یعقوب طالبی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این اثر موسوم به عمارت تاریخی شریعتمدار مراغه جزو آثار دارای قابلیت ثبت این شهرستان به شمار میرود و نمای آن در حالی بدون استعلام از اداره میراث فرهنگی تخریب شده که سازه آن همچنان پابرجاست و حفاظتی بودن آن پیش از این به شهرداری اعلام شده است.
وی با بیان اینکه همه مردم مراغه از ارزشمند بودن این اثر باخبر هستند، بیان کرد: مالکان این اثر با علم به این موضوع نسبت به تخریب نما و در حقیقت بخش ارزشمند اثر اقدام کردهاند.
به گفته وی پیش از این نیز در مورد خانه تاریخی «فاطمی»، مالک اثر به همین روش روی آورده و برای جلوگیری از ثبت آن نمای ساختمان را تخریب کرده بودند که مورد پیگرد قرار گرفت.
وی تاکید کرد: قوانین مربوط به حفاظت از آثار تاریخی بسیار سختگیرانه است و بر اساس اسناد موجود، محدودیتهای بسیاری در مورد عمارت تاریخی شریعتمدار برای مالکان آن وجود دارد.
وی اضافه کرد: اگر هم شهرداری در آینده برای صدور پروانه ساختوساز در این اثر از اداره میراث فرهنگی استعلام نگیرد، مجبور خواهیم شد تا از طریق تشکیل پرونده قضایی با آن مقابله کنیم.
«محمد مشتری»، مدیرعامل انجمن تاریخپژوهان مراغه نیز با بیان اینکه این ساختمان به «میرزا مهدی شریعتمدار» از بزرگان مشروطه در مراغه تعلق داشت، بیان کرد: حفظ و صیانت از آن میتوانست بخشی از تاریخ این شهرستان را بازنمایی کند.
به گزارش ایرنا بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در مراغه شناسایی شده که از این تعداد بیش از ۳۰۰ اثر ثبت ملی است.
نظر شما