آمادگی سازمان انرژی اتمی برای راه اندازی مراکز فناوری و نوآوری صنعت هسته‌ای در ۵ استان

تهران- ایرنا- معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس پژوهشگاه علوم وفنون هسته ای از آمادگی سازمان انرژی اتمی برای راه اندازی مراکز فناوری و نوآوری صنعت هسته ای با کمک بخش خصوصی در پنج استان کشور خبر داد.

سید امیرحسین فقهی در گفت وگو با خبرنگارعلم وآموزش ایرنا در این خصوص اظهار داشت: در سال های اخیر در زمینه فرهنگ سازی استفاده از توان نیروهای متخصص بخش خصوصی هسته ای و نیز ترغیب متخصصان برای سرمایه گذاری و فعالیت درحوزه زیست بوم فناوری و نوآوری هسته ای، فعالیت های بسیاری شده است.

وی بیان کرد:‌ مرکز فناوری و نوآوری رسا به‌منظور شناسایی تیم‌های توانمند هسته‌ای کشور و اقدام برای تجاری‌سازی توانمندی‌های علمی، پژوهشی و فناورانه محققان و پژوهشگران هسته‌ای با کمک سرمایه گذران بخش خصوصی و دولتی در صنایع و بخش‌های مختلف بازارهای داخلی و خارجی راه‌اندازی شده و با آموزش، مشاوره و پایش تیم‌های پذیرفته شده، زمینه را برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای آن‌ها با محوریت فناوری‌های هسته‌ای و متمرکز بر بخش‌های سلامت، کشاورزی و محیط‌زیست، فراهم کرده است.

فقهی ادامه داد: یکی از روش های ممانعت از خروج نیروهای متخصص و نخبه از کشور، بها دادن به شرکت‌های دانش‌بنیان هر حوزه به ویژه حوزه هسته‌ای است. بررسی تجربه‌های جهانی نشان می‌دهد؛ شرکت‌های دانش‌بنیان که سال ها برای توسعه آنها در کشور زحمت کشیده شده اند، نقش بسیار خوب و ارزشمندی را می توانند در این مسیر ایفا کنند؛ بدون اینکه بار هزینه های دولت را افزایش دهند.

رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای با بیان اینکه راه اندازی مراکز فناوری و نوآوری هسته ای می تواند به توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور در این بخش کمک کند، گفت: درحال حاضر در استان های اصفهان، یزد، آذربایجان شرقی، ‌بوشهر و البرز سایت هسته ای یا مراکز هسته ای فعال است، بنابراین درصورت تقاضای این استان ها برای راه اندازی مراکز فناوری در جهت توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری هسته ای، سازمان انرژی اتمی این آمادگی  را دارد که با کمک بخش خصوصی این مراکز را راه اندازی کند.

به گزارش ایرنا، محمد اسلامی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران ۱۴ شهریور در رویداد تبادل فناوری حوزه فناوری های نوین انرژی که با حضور شرکت های دانش بنیان برگزار شد گفت: باید سیاست درهای باز و نوآوری باز را باید در حوزه هسته ای در پیش بگیریم. 

وی با تاکید بر ضرورت ترسیم یک چشم انداز برای این حوزه و فرآیند به حرکت درآوردن ایده به محصول عنوان کرد: در این زمینه سند راهبردی صنعت هسته ای کشور در ابتدای سال تدوین و منتشر شد. در این سند تامین ۲۰ درصد انرژی کشور از طریق برق هسته ای هدف گذاری شده است.

اسلامی درخصوص ظرفیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه گفت‌: فعالیت شرکت های دانش بنیان و فناور در این حوزه بسیار امیدوار کننده است، باید به هر نحوی مسیر را برای جوانان در این حوزه باز کنیم. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha