زیره دانه ای معطر و ضد نفخ است به حساب می آید و دارای خواص درمانی بسیار زیادی بوده و از آن برای بهبود و درمان بسیاری از مشکلات و بیماریهای مختلف استفاده می شود. می توان گفت قدمت محصول زیره سیاه به دوران قبل از میلاد مسیح برمی گردد و در دو کشور روسیه و مصر نیز علاوه بر ایران کشت می شوند که رشد آنها اغلب به شکل خودرو می باشد. از این محصولات در درمان بسیاری از بیماریها استفاده می شود ولی نکته مهم این است که قبل از مصرف همه محصولات گیاهی باید با پزشکان متخصص مشورت کنید.
زیره سیاه دارای مقدار قابل توجهی اسانس هستند و در طب سنتی اکثر افراد از اسانس زیره سیاه به عنوان گیاهی دارویی ازش استفاده میکنند و معمولا در ایران و کشور های همسایه مثل ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و… یافت می شود، معمولا این نوع زیره رنگی متمایل به قهوه ای دارد که خاصیت دارویی فراوانی دارد و مقدار کارون در این گیاه بسیار کم بوده و اسانس این گیاه در کشور هندوستان دارای مقادیر زیادی آلدئیدها و مقدار خیلی کمی هیدروکربنی هستند.
معمولا افرادی که دچار یبوست می شوند به این دلیل است که فشار زیادی به رگ های انس و رکتوم در بدن می آید که باعث درد و حتی خونریزی هم خواهد شد، استفاده از این زیره و حتی اسانس این محصول برای درمان چنین مشکلاتی بسیار مفید می باشد.
زیره ها دارای مقادیر زیادی از فیبر است که با افزایش متابولیسم بدن به افرادی که وزن بالایی دارند برای لاغر شدن و کاهش چربی به این افراد کمک زیادی خواهد کرد و برای برطرف سازی نفخ شکم، سوء هاضمه، انگل معده و روده و ضد تشنج مورد استفاده قرار میگیرد.
قیمت زیره سیاه کوهی
زیره یک ادویه ی فوق العاده است که در آشپزیها و طب سنتی بسیار از آن استفاده می شود زیرا طعم غذاها با زیره متفاوت و خاص می شود که طعم بسیار خوبی پیدا می کند و افراد با مصرف این محصول می توانند از مزایای فوق العاده آن بهره مند می شوند که وجود آن در غذاها بسیار تاثیر گذار می باشد.
لازم به ذکر است که از زیره برای کاهش وزن و جلوگیری از اضافه وزن استفاده می شود و افراد برای لاغری از آن بسیار استفاده می نمایند زیرا کاهش دهنده اشتها می باشد و به مدت طولانی احساس سیری می کند که از جمله مزایای این محصول محسوب می گردد و افراد به این موضوع بسیار توجه دارند.
شما می توانید برای تعیین قیمت زیره سیاه به وب سایتهای معتبر مراجعه نموده و پس از بررسی عوامل کیفی اقدام به تهیه نمایید چرا که زیره کوهی از بو و طعم خاصی برخوردار است و افراد باید به این موضوع توجه داشته باشند تا محصولی را تهیه نمایند که از مرغوبیت بالا برخوردار باشد و تمامی فاکتورهای لازم را دارا باشد.
زیره را می توان به برنج اضافه نمود زیرا خاصیت برنج ایرانی چند برابر می شود چرا که طبع سرد برنج را پوشش می دهد و می توان از دلپیچه های احتمالی و از هضم نشدن غذا بخوبی جلوگیری نماید که این موضوع بسیار مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است و افراد از آن بسیار استفاده می نمایند تا بتوانند از کاربردهای آن بخوبی بهره مند شوند.
زیره سیاه اصل
دمنوش زیره عطر و بوی فراوانی دارد که اگر کهنه شود به مرور زمان این عطر را از دست می دهد پس راه اول بوییدن زیره می باشد، همچنین دقت به رنگ آن بسیار مهم است زیرا زیره مانده رنگ براق خود را از دست می دهد به اصطلاح عامیانه کدر می شود پس راه دوم نیز دقت کردن به رنگ آن است البته باید به این نکته نیز توجه شود که زیره کوهی خواص بیشتری از زیره پرورشی دارد اما نمی توان گفت که زیره پرورشی بی خاصیت یا به اصطلاح تقلبی است.
اگر دقت کرده باشید ادویه ها و گیاهان دارویی ارگانیک زیادی وجود دارند که شما عزیزان با دانستن فواید آنها می توانید از آنها استفاده مفیدی داشته باشید برای مثال می توان به زیره سیاه اصل اشاره کرد که خواص و فواید بی نظیری برای سلامت بدن، درمان بیماریها و زیبایی پوست و موی شما عزیزان دارد البته قبل از هر چیز باید بدانیم که زیره سیاه یک گیاه بومی آسیا می باشد و مزه منحصر به فردی دارد و در غذاهای هندی، آلمانی، ایرانی و روسی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
جالب است بدانید که مس و آهن موجود در زیره سیاه در تولید گلبولهای قرمز خون نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند، روی نیز به بهبودی در کار کرد برخی آنزیمها کمک می کند که باعث رشد و توسعه، تولید اسپرم و بهبودی در گوارش بدن می شود و همچنین پتاسیم موجود در آن به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می کند و به همین دلیل مصرف آن به عنوان ادویه در غذا به مقدار مناسب برای افرادی که دچار بیماری قلبی هستند توصیه می شود.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما