۱۶ شهریور ۱۴۰۱، ۱:۴۳
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84880316
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا: مسوولیت وقوع حادثه هسته ای در اوکراین برعهده روسیه است

نیویورک – ایرنا- سفیر و نماینده دائم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد مسوولیت وقوع وقوع حادثه هسته ای در اوکراین تنها بر عهده روسیه خواهد بود.

لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل عصر سه شنبه به وقت محلی این مطلب را در نشست شورای امنیت درباره وضعیت نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اعلام کرد.

وی  با اعلام حمایت آمریکا از گزارش فنی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره نیروگاه اتمی اوکراین، روسیه را تنها مسوول خطرهای وقوع حادثه هسته ای در اوکراین دانست.

سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین خواستار خروج فوری نیروهای روسیه از نیروگاه زاپوریژیا و خلع سلاح محیط اطراف آن شد.

گرینفیلد ادامه داد ما از دسترسی مستمر، بدون مانع و ایمن آژانس بین المللی انرژی اتمی به این نیروگاه حمایت می کنیم.

سفیر آمریکا خواستار اجازه روسیه به اپراتورهای اوکراینی برای عمل به اقدامات مورد تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایمنی و امنیت این نیروگاه شد.

 مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست شورای امنیت پیشنهاد ایجاد منطقه حفاظت از امنیت و ایمنی نیروگاه اتمی اوکراین را ارئه کرد.

رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت  درباره وضعیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا گفت که وضعیت کنونی غیر قابل دفاع است.

وی تصریح کرد بهترین اقدام برای تضمین ایمنی و امنیت تاسیسات هسته ای در اوکراین پایان دادن به درگیری مسلحانه است.

گروسی اعلام کرد تا زمانی درگیری ها متوقف نشود برای جلوگیری از یک فاجعه هسته ای، باید فوری یک منطقه حفاظت شده ایجاد شود.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد هرگونه آسیب به نیروگاه اتمی ژاپوریژیا در اوکراین می تواند منجر به فاجعه شود.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز سه شنبه، در نشست شورای امنیت درباره نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اوکراین، ضمن اعلام نگرانی از وضعیت موجود، خواستار خلع سلاح محیط اطراف و مجاورت نیروگاه و خروج نیروهای روسی از آن شد.

گوترش با اشاره به بمباران های اخیر در اطراف  نیروگاه زاپوریژیا، هشدار داد چنانچه هر گونه آسیب عمدی یا غیر عمدی به این نیروگاه وارد شود ممکن است منجر به یک فاجعه منطقه ای و شاید فراتر از آن بشود.

دبیر کل سازمان ملل با تاکید بر اهمیت بازگرداندن نیروگاه به عنوان یک تاسیسات کاملا غیر نظامی، در گام اول از روسیه و اوکراین درخواست کرد که هیچگونه عملیات نظامی به سمت یا از اطراف این نیروگاه انجام ندهند.

گوترش در گام دوم خواستار توافق بر سر خلع سلاح محیط این نیروگاه شد و افزود:  روسیه باید تعهد بدهد که همه نیروها و تجهیزات نظامی اش را از محیط زاپوریژیا خارج کند.

دبیر کل سازمان ملل همچنین خواستار تعهد اوکراین به عدم وارد شدن نیروهایش به این نیروگاه شد.

گوترش دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای ( ان پی تی) را قربانی جنگ اوکراین دانست و خواستار همکاری کشورهای در زمینه ایمنی و امنیت نیروگاه های هسته ای در مناطق درگیری مسلحانه از طریق گفتگو و دیپلماسی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha