به گزارش ایرنا، محمدحسن اسدی شنبه ۱۲ شهریورماه جاری در جلسه شورای اسلامی شهر از سوی اعضای این نهاد و در پایان سال اول فعالیت ششمین دوره پارلمان شهری این کلانشهر بعنوان بیست و چهارمین شهردار شیراز بعد از انقلاب اسلامی انتخاب شد.
اسدی که به گفته خودش ۳۲ سال در سمت های اداری و در شهرداری شیراز خدمت کرده عصر شنبه بعنوان شهردار کلانشهر شیراز انتخاب شد.
هر دو شهرداری که تاکنون از سوی ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز انتخاب شده از دل اعضای این نهاد بوده است و شورای ششم شاید از این منظر منحصر به فرد باشد که شهردار زاده است.
محمد حسن اسدی کیست؟
اسدی متولد ۱۳۴۵ و دارای مدرک تحصیلی دکترای مدیریت استراتژیک است و عضویت در ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز ،سرپرستی شهرداری شیراز، معاونت مالی و اقتصادی و همچنین معاونت مالی و اداری شهرداری شیراز، مدیرکل تسهیلات و تامین منابع وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی، مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی سازمان بنادر و دریانوردی کشور، عضو هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید صدرا، معاون پشتیبانی سازمان مسکن و شهرسازی استان فارس و معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری شهرستان شیراز را در کارنامه دارد.
محمد حسن اسدی در انتخابات شورای ششم از فهرست انتخاباتی دوم اصولگرایان با عنوان شورای متخصصین انقلابی و به اختصار "شما" ( با شعار من انقلابیام) به شورای اسلامی شهر شیراز راه یافته بود.
رضا محمدیان و محمد فرخ زاده دیگر اعضای راه یافته از این فهرست به شورای ششم بودند که چندی بعد، فرخ زاده با استعفا از شورا به استانداری فارس رفت.
برخی کارشناسان و فعالان رسانه ای استان فارس ،اسدی را مغز متفکر اقتصادی، پول ساز در مدیریت شهری و مرد شماره دو دوران های طلایی شهرداری شیراز می دانند و حال باید دید که او در جایگاه شماره یک و شهردار جدید شیراز چگونه ظاهر خواهد شد؟
نگاهی به فرایند انتخاب شهردار
اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در هشتادمین جلسه این نهاد در دوره ششم با هشت رای مثبت محمدحسن اسدی را بعنوان شهردار این کلانشهر انتخاب کردند.
در پی بررسیهای بعمل آمده شورای ششم شهر شیراز محسن اردکانی و محمدحسن اسدی بعنوان گزینههای نهایی برای پست شهردار جدید شیراز انتخاب شده بودند که با اکثریت آرا اسدی برای تصدی این کرسی انتخاب شد.
با حضور ۱۲ عضو شورای شهر شیراز بصورت حضوری و مهدی سلطانی بصورت مجازی در جلسه رو گذشته ۱۲ شهریورماه جاری شورای اسلامی شهر شیراز محمد حسن اسدی هشت رای و محسن اردکانی پنج رای کسب کرد.
در ابتدای این جلسه برای هر کدام از کاندیداها یک ساعت فرصت درنظر گرفته شد که هرکدام از این دو گزینه نهایی در این مدت به ارایه برنامه و پاسخ به سوالات اعضای شورا پرداختند.
نخستین سخنان شهردار جدید پس از انتخاب
محمد حسن اسدی شامگاه شنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ و دقایقی بعد از انتخابش بعنوان شهردار شیراز در جمع خبرنگاران گفت: تمام تلاشش را خواهد کرد که بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی و حتی بیش از این رقم نیز محقق شود.
شهردار انتخابی شیراز افزود: بدون شک بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ شهرداری شیراز محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: از اعتماد اعضای شورای شهر شیراز تشکر میکنم و امید است خدمت گذاری لایق برای همه شهروندان شیرازی باشم.
اسدی با اظهار امیدواری از آغاز فصلی تازه در مدیریت شهری کلانشهر شیراز اظهار داشت: تلاش خواهم کرد که تمام وعده هایی که به اعضای شورا و مردم شیراز دادم عمل کنم.
شیراز فراتر از یک شعار
اسدی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه شعارش برای ورود به مراحل انتخاب شهردار جدید شیراز چه بوده است؟ گفت: شهر تاریخی و فرهنگی شیراز فراتر از یک شعار است.
وی ادامه داد: شیراز را نمی توان به یک شعار محدود کرد زیرا شیراز باید شهر هوشمند، شهر جهانی، بهشت سرمایه گذاری و ... نام گیرد که امیدوارم این شعارها در دوره جدید به عمل تبدیل شود.
شهردار منتخب شیراز مهمترین هدف خود را رضایت آحاد مردم شیراز ذکر کرد تا در شهری ایمن و آرمانی زندگی کنند.
شهرداری نیاز به واردات نیرو ندارد
اسدی در پاسخ به سوالی در خصوص رویکرد مدیریت جدید شهری شیراز درباره ساماندهی نیروی انسانی شهرداری،گفت: شهرداری شیراز به اندازه کافی نیروی انسانی توانمند دارد و نیاز به وارد کردن نیروی جدید از خارج از مجموعه ندارد.
لزوم خروج پادگانها از شیراز
شهردار جدید شیراز در دفاعیات دقایق آخر مانده به رای گیری نهایی برای انتخاب شهردار جدید شیراز، خروج پادگانها از شهر،ساماندهی و مدیریت کمربندی جنوبی شیراز، توجه به موارد فرهنگی و توسعه زیرساختهای این بخش،ارتقای فرهنگ شهروندی ،توسعه عمرانی شهر براساس منابع، ایجاد هماهنگی بین سازمانی،حفظ بیت المال و منافع عمومی، برنامه محوری و تدوین قانون جامع مدیریت بحران شیراز و تهیه بانک مکانهای بحرانزا را ازجمله برنامههای خود عنوان کرد.
توجه به سرمایه گذاری سالم و بدون رانت، دسته بندی پروندههای حقوقی و تقوت بخش حقوقی شهرداری ،ساماندهی مشاغل مزاحم شهری، شفاف سازی و توجه به هوشمندسازی و توسعه همکاریها با شرکتهای دانش بنیان و گسترش خدمات الکترونیکی از دیگر برنامههای اسدی عنوان شد.
تأیید حکم شهردار جدید در گروی امضای وزیر کشور
براساس قانون، تایید نهایی حکم شهرداران کلانشهرها توسط وزارت کشور انجام خواهد شد.
۱۳ عضو شورای اسلامی شهر شیراز ۲۲ مرداد سال جاری با استعفای احسان اصنافی شهردار سابق شیراز که ششم شهریور سال ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرده بود، موافقت کردند و سعید مصفا را به عنوان سرپرست این شهرداری برگزیدند. اصنافی شهردار سابق چند روز بعد از تحویل کلید عمارت شهرداری، به مسئولیت مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس منصوب شد.
نگاهی به تغییرات شورای ششم شیراز از انتخابات تاکنون
انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری جمعه ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
شورای اسلامی شهر شیراز ۱۳ عضو اصلی و هشت عضو علی البدل دارد که در جریان انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به ترتیب محمدتقی تذروی، سید ابراهیم حسینی، مهدی طاهری، غلامعلی ترابی، سید احسان اصنافی، محمدحسن اسدی، علی رضا اسکندری، رضا محمدیان، مهدی نصیری قرقانی، علی اکبر سلطانی، محمد فرخ زاده، مسعود زارعی و افسانه خواست خدایی از فهرستهای انتخاباتی اصولگرایان به عنوان منتخبان اصلی انتخاب شدند.
از منتخبان اصلی شورای اسلامی شهر شیراز، محمد حسن اسدی، رضا محمدیان و محمد فرخ زاده از فهرست انتخاباتی با عنوان شورای متخصصین انقلابی و به اختصار "شما" ( با شعار من انقلابیام) به شورای ششم راه یافتند. سایر منتخبان دوره آتی شورای شهر شیراز از فهرست اصلی اصولگرایان و لیست مشترک شورای ائتلاف (شانا) و شورای وحدت نیروهای انقلاب حائز اکثریت آرا شدند.
همچنین، سیده مریم حسینی، محمدرضا هاجری، مصطفی کیانی رحیمی، غلامحسین اسکندری، ابراهیم کمالی دشت ارژنه، محمود رضا طالبان، محمود صفایی و سعیده قادری نیز هشت عضو علی البدل شورای ششم کلانشهر شیراز هستند.
در این میان، حسینی، کیانی رحیمی، کمالی دشت ارژنه از منتخبان علیالبدل از لیست اصلی اصولگرایان و هاجری، طالبان، محمود صفایی و سعیده قادری از فهرست انتخاباتی شورای متخصصین انقلابی بودند. نام غلامحسین اسکندری دیگر عضو علیالبدل در این دو فهرست و دیگر فهرست اصولگرایان با عنوان ایران ما ۱۴۰۰ دیده نشد.
به دنبال تکیه زدن احسان اصنافی از اعضای شورای ششم شیراز بر کرسی شهردار این کلانشهر، سیده مریم حسینی از منتخبان علی البدل انتخابات به این شورا راه یافت.
همچنین با پذیرش استعفای محمد فرخ زاده از شورای ششم، محمدرضا هاجری به شورای ششم راه یافت. فرخ زاده در آن زمان با حکم محمد هادی ایمانیه استاندار فارس به مسئولیت معاونت هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری منصوب شد.
بدین ترتیب و با رسمیت یافتن انتخاب شورای شهر شیراز، محمد حسن اسدی نیز از جمع اعضای کنونی شورای ششم خارج میشود و به صورت خودکار، زمینه برای ورود منتخب علی البدل بعدی یعنی مصطفی کیانی رحیمی فراهم به نظر میرسد.
بلدیه در انتظار کاربلد
شهرداری شیراز از بدو تاسیس با عنوان بلدیه در سال ۱۲۸۶ اکنون به جایی رسیده که با ۱۲ هزار نفر پرسنل و قریب به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار از برخی تشکیلات بزرگ دولتی ملی، حجیمتر است و انتظارات شهروندان کلانشهر به قامت همین نام، وسعت یافته است.
پاسخگویی به انتظارات شهروندان این شهر ۲ میلیون نفری و مدیریت و هدایت کلان این مجموعه کار دشواری است و البته هم اینک، محمد حسن اسدی برای تحویل کلید عمارت این شهرداری آماده میشود تا برنامههای خود را عملیاتی کند.
نظر شما