به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری، عابدین خرّم در جلسه ستاد جمعیت آذربایجان شرقی با بیان اینکه جزو پنج استان پیر کشور هستیم، افزود: موضوع حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مسأله بسیار مهمی است که باید تمامی دستگاهها برای رفع موانع و اعطای مشوقهای لازم پای کار بیایند.
وی ادامه داد: امروز باید از تمامی ظرفیتها و امکانات برای دستیابی به اهداف مورد نظر در مسأله حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خوبی استفاده شود.
خرّم گفت: علاوه بر حمایتهای قانونی و مشوقهای در نظر گرفته شده، آموزش، آگاهی بخشی و فرهنگسازی در رابطه با این بحث بسیار مهم باید به صورت مستمر انجام شود.
وی با بیان اینکه نیازمند اقدامات گسترده و متنوعی در این حوزه هستیم، اضافه کرد: سمت و سوی برنامهها و اقدامات بایستی با محوریت فرزند آوری و جوانی جمعیت و استفاده از همه امکانات و ظرفیتها باشد.
استاندار آذربایجان شرقی بر ضرورت همکاری و تعامل همه دستگاههای اجرایی برای دستیابی به اهداف این ستاد و بررسی عملکرد و اقدامات آنها تاکید کرد.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: یک هزار و ۶۵۲ نفر دارای سه فرزند بیشتر در طرح نهضت ملی مسکن در استان ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۳۴۸ نفر حائز شرایط هستند.
بابک نجفیان افزود: براساس مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اگر فردی دارای بیشتر از سه فرزند باشد می تواند در طرح نهضت ملی مسکن، زمین و یا واحد مسکونی به این فرد اختصاص یابد.
معاون بیمه سلامت آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه دستورالعمل پوشش بیمه ای خدمات ناباروری از سال گذشته ابلاغ شده است، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا مرداد ماه امسال یک هزار و ۴۳۶ زوج نابارور در سیستم بیمه سلامت ثبت و نشان دار شده و بیش از سه میلیارد تومان هزینه خدمات درمان ناباروری در استان پرداخت شده است.
محمدحسین امیر پور افزود: در مراکز دولتی و عمومی غیردولتی درمان ناباروری در استان ۹۰ درصد هزینه ها توسط بیمه سلامت و ۱۰ درصد فرانشیز نیز توسط بیمه شده و در مراکز خصوصی ۷۰ درصد توسط بیمه پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار داشت: مجموع فرزندان امدادبگیر از محل اعتبارات سازمان بهزیستی کشور در استان یکهزار و ۷۰۰ نفر بوده و مهم ترین هدف سازمان حمایت از کودک و نگهداری در نزد بستگان درجه یک و دو است.
فرگل صحاف با بیان اینکه یک هزار و ۱۴۸ خانوار دو قلو و ۲۱۱ خانوار سه قلو در استان وجود دارد، افزود: بهزیستی به عنوان یکی از دستگاه های اصلی حمایت کننده از خانواده های دارای فرزند چند قلو و با هدف توسعه عدالت اجتماعی و تأمین رفاه اجتماعی این خانواده ها و تسهیل حمایت و مساعدت چند لایه به آنها، برنامه حمایت از خانواده های دارای فرزند چند قلو را تدوین و اجرا کرده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۷ هزار و ۶۵۴ نفر آزمایش ژنتیکی خانواده های معلولین به مبلغ ۴.۵ میلیارد تومان توسط بهزیستی هزینه شده تا از تولد نوزاد معلول و سقط های ناصحیح جلوگیری شود.
حسین حقائی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه گفت: براساس آمار مرکز آمار ایران تغییرات جمعیتی در کشور از سالهای ۶۵ تا ۹۵ به سمت پیری بوده و ۱۲ درصد جمعیت آذربایجان شرقی بالای ۶۵ سال بوده و چهارمین استان با بیشترین سالمند در کشور هستیم.
نظر شما