زوار اربعین از کرمانشاه تا مرز خسری با ۱۵۰ دستگاه اتوبوس جابجا می‌شوند

قصرشیرین- ایرنا- مسول ستاد عملیات حمل‌ و نقل زوار اربعین حسینی استان کرمانشاه از آمادگی ناوگان اتوبوسرانی کرمانشاه برای جابه‌جایی زوار اربعین حسینی خبر داد و گفت: ۱۵۰ دستگاه اتوبوس کار جابجایی و انتقال زائران را از کرمانشاه تا مرز خسروی انجام می‌دهند.

«محمد مهدی احمدی» عصر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وظیفه جابجایی زوار کربلای معلی از داخل شهر قصرشیرین تا مرز خسروی به عهده‌ سازمان حمل و نقل مسافر شهری شهرداری کرمانشاه است.

وی اظهار داشت: تمهیدات لازم برای خدمات رسانی حوزه حمل و نقل به زائران اربعین حسینی اندیشیده شده و هماهنگی‌های لازم با اعضای کمیته داخلی حمل و نقل ستاد اربعین و  سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر کرمانشاه به عمل آمده است.

رییس سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر شهرداری کرمانشاه در ادامه گفت: امکانات و تجهیزات لازم در این زمینه بسیج شده و برنامه ریزی های مناسب نیز برای ارتقا خدمات رسانی به زائران در حمل و نقل صورت گرفته است.

احمدی با اشاره به اینکه امسال دومین سالی است که پیاده روی زائران اربعین حسینی از طریق مرز خسروی صورت می گیرد، بیان داشت: سازمان حمل‌ و نقل مسافر کرمانشاه برای ارائه بهتر خدمات حمل و نقلی به زائران اربعین حسینی جلسات متعدد و مستمری را با کمیته داخلی حمل و نقل سازمان برگزار کرده است.

وی بررسی نقاط ضعف و قوت در ارائه خدمات به زائران اربعین را از اهداف اصلی این نشست ها عنوان و تاکید کرد: تمام تلاش ما در مجموعه سازمان حمل‌ و نقل مسافر این است که با ارائه خدمات خوب و مناسب در حوزه حمل و نقل، زمینه حضور شایسته زائران حسینی در مراسم پیاده روی امسال را فراهم کنیم.

احمدی اضافه کرد: برابر دستورالعمل وزارت کشور خودروهای عمومی ویژه حمل و نقل زائرین اربعین حسین در مرز خسروی از ۱۳ شهریور ماه سال جاری در مرز مستقر می‌شوند.

به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارای ۲ بخش مرکزی و سومار و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز دارد که این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.

بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است که در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.

مرز خسروی با قصرشیرین ۱۵ کیلومتری دارد  و یکی از مرزهای چهارگانه برای تردد زوار است که از فردا ۱۶ محرم و ۲۳ مرداد ماه این مرز برای تردد زائران عتبات عالیات بازگشایی می شود.

در شهرستان قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد.  

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha