طیب امینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آتشسوزی سایت فندقلو اظهار کرد: به محض اطلاع از آتشسوزی در این منطقه جلسه مدیریت بحران اضطراری در شهرستان تشکیل و عوامل اجرایی در کمترین فرصت در محل آتشسوزی حاضر شدند.
وی با بیان اینکه آتشسوزی در پشت سایت گردشگری و نزدیک تلهکابین حیران رخ داده بود، ادامه داد: خوشبختانه با اقدام به موقع نیروهای امدادرسان آتش مهار شد و به آسیبی به جنگلها وارد نشد.
این مقام مسئول یادآور شد: عمده آسیبها به مراتع اطراف جنگلها بوده که با کمک مدیریت بحران شهرستان، جنگلبانی، نیروهای بومی و محلی آتش مهار شد.
وی یادآور شد: اهالی روستاهای نزدیک به جنگل با چندین دستگاه تراکتور اراضی را شخم زده و مانع از سرایت آتش به جنگل ها شدند.
امینی در خصوص خسارت وارده به این اراضی گفت: با توجه به اینکه منطقهای که آتش گرفته زراعی بوده خسارتها عمدتا مربوط به برخی بوتههای مرتعی و کاه و کلش مزارع در وسعتی حدود دو هزار متر بوده است.
فرماندار شهرستان نمین درباره علت آتشسوزی گفت: آتش زدن کاه و کلش در مزارع و عدم رعایت توصیهها از سوی مسافران و گردشگران منجر به این آتشسوزیها شده است.
امینی با بیان اینکه در روزهای اخیر در چندین نوبت شاهد آتشسوزی در این منطقه بودهایم، اظهار داشت: متاسفانه مسافران و گردشگران که در این منطقه حضور مییابند آتشی که روشن میکنند را خاموش نمیکنند و به همان شکل خاکستر و ذغالها را رها میکنند که این خاکستر و ذغالها در اثر باد و گرمای هوا منجر به آتشسوزی میشود.
فرماندار شهرستان نمین یادآور شد: دیروز دمای هوا در این منطقه ۳۵ درجه بود و امروز هم دمای هوا همین حدود است ، ضمن اینکه شاهد وزش باد در منطقه هستیم و احتمال بروز آتشسوزی دوباره وجود دارد.
وی خواستار کمک و همراهی رسانهها و شبکههای مجازی برای اطلاعرسانی و فرهنگسازی در خصوص استفاده از منابع طبیعی و جنگلها شد و افزود: مجازات آتش زدن منابع طبیعی حدود ۶ ماه تا دو سال زندان است ولی گذشته از این اقدامات بازدارنده باید فرهنگ گردشگری و استفاده از منابع بکر خدادادی در میان مردم و گردشگران نهادینه شود.
امینی افزود: متاسفانه طی روزهای اخیر شاهد آتشسوزی متعدد در این منطقه بودیم به طوری که آتش در یک منطقه خاموش میشود منطقه دیگری طعمه حریق میشود و این اتفاقات پشت سر هم میافتد که علت آن بیمبالاتی برخی از گردشگران و شاید تعمد در این زمینه است.
فرماندار نمین ضمن قدردانی از اهالی روستاهای آرپاتپه ، خانقاه سفلی و خانقاه اولیا گفت: اهالی این روستاها با هر امکاناتی که در اختیار داشتند، از جمله تراکتور ، بیل و فرغون بسیج شده و به مهار آتشسوزی کمک کردند.
امینی افزود: متاسفانه حضور گردشگران در این منطقه جز خسران چیزی برای این منطقه نداشته است و اهالی این روستاها هم به شدت از این موضوع گلایهمند هستند.
به گزارش ایرنا، منطقه جنگلی فندقلو بخشی از جنگلهای شرق استان اردبیل بشمار میرود که دنباله جنگلهای نیمهگرمسیری استان گیلان است. این جنگل یکی از مناطق مهم گردشگری جنگلی است که در ۱۰ کیلومتری شهر نمین و ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل قرار گرفته است.
مساحت منطقه فندقلو حدود ۱۶ هزار هکتار است که بیش از چهار هزار هکتار آن زیرپوشش عرصههای جنگلی قرار دارد و بقیه را مراتع تشکیل میدهد.
در مجموع ۱۹ گونه جنگلی متعلق به ۸ تیره و ۱۷ جـنس در ایـن منطقه شناسایی شده که از بیـن انواع شناسایـی شده گونههای نادری نظیر فندق ، ممرز ، راش ، بلوط ، بلند مازو و بیدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه میافزاید.
نظر شما