به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، کاترین کولونا وزیر امور خارجه فرانسه که قرار است عصر امروز به ترکیه سفر کند، گفت: اروپا، آمریکا و برخی کشورهای متحد دیگر تحریمهایی را علیه روسیه وضع کردند و برخی دیگر همانند ترکیه سیاست های تحریم را اعمال نکردند.
وی در مصاحبه با رادیو «ار.ت. ال» فرانسه تاکید کرد: بسیار مهم است که مطمئن شویم کشورهایی که به تحریمها نپیوستند بهعنوان بستری برای دور زدن تحریم های اعمالی از سوی بخش عمده جامعه جهانی، مورد استفاده قرار نگیرند.
کولونا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تحریمها علیه روسیه اروپا را متاثر کرده است و این اروپائیان هستند که بیش از مسکو هزینه جنگ اوکراین را به ویژه در زمینه انرژی میپردازند، گفت: تحریم ها علیه روسیه نتیجه داشته و هر روز بیش از پیش تاثیر آن نمایان میشود.
وی هدف این سفر را تشویق اقدامات «مثبت» آنکارا و اطمینان خاطر از سازگاری سیاست این کشور با تلاش های سازمان ملل عنوان کرد.
بر پایه این گزارش، پس از آنکه با میانجیگری ترکیه نخستین محموله غلات از بندر اودسای اوکراین خارج و روانه مقصد شد، رجب طیب اردغان روز شنبه در مورد نیروگاه هستهای زاپاراوژیا، به همتای روس خود پیشنهاد میانجی گری داده است.
لو فیگارو نوشت: ترکیه همزمان روابط خوبی با مسکو و کییف دارد؛ در حالی که برای اوکراین پهپاد نظامی تامین میکند، سیاست تحریمهای اقتصادی غرب علیه روسیه را نیز اعمال نمی کند.
کولونا همچنین با تاکید بر موضع کشورش در مورد ضرورت گفتوگو به شیوهها و شکلهای مختلف، افزود: باید با همه طرفها صحبت کرد به ویژه اگر موارد اختلافی وجود داشته باشد که مساله گفتوگو را ضروریتر میکند.
وی گفت وگوی تلفنی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه را با همتایان روس و اوکراینی عامل تسهیل و زمینهساز بازدید ماموران آژانس بینالمللی انرژی اتمی از نیروگاه زاپوروژیا، خواند و افزود: این بازدید برای تضمین امنیت نیروگاه اهمیت بسیاری داشت و خطر تشدید تنش را کاهش داد.
وی افزود: هیچکس نمی خواهد در تاسیسات هسته ای در اروپا حادثه ای رخ دهد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و زیستمحیطیاش همچنان ادامه دارد.
اتحادیه اروپا تاکنون شش بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. این تحریمها تا کنون با افزایش بهای سوخت به افزایش بی سابقه تورم در این کشورها منجر شده است.
نظر شما