دولت سیزدهم امکان توزیع کودهای یارانه‌ای در قم به صورت هوشمند را فراهم کرد

قم - ایرنا - مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت:‌ با آغاز به کار دولت سیزدهم امکان توزیع کودهای یارانه‌ای درقم به صورت هوشمند فراهم شد و این کار زمینه نظارت دقیق بر روند تخصیص کودهای یارانه‌ای به کشاورزان را ممکن می‌سازد.

حسین زند روز جمعه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، ضمن گرامیداشت هفته دولت، بیان داشت: از اواسط سال ۱۴۰۰ با اجرای سامانه کنترل و پایش مواد کودی و صدور حواله الکترونیکی کود با وجود سایر سامانه های موجود از جمله سامانه حمل و نقل و توزیع نهاده‌های کشاورزی، کلیه مراحل تامین، تدارک و توزیع کودهای شیمیایی یارانه‌ای از مبادی تا تحویل به کشاورز به صورت صددرصد الکترونیکی و هوشمند انجام می‌شود و این روند امکان نظارت کامل و دقیق را جهت راستی آزمایی و مصرف واقعی کودها را فراهم می‌سازد.

وی با اشاره به این که از ابتدای اجرای طرح سامانه پایش و کنترل مواد کودی در قم تاکنون بیش از ۲۰ هزار حواله الکترونیکی کود صادر شده‌است، افزود: سهمیه کودهای یارانه‌ای استان در سال‌جاری ۲۰ هزار تن شامل انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه می‌باشد و از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۱۳ هزار تن ( بیش از ۶۵ درصد برنامه کودی ابلاغی استان قم ) تامین و تدارک شده‌است که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ درصد رشد داشته‌است.

زند در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با پیشینه چندین دهه فعالیت در حوزه تامین نهاده‌های کشاورزی و به‌ویژه کودهای شیمیایی یارانه‌ای در راستای خودکفایی کودهای کشاورزی و تولید محصول با کیفیت و کمیت بالا، با عقد تفاهم نامه با بیش از ۱۴۰ تولید کننده کودهای کشاورزی در سطح کشور و قرار گرفتن یکهزار و ۶۴۱ قلم انواع کودهای شیمیایی، آلی، زیستی و غیره، سبد کودی متنوع، کامل، با کیفیت و با استانداردهای لازم را در اختیار کشاورزان عزیز و بهره برداران بخش کشاورزی قرار داده‌است .

وی ادامه داد: در همین راستا، سومین همایش آموزشی و ترویجی معرفی سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در استان قم در تاریخ چهاردهم شهریور ماه سال‌جاری با مشارکت ۱۵ تولید کننده از سراسر کشور و معرفی حدود ۱۰۰ قلم انواع کودهای کشاورزی به‌منظور بازدید کشاورزان، بهره‌برداران بخش کشاورزی، کارشناسان و شرکت‌های تعاونی تولید برگزار می‌شود.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha