ترور نافرجام مقام آرژانتینی و واکنش های داخلی و بین المللی علیه تروریسم

تهران - ایرنا - ترور نافرجام «کریستینا فرناندز دِ کرشنر» معاون ریاست جمهوری آرژانتین، هزاران شهروند این کشور را در اعتراض به این اقدام خشونت‌آمیز به خیابان‌ها کشاند و شماری از واکنش‌های بین‌المللی را نیز به همراه داشت.

به گزارش روز شنبه ایرنا، از ۲۲ اوت گذشته (۳۱ مرداد) و به دنبال حکم جنجالی دادستان آرژانتینی مبنی بر محکومیت ۱۲ سال زندان علیه «کریستینا فرناندز دِ کرشنر» رئیس‌جمهوری سابق آرژانتین که اکنون نیز در منصب معاونت ریاست جمهوری قرار دارد، تنش های سیاسی در این کشور بالا گرفت و از روز گذشته با تلاش نافرجام برای ترور این سیاستمدار، به اوج خود رسید.

به گزارش خبرگزاری افه، «آلبرتو فرناندز» رئیس‌جمهوری آرژانتین این اقدام خشونت‌آمیز علیه معاون خود را «وخیم‌ترین رویداد» از زمان بازگشت دموکراسی به  این کشور در سال ۱۹۸۳ میلادی توصیف کرد. آلبرتو فرناندز، پنجشنبه شب در پیامی از طریق شبکه ملی، این «حمله» را محکوم کرد و روز جمعه را یک روز غیرکاری خواند تا شهروندان بتوانند با حضور در خیابان‌ها مخالفت و خشم خود علیه خشونت را ابراز کنند.

ده‌ها هزار معترض آرژانتینی روز جمعه در بوئنوس آیرس و سایر شهرهای این کشور به خیابان‌ها آمدند تا سوء قصد به کریستینا فرناندز را محکوم کنند. نهادهای اجتماعی، اتحادیه‌ای و سیاسی مرتبط با حزب حاکم همپای شهروندان در نقاط مختلف پایتخت راهپیمایی گسترده به راه انداختند و خود را به مقر ریاست جمهوری در پلازا مایو رساندند.

با گذشت ۱۲ روز اعتراض مداوم مقام‌های آرژانتینی به درخواست پیگرد قضایی علیه معاون رئیس‌جمهوری و تجمع طرفداران این دیپلمات کهنه‌کار و رئیس‌جمهوری سابق آرژانتین (۲۰۰۷- ۲۰۱۵) در اطراف منزل وی در پایتخت، یک مرد ۳۵ ساله با اسلحه به سمت صورت کرشنر نشانه رفت اما اسلحه وی عمل نکرد. متهم حمله به معاون رئیس‌جمهوری که دارای ملیت برزیلی است، در کشور مبدا سابقه کیفری ندارد.  

 ترور نافرجام مقام آرژانتینی و واکنش های داخلی و بین المللی علیه تروریسم

حمله به کریستینا فرناندز با موجی از واکنش‌های بین‌المللی در رد این اقدام همراه بود. پاپ فرانسیس با ارسال پیامی به کریستینا، ضمن ابراز «همبستگی» با وی بر حمایت خود از رد «هر گونه خشونت و تجاوز» تاکید کرد.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در پیامی توییتری این اقدام به ترور را «به شدت» محکوم کرد و موضع خود بر «رد خشونت و نفرت» را اعلام کرد.

«ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری برزیل با ارسال پیامی ضمن ابراز تاسف از این سوءقصد، حمله به خود در جریان مبارزه‌های انتخاباتی ۲۰۱۸ را یادآور شد و خاطر نشان کرد «افرادی بودند که ضربه چاقو به من را جشن گرفتند».

«لولا داسیلوا» رئیس‌جمهوری سابق برزیل نیز در تماس با کریستینا فرناندز همبستگی خود را اعلام کرد.

داسیلوا که در میانه رقابت‌های جدی انتخابات ریاست جمهوری برزیل به عنوان نامزد پیشتاز قرار دارد، به دنبال ترور نافرجام کرشنر گفت که سیاستمداران برزیلی باید برای رویارویی با یک فضای متشنج خشونت آماده باشند.  

وی در جریان یک کنفرانس خبری گفت: من فکر می‌کنم همه ما که سیاستمدار هستیم باید از خشونت توسط کسانی که نمی‌دانند چگونه دموکراتیک زندگی کنند، آگاه باشیم.

وزارت امور خارجه شیلی نیز «تلاش به ترور» را محکوم و «همبستگی و تعهد قاطع خود با دولت و ملت برادر آرژانتین» را ابراز کرد.

«اِری کانِکو» سخنگوی سازمان ملل نیز در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد «آنتونیو گوترش» این حمله را محکوم کرده و از وقوع آن شوکه شده است.

«دانیل اورتگا» رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه در جریان مراسمی به مناسبت چهل‌وسومین سالگرد ارتش این کشور اعلام کرد کریستینا فرناندز قربانی یک «کارزار وحشیانه» است که به گفته او «توسط شیاطین و فاشیست‌ها» سازماندهی شده است.

«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا این اقدام را به شدت محکوم کرد و گفت: این واقعه «به دنبال بی ثبات کردن صلح ملت برادر آرژانتین است».

«دیه‌گو لوسیانی» و «سرخیو مورو» دادستان‌های فدرال آرژانتین، کریستینا فرناندز را به کلاهبرداری و دست داشتن در طرح منحرف سازی منابع دولتی در دوران ریاست جمهوری ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ متهم کرده‌اند. ۱۲ سال زندان و محکومیت مادام‌العمر از تصدی منصب‌های دولتی از جمله مجازات‌هایی است که دادستان‌های آرژانتینی خواستار آن شده‌اند.

با اعلام این خبر، نمایندگان احزاب، اتحادیه‌ها، سیاستمداران و سازمان‌های اجتماعی، حمایت خود را از فرناندز اعلام کرده و روند قانونی علیه او را محکوم کردند.

رئیس‌جمهوری آرژانتین با «غیر قابل توجیه» خواندن پیگرد قضایی علیه کریستینا، نامه‌ای را در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کرد که روسای جمهوری کلمبیا، بولیوی و مکزیک با امضای آن بر حمایت خود از معاون ریاست جمهوری این کشور تاکید کردند.

«سانتیاگو کافیِرو» وزیر امور خارجه آرژانتین در واکنش به درخواست سناتور آمریکایی مبنی بر تحریم معاون ریاست جمهوری، نقش آمریکا در پیگرد قضایی علیه وی را محکوم کرد و دلیل این تعقیب قضایی را منافعی خارج از این کشور آمریکای جنوبی دانست. کافیِرو در این پیام توییتری، تصاویری از پیام تد کروز و حمایت «ادواردو بولسونارو» فرزند رئیس‌جمهوری برزیل از درخواست این سناتور آمریکایی را به اشتراک گذاشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha