عبدالله کشاورز روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد خدمات ۹۷۵ هزار مورد تست های آزمایشگاهی و ۴۶۵ هزار مورد ویزیت و مداوای بیماران سرپایی بوده و همچنین ۶۹ هزار مورد به بستری و بیش از ۳۷ هزار مورد نیز به اعمال جراحی اختصاص داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی قزوین گفت: ضریب اشغال تخت و بیمار پذیری در بیمارستان های دولتی قزوین طی این مدت ۶۷ درصد بوده که نزدیک به میانگین کشور است.
این مسوول همچنین گفت: ۶۴ درصد تخت های بیمارستانی موجود در استان قزوین دانشگاهی و دولتی بوده که نشانگر سهم بالای دولت در حوزه درمان این استان است.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۶۱ تخت بستری در بیمارستان های استان قزوین وجود دارد،افزود: از این تعداد هزار و ۳۸۸ تخت مربوط به بیمارستان های دولتی، ۳۷۶ تخت متعلق به تامین اجتماعی و ۳۹۷ تخت نیز به بخش خصوصی اختصاص دارد.
این مسوول اظهار داشت: از نظر مجموع تعداد تخت های بیمارستانی نسبت به جمعیت، شاخص کشور ۱.۸ و شاخص استان ۱.۶ است که در این حوزه به میانگین ملی نزدیک هستیم اما از حیث تخت های بیمارستان های دولتی نسبت به مجموع تخت ها شاخص کشوری ۷۲ درصد و شاخص استان ۶۴ درصد است که این اختلاف آماری با راه اندازی بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین مرتفع خواهد شد.
وی همچنین اظهار داشت: ۳۳۱ تخت اورژانس در بیمارستان های استان قزوین موجود است و همچنین ۷۰ تخت اعصاب و روان و ۱۳ تخت سوختگی و سوانح وجود دارد که ۲ مورد آخر منحصرا مربوط به بیمارستان های دولتی است.
مرکز دیالیز ۴۰ تختخوابی در قزوین احداث می شود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین همچنین از ساخت یک مرکز دیالیز ۴۰ تختخوابی در کلینیک دولتی محمدزاده قزوین خبر داد و گفت: با راه اندازی این مرکز بخش زیادی از مشکل کمبود تخت های خدمات دهی درمانی به بیماران دیابتی مرتفع خواهد شد.
وی اظهار داشت: در جریان سفر رییس جمهور به استان قزوین برای ایجاد و راه اندازی این مرکز ۴۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد.
این مسوول یادآور شد: سال گذشته نیز شاهد راه اندازی مرکز دیالیز ۲۵ تختخوابی در بیمارستان دولتی شفای تاکستان بودیم.
کشاورز با بیان اینکه در کنار درمان این دسته از بیماران در حوزه پیشگیری نیز گام های بلندی برداشته ایم،گفت: با ایجاد مرکز جامع دیابت و فشار خون که سال قبل در کلینیک دولتی محمدزاده قزوین راه اندازی شد تلاش داریم تا چتر پیشگیری از این امراض را که از مهمترین بیماری های غیرواگیر هستند گسترش دهیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی قزوین در ادامه از راه اندازی بخش مراقبت پس از خروج از بیمارستان ها در مراکز درمانی دولتی قزوین خبر داد و گفت: این اقدام به کاهش عوارض درمانی و معلولیت ها کمک می کند و فشارها و هزینه ها بر نظام سلامت را کاهش می دهد.
ظرفیت تخت های بیماران اعصاب و روان در قزوین نزدیک به چهار برابر می شود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی،خدمات درمانی و بهداشتی قزوین در ادامه با اشاره به تامین و خریداری ساختمان جدید برای انتقال بیمارستان اعصاب و روان ۲۲ بهمن قزوین،گفت: بیمارستان فعلی دارای ۷۰ تختخواب است اما بیمارستان جدید ۲۷۰ تختخوابی خواهد بود.
وی یادآور شد: در استانداردهای تعریف شده باید ۱۰ درصد تخت های بیمارستانی هر استان به بخش اعصاب و روان اختصاص داشته باشد که در بیمارستان جدید و جایگزین به رقمی فراتر از این استاندارد خواهیم رسید.
کشاورز با بیان اینکه در حال آماده سازی فضای یاد شده و تطبیق آن با شرایط بیمارستانی بوده و به زودی تجهیزات لازم نیز در آن مستقر خواهد شد، اظهار داشت: با راه اندازی بیمارستان جدید اعصاب و روان قزوین بخش اطفال و بزرگسالان که هم اکنون از یکدیگر جدا هستند، به یک ساختمان منتقل می شود.
این مسوول یادآور شد: فضای فعلی که بیمارستان اعصاب و روان قزوین در آن مستقر شده استیجاری و فرسوده بوده و شرایط لازم را به منظور توسعه کمی و کیفی خدمات دهی به بیماران ندارد اما در فضای جدید این محدودیت وجود نخواهد داشت.
نظر شما