با محدود شدن زمان نیز شاهد رد و بدل شدن این فنون نیستیم. امسال رقابت در اوزان دهگانه بسیار جذاب و دیدنی است ولی رقابت همیشه در اوزان ۷۴، ۷۹، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم با توجه به حریفان نامدار ایرانی و جهانی برای ما بسیار حساس خواهد بود.

به گزارش ایرنا، غیبت ستاره‌های کشتی آزاد و فرنگی روسیه در مسابقات جهانی بلگراد موجب شده تا بسیاری از قهرمانان نامدار کشتی به کسب مدال طلا در آوردگاه صربستان امیدوار باشند و به نوعی پیکارهای جهانی تحت تاثیر غیبت ستارگان تزارها قرار گیرد. تیم ملی کشتی آزاد ایران همواره در مسابقات جهانی جزو مدعیان بوده و تا سال ۲۰۱۴ پنج بار در سال‌های ۱۹۶۱، ۱۹۶۵، ۱۹۹۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۳ بر سکوی قهرمانی جهان ایستاده است. همچنین تیم ایران هفت بار در سال‌های ۱۹۷۱، ۱۹۷۳، ۱۹۹۵، ۲۰۰۶، ۲۰۱۱، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ عنوان نایب قهرمانی جهان را بدست آورده است و پیش از عنوان سومی امشب ۱۳ مرتبه در مکان سوم قرار گرفته بود.

رقابت‌های کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان از ۱۰ تا ۱۸ سپتامبر (۱۹ تا ۲۷ شهریور) در شهر بلگراد پایتخت صربستان برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha