۱۳ شهریور ۱۴۰۱، ۱۱:۱۱
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84877178
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حوادث طبیعی یکهزار و ۵۳۰ میلیارد ریال به کشاورزان خراسان‌شمالی خسارت زد

بجنورد- ایرنا- رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بلایای طبیعی نظیر خشکسالی، سیل، تگرگ، سرمازدگی از ابتدای امسال تاکنون یکهزار و ۵۳۰ میلیارد ریال به کشاورزان این استان خسارت وارد کرد.

حسینعلی فرهادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سیل و بارندگی در این مدت به محصولات گندم و جو آبی و دیم، یونجه، باغ انگور، میوه، گلخانه، تاسیسات زیربنایی دامداری، دام و تاسیسات آبیاری خسارت وارد کرد.

وی افزود: بیشترین خسارت به بخش زراعی، باغی و حوزه دام وارد شد و در این زمینه تدابیر لازم برای بارندگی های پاییزه اندیشیده شده است.

رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در مجموع در سال گذشته نیز بلایای طبیعی سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی این استان خسارت وارد کرد.

وی عنوان کرد: با وجود خسارت های چندین میلیارد ریالی ناشی از حوادث غیر مترقبه به کشاورزان استان، حمایت مادی دولت برای جبران این خسارت ها تخصیص نمی یابد و دولت سیزدهم در این زمینه باید چاره اندیشی کند.

فرهادی، بیمه سپاری محصولات کشاورزی را تنها راهکار برای جبران خسارت ها بیان کرد و از کشاورزان خواست تا در زمان مقرر محصولات کشاورزی خود اعم از زراعی، باغی و حتی دامی را تحت پوشش صندوق بیمه این محصولات قرار دهند تا در صورت زیان حداقل بخشی از این خسارت ها جبران شود.

بر اساس آمار معاون خدمات بیمه ای مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان شمالی؛ پوشش بیمه‌ای کشتزارهای این استان در سال زراعی جاری در مقایسه با سال گذشته یک و نیم برابر افزایش یافت و به ۴۵ هزار هکتار رسید.

در سال زراعی جاری حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی این استان زیر پوشش بیمه قرار گرفته است و باغ داران این استان نیز پنج هزار هکتار از باغ های خود را بیمه کرده اند.

 ۳۷ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان خراسان شمالی در بخش کشاورزی فعال هستند و  به طور میانگین هر کشاورز استان ۳.۵ هکتار زمین دارد که این وضعیت کشاورزی را برای ۸۲ هزار نفر بهره بردار این بخش به امری معیشتی تبدیل کرده است.

 خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنندو از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان نیز ۴۴ درصددر روستاها و مابقی در شهرها سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha