به گزارش ایرنا، بوریس جانسون روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت که دولت ۷۰۰ میلیون پوند برای کمک به ساخت نیروگاه هستهای «سایزول سی» در منطقه سافولک واقع در جنوب شرق کشور اختصاص داده است. وی ادعا کرد که عدم احداث این نیروگاه "دیوانگی مطلق" است زیرا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قصد دارد تا بازارهای جهانی نفت و گاز را ویران کند.
دولت انگلیس تیرماه گذشته مجوز احداث این نیروگاه را که حدود ۲۰ میلیارد پوند برآورد میشود صادر کرد. بخش عمده هزینه ساخت آن را غول انرژی فرانسه EDF تامین میکند. انتظار می رود این نیروگاه ۳.۲ گیگاوات برق تولید کند که برای تامین انرژی ۶ میلیون خانوار کافی باشد. انگلیس امیدوار است که با کمک این نیروگاه انعطاف پذیری کشور را در حوزه انرژی تقویت و یک قدم به اهداف زیست محیطی و حذف انتشارگازهای کربنی نزدیک شود.
جانسون که فقط چهار روز دیگر سکان قدرت را در دست دارد، ابراز اطمینان کرد که جانشین او کوتاهنگری را کنارگذاشته و نیروگاههای اتمی بیشتری را احداث خواهد کرد. او گفت اگر نیروگاه هینکلیپوینت سی که روند ساخت آن بنا به ملاحظات امنیتی و سیاسی با تاخیر مواجه، تکمیل شده بود سالی ۳ میلیارد پوند در هزینههای انرژی صرفهجویی میشد. نخست وزیر انگلیس به جانشین خود توصیه کرد که برای تضمین دورنمای امنیت انرژی کشور نیروگاههای اتمی بیشتری را احداث کند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که بر اساس سند محرمانهای که چندی پیش به رسانهها در انگلیس درز کرد، دولت پیشبینی کرده که در صورت قطع گاز روسیه به اروپا، احتمال دارد که توزیع برق در فصل زمستان با اخلال مواجه شود. در این سند آمده که دولت ناگزیر خواهد شد تا توزیع برق را برای ۶ میلیون خانوار در این کشور سهمیه بندی کند.
چندی پیش وزیر بازرگانی انگلیس در نامهای به مدیران نیروگاه های برق با سوخت زغال سنگ نوشت که جدول زمانبندی تعطیلی نیروگاه را به تاخیر بیندازند. دولت همچنین قصد دارد تا فعالیت «هینکلی پوینت بی»، نیروگاه هسته ای قدیمی در منطقه سامرست را ۱۸ ماه تمدید کند. این نیروگاه هسته ای ۵۰ ساله که قرار بود تابستان امسال از رده خارج شود، می تواند در کوتاه مدت یک گیگاوات برق اضافی برای بریتانیا تامین کند.
نشریه تایمز چاپ لندن گزارش داد که در سند دولت انگلیس پیشبینی شده که اگر ولادیمیر پوتین گاز مناطق بیشتری در اروپا را قطع کند، کمبود آن در زمستان غیرقابل اجتناب خواهد بود و دولت باید دست به سهمهبندی منابع انرژی بزند. در این سند پیش بینی شده که اخلال در توزیع انرژی میتواند بیش از یک ماه ادامه داشته باشد و احتمالاً باعث افزایش بیشتر قیمتهای انرژی و کاهش تولید ناخالص داخلی انگلیس میشود.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته از سوی صندوق بین المللی پول، بحران انرژی خانوارهای انگلیسی را بیشتر از هر کشوری در اروپای غربی تحت فشار قرار خواهد داد. دلیل آن وابستگی شدید انگلیس به گاز برای گرم کردن خانهها و تولید برق در زمانی توصیف شده که جنگ روسیه در اوکراین قیمت گاز را افزایش داده است. علاوه بر این، خانهها در انگلیس دارای پایینترین مصرف بهینه انرژی در اروپای غربی است.
نظر شما