دولت سیزدهم ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات آبیاری‌نوین در خراسان‌شمالی پرداخت کرد

بجنورد- ایرنا- مدیر امور آب، خاک و فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات آبیاری نوین در یکهزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای استان در بازه زمانی یکساله دولت سیزدهم پرداخت شد.

سیدابراهیم سیدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس برنامه ریزی انجام شده در سالجاری ۲ هزار هکتار از اراضی دیگر استان زیر پوشش سامانه آبیاری نوین می رود که برای اجرایی شدن آن بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: همچنین اجرای شبکه فرعی آبیاری و زهکش در ۵۰۰ هکتار، مرمت ۱۴۰ رشته از قنات، اجرای ۵۰ کیلومتر کانال های آبیاری عمومی و لوله گذاری کیلومتر از دیگر برنامه های در دستور کار در حوزه کشاورزی خرسان شمالی است.

سیدی با بیان اینکه تاکنون ۳۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده است، گفت: براساس برآوردهای اولیه ۵۰ هزار هکتار از سطح اراضی کشاورزی این استان قابلیت اجرایی طرح های آبیاری تحت فشار را دارد که این سطح با احتساب اجرای طرح های جدید ۹۵ هزار هکتار می رسد.

مدیر امور آب، خاک و فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: دولت سیزدهم از اجرای سیستم آبیاری نوین در زمین های کشاورزی حمایت های خوبی داشته است به گونه ای که ۸۵ درصد هزینه ها از سوی دولت تامین می شود و کشاورز تنها ۱۵ درصد هزینه ها را پرداخت می کند.

وی یادآور شد: تمام بهره برداران و متقاضیان اجرای طرح های آبیاری نوین در صورت ارایه درخواست به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پس از طی مراحل تایید طرح، تامین اعتبار می شوند.

تامین ۱۰۰ درصدی هزینه اجرای آبیاری نوین با یکپارچه سازی اراضی

مدیر امور آب، خاک و فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: دولت ۱۰۰ درصد هزینه اجرای تجهیز اراضی به سامانه‌های آبیاری نوین در قالب یکپارچه سازی اراضی را به کشاورزان پرداخت می‌کند که از آنها تقاضا می شود تا از این فرصت در راستای افزایش راندمان آبیاری استفاده کنند.

سیدی اضافه کرد: در طرح های تجمیعی اگر کشاورزان زمین های خود را یکپارچه سازی کنند دولت تمامی هزینه های پروژه های آبیاری نوین را پرداخت خواهد کرد.

وی یادآور شد: علاوه بر حمایت از طرح های آبیاری نوین، دولت سیزدهم به سایر طرح ها از جمله ایجاد استخر ذخیره آب، ایجاد کانال و لوله گذاری نیز تسهیلات مناسب با بازپرداخت پنج ساله در اختیار بهره برداران برای صرفه جویی منابع آبی قرار می دهد.

سیدی تصریح کرد: خرده مالکی بخش زیادی از کشاورزی این استان را تشکیل می دهد بنابراین کشاورزان به طور جدی به طرح های مشارکتی ورود کنند.

به گفته مسوولان مرتبط  ۸۸.۴ درصد آب استان در بخش کشاورزی، ۹.۵ درصد در بخش آشامیدنی و حدود ۲.۱ درصد در بخش صنعت مصرف می شود و از دیگر سو ۴۵ درصد مصارف استان از منابع آب سطحی و ۵۵ درصد آن از منابع آب زیرزمینی تامین می شود که این میزان مصرف ضرورت استفاده از شیوه های جدید در بخش کشاورزی را نشان می دهد تا با صرفه جویی آب در این حوزه بخشی از مشکلات این استان برطرف شود.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha