حمید نامور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این ۲ شرکت در مراحل راه اندازی برای دریافت تسهیلات ۶۰ میلیارد تومانی با مشکل مواجه بودند که در سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به استان برطرف و این میزان تسهیلات به آنان اختصاص یافت.
وی تولید بذر را از اولویت های وزارتخانه در راستای خودکفایی انواع بذور و تامین امنیت غذایی دانست و افزود: این ۲ شرکت سالانه پنج هزار و ۵۰۰ تن بذر گندم آبی و دیم و ۲ هزار و ۲۰۰ تن بذر جو آبی و دیم تولید خواهند کرد.
معاون بهبود تولیدت گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: سالانه در حدود ۲۵ هزار تن بذر اصلاح شده مورد نیاز استان است ولی جهاد کشاورزی توانایی تامین ۶ تا هشت هزار تن را دارد بنابراین تولید بذر از نیازهای استان محسوب می شود.
وی، تولید سالم محصول، افزایش بهره وری و اقتصادی کردن کشاورزی را از مهمترین اهداف سازمان جهاد دانست و افزود: اینک باید با استفاده از دانش فنی به ویژه در تولید بذور محصولات مهم و اساسی خودکفا شویم.
نامور ادامه داد: کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی استان در سال های اخیر پژوهش های متعددی در زمینه ارقام مختلف بذر بومی و مقاوم داشته اند بنابراین کشاورزان با توجه به اقلیم از بذر مناسب و اصلاح شده استفاده کنند.
چهار هزار و ۵۰۰ تن بذر گواهی و اصلاح شده گندم و جو آبی و دیم در سال گذشته در این استان تولید شد که شامل ۲۵ رقم گندم و جو آبی و دیم اصلاح شده بود.
خشکسالی و کاهش بارندگی در سال های اخیر باعث کاهش تولید بذر غلات در استان شده است که بدون احستاب ۲ شرکت جدید پنج شرکت در استان در راستای تولید بذر اصلاح شده فعالیت دارند.
کشاورزانی که از ارقام اصلاح شده در کشت استفاده می کنند بیش از ۳۰ درصد نسبت به سایر بهره برداران افزایش محصول دارند و اینک استفاده از بذر اصلاح شده در کشت غلات در این استان به حدود ۶۰ درصد رسیده است که در این شاخص در کشور در جایگاه مناسبی قرار داریم.
در سال جاری ۴۴ هزار هکتار اراضی آبی و ۸۹ هزار هکتار اراضی دیم گندم کشت شدکه از این سطح ۱۸۷ هزار تن گندم برداشت شد و کشاورزان بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز را نیز به مراکز دولتی تحویل دادند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
نظر شما