به گزارش خبرنگار ایرنا، بهروز محبی نجم آبادی روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان رضوی، در نشستی اظهار داشت: اگر از این قابلیت و توانایی رسانه به درستی استفاده شود، بسیاری از نقائص برطرف شده و از تکرار بخش زیادی از مشکلات و مسائل، که جامعه به طور پیوسته با آنها دست به گریبان است، جلوگیری خواهد شد.
وی عنوان کرد: فضای خبر، خبرگزاری و رسانه میتواند همانند مدرسه، تاثیرگذار باشد و میتواند در شیوه حرکت و روش خبررسانی و آگاهی بخشی دقیق و حساب شده خود در ضمن داشتن صداقت با نشر تفکرات و اندیشه متعالی، به تربیت جامعه و اجتماع کمک کند.
محبی افزود: در فضای رسانه ای، صداقت امر بسیار مهمی است و سانسورهای بیجا، دلیل و جایگاهی ندارد چرا که امروزه فضای مجازی کاری کرده است که اطلاعات از پستوی خانهها هم درز می کند، لذا در این شرایط مخفی کردن و سانسور اطلاعات و مطالب، حتی نتیجه عکس خواهد داشت.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی، که رسانههای معاند در پی انتشار اخبار منفی و ناامید کننده هستند، خبرگزاریها و اصحاب رسانه باید به دور از اندیشههای سکولار و در چهارچوب اندیشه و ایدئولوژی اسلامی و بر اساس قانون اساسی مبتنی بر این ایدئولوژی، به گونهای حرکت کنند که بذر امید را در دل جامعه کاشته و امیدآفرین باشند و از تزریق ناامیدی به جامعه خودداری کنند و در مسیر حرکت تکاملی امیدبخشی، مصمم و تسریع کننده این امر باشند و علاوه بر بیان نقدهای منصفانه، دقیق، عالمانه و مستند، با آسیب شناسیها و بیان راه حل مشکلات، به حل مسائل کمک کنند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس بیان کرد: اگر پوشش خبری و جهت دهی درست اخبار، اطلاع رسانی مناسب و به موقع تحلیل خبر و حل مساله، به خوبی اتفاق بیفتد نه تنها خیلی از اتفاقات و مشکلات رقم نمیخورد بلکه این امر می تواند به رفع مشکلات کمک کند، لذا این مهم است که در اطلاع رسانی نگاه تربیتی به موضوع وجود داشته باشد.
ضرورت استقلال مالی رسانه ها
محبی گفت: باید خبرگزاریها مورد حمایت قرار گیرند و زمینه استقلال مالی و نیز برخورداری آنها از تجهیزات مورد نیاز فراهم شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان مجلس باید در حوزه بودجه به این امر توجه بیشتری کنند چرا که اگر منابع مالی پایداری برای این حوزه تعریف نشود، می تواند با گرایش برخی از فعالان این عرصه به مادیگرایی، قدرت طلبی و سوءاستفاده از موقعیت اجتماعی، آسیب های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.
محبی افزود: متاسفانه چون حوزه رسانه استقلال مالی ندارد و به آن اهمیتی داده نشده است، بعضا شاهدیم که برخی از افراد این عرصه فرهنگی را وسیلهای برای ارتزاق قرار داده و به سراغ باندهای ثروت و قدرت می روند، که این باندهای ثروت برای دستیابی به قدرت در مقاطع حساسی چون زمان انتخابات، برای از میدان به در کردن رقبا، از این ابزار استفادههای ویژه ای میکنند که لازم است برای پیشگیری از این امر، علاوه بر امر به معروف و نهی از منکر، رسانه و عوامل ذینفع آن مراقبت شوند تا از ورود به این جریان ها خودداری کنند.
وی ادامه داد: همچنین ضروری است قوانین مربوط به خبرگزاریها و مدل اطلاع رسانی و انتشار اخبار آنان در حوزه تنویر افکار عمومی، پیرایش یافته و قوانین مزاحم حذف و قوانین جدید جایگزین شود که این امر در حیطه کار کمیسیون فرهنگی مجلس است و باید این موضوع به صورت جدی و تخصصی پیگیری شود.
بی توجهی به توسعه سبزوار موجب مهاجرت شده است
نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قابلیت ها و ظرفیت های بالای این شهرستان گفت: علیرغم همه این توانمندی ها، بی توجهی به توسعه این شهرستان و بی اعتنایی به شکوفایی این استعدادها موجب شده است تا جمعیت زیادی از این شهرستان به دیگر مناطق کشور مهاجرت کنند.
محبی با بیان اینکه جمعیت سبزوار در چند سال گذشته رو به کاهش نهاده است، افزود: علت آن این است که این خطه در مسیر پیشرفت قرار نگرفته و به ظرفیتهای استثنایی این شهر توجه نشده است و اکنون رقمی بیش از ۶۰۰ هزار نفر از ساکنان تهران و بومهن، سبزواری هستند.
حسینعلی راشکی، رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی خراسان رضوی نیز در جریان این دیدار که با حضور مسوول ایرنا در شهرستان سبزوار برگزار شد، با ارائه گزارشی از تاریخچه فعالیت ایرنا در سپهر رسانه ای کشور، به تشریح فعالیت این خبرگزاری در عرصه اطلاع رسانی استان پرداخت.
نظر شما