۱۴ شهریور ۱۴۰۱، ۷:۲۶
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 84877569
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توسعه مشاغل خانگی راهکاری موثر برای رونق اقتصاد خانواده

بروجرد - ایرنا - توسعه مشاغل خانگی به عنوان ایده‌ای جذاب در خوداشتغالی، راهکاری موثر در رونق اقتصاد است، که بر حول محور خانواده می‌چرخد و با جهت دهی به فعالیت اعضای خانوار تولید را دنبال می‌کند، امروز توجه به کسب و کارهای خانگی مورد تاکید دولت مردمی قرار دارد و درهمین راستا تسهیلات پرداخت می‌شود.

به گزارش ایرنا، مشاغل خانگی زودبازده و کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای خوداشتغالی و ایجاد شغل و درآمد مطرح هستند، قابلیت انجام این نوع کسب و کار در منزل، همراه با مزایای قابل توجهی مانند ایجاد توازن بین مسوولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنها، حذف هزینه‌های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و هزینه‌های رفت و آمد، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه‌های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد - شاگردی بین اعضای خانواده اشاره کرد.

معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی براساس قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل‌خانگی طرحی با عنوان طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل‌خانگی را دنبال می‌کند  که در آن متقاضیان مشاغل خانگی زودبازده می‌توانند متناسب با نوع مهارت و فعالیت مورد نظر خود فرم‌های ثبت نام را تکمیل کنند و با مراجعه به فهرست مشاغل خانگی زودبازده که دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل‌خانگی اعلام شده ثبت‌نام نمایند.

مروری بر برنامه‌های دولت سیزدهم در مورد مشاغل خانگی نشان دهنده نگاه رو به رشد توسعه این نوع از مشاغل است که از سوی دولت در سطوح مختلف دنبال می‌شود بنا بر گفته، رییس دبیرخانه مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اکنون سهم مشاغل خانگی از بازار تولید و اشتغال کشور سه درصد است که با تغییر رویکرد تک بعدی به مشاغل خانگی می‌توان این سهم را افزایش داد.

یکی از مشکلات حوزه مشاغل خانگی در گذشته تعدد متولیان و فقدان یک شبکه منسجم و نظام‌مند از همه دستگاه‌های متولی در این حوزه بود، که با تدبیر دولت سیزدهم نسبت به این موضوع و هم افزایی بیشتر بین نهادهای متولی در این زمینه می‌توان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد.
آزیتا همتیان در این خصوص در گفت و گو با خبرنگاران می افزاید: اکنون حدود ۵۱۵ رشته در حوزه مشاغل خانگی مانند کشاورزی، صنایع دستی، صنایع تبدیلی و سایر رشته ها وجود دارد که بیشترین تمرکز بر روی حوزه صنایع دستی است.  

با توجه به استقبال بانوان از مشاغل خانگی و با توجه به انعطاف پذیری که در نحوه اداره و راه اندازی این گونه مشاغل وجود دارد این نوع کسب و کار می‌تواند یکی از انتخاب‌های همیشگی بانوان و به خصوص بانوان سرپرست خانوار باشد، در چنین شرایطی که افراد براساس نیاز یا علاقمندی در انجام اموری پیش‌قدم هستند اجرای طرح هایی همچون طرح توسعه مشاغل خانگی از سوی دولت می تواند راهکاری اثرگذار و قابل قبولی برای توسعه اقتصادی کشور و کاهش بیکاری باشد.

حمایت از تولیدات مشاغل خانگی به صورت برپایی نمایشگاه‌ها و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، راهکارهای مکملی هستند که با هدف رونق بخشی به کسب و کارهای خانگی توسط دولت پیگیری و پیشنهاد می شود.

در این خصوص می توان به سخنان مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان اشاره کرد که می‌گوید: ظرفیت‌های بالقوه در توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال به‌ویژه در عرصه کشاورزی، دامپروری و خدمات در لرستان فراوان است که از جمله آنها می‌توان به تولیدات خوب و با کیفیت روستاییان اشاره کرد، اما برندسازی نشده است و همچنین در استان بازارچه یا نمایشگاه دائمی برای فروش محصولات این نوع مشاغل وجود ندارد.

علی جهانی با بیان اینکه برخی از صاحبان مشاغل خانگی در شهر و روستا نمی‌توانند محصولات و تولید خود را عرضه کنند، گفت: تفاهم‌نامه‌ای جهت آموزش و توانمندسازی، برنامه‌ریزی جهت فروش محصولات مشاغل خانگی در بازار با جهاد دانشگاهی منعقد و در این زمینه اقداماتی آغاز شده است و شرکت‌های پشتیبان مشاغل خانگی آموزش‌های لازم را در این زمینه فرامی‌گیرند.

وی بیان کرد:  در سال جاری با همکاری و مساعدت همه دستگاه‌های اجرایی استان و در راستای حمایت از مشاغل خرد و خانگی نمایشگاه‌هایی در سراسر استان برپا خواهد شد، تا این نوع مشاغل بتوانند تولیدات خود را به‌صورت مستقیم به بازار عرضه کنند.

پرداخت هشت میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در بروجرد

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته در بخش مشاغل خانگی ۳۴ طرح در شهرستان اجرا شد که در مجموع برای آنها مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۵ میلیون تومان هزینه شده است، صنایع دستی، فرش دستباف و رشته های مرتبط با آن، خدمات و فعالیت های فرهنگی و هنری، نساجی سنتی، بافت های داری و زیراندازی، پوشاک سنتی، صنایع دستی چرمی و فلزی، رودوزی های سنتی، فعالیت های مرتبط با تولیدات دامی و گیاهی و صنایع تبدیلی کشاورزی از مهمترین رشته هایی بودند که بیشتر مورد استقبال مردم واقع شده است.

عبدالعلی گیوه‌کی افزود: سهم بروجرد از تسهیلات مشاغل خانگی در فاز اول هشت میلیارد تومان است و افرادی که تاکنون این تسهیلات را دریافت نکرده اند می توانند اقدام نمایند، همچنین افرادی که پیش از این در سامانه مشاغل خانگی برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده ولی موفق به دریافت تسهیلات نشده اند نیز در اولویت بعدی قرار دارند و کسانی که دارای مدرک فنی و حرفه ای و مجوز کسب و کار هستند می توانند این تسهیلات را دریافت کنند.

وی بیان کرد: برای متقاضیان رشته های گلیم و قالی بافی ۲۰ میلیون تومان و مابقی رشته ها ۳۰ میلیون تومان اما برای شرکت های پشتیبان در گلیم و قالی بافی ۱۰۰ میلیون و برای شرکت های پشتیبان سایر رشته ها ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت می شود.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد یادآور شد: رویکرد مشاغل خرد و خانگی رویکردی تعیین کننده و تجربه کشورهای مختلف موفقیت آمیز بوده است، در کشور ما نیز با حمایت از برخی طرح ها می توان با حداقل منابع توسعه بیشتری به آنها داد که ضمن پایداری بیشتر با توانایی های بومی و محلی منطقه سازگاری دارند.

در طرح مشاغل خانگی، متقاضیان متناسب با مهارتی که دارند در سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی https://mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir/ ثبت می کنند و مراحل بعدی را با هماهنگی دستگاه اجرایی مرتبط انجام می دهند، بیش از ۳۰۰ رسته شغلی در این سامانه مشخص و معرفی شده است.

مشاغل خانگی زودبازده که روزانه در سراسر جهان تعداد آنها رو به فزونی و تنوع است این امکان را فراهم می آورد تا افراد بتوانند در محیط خانه، به انجام کسب و کارهای گوناگون که با علایق و مهارت های آنها همخوانی دارد فعالیت کنند، این راهکار در دولت سیزدهم هم مورد تاکید قرار دارد و حمایت از مشاغل خانگی و خانواده محور بصورت یک اولویت دنبال می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha