به گزارش ایرنا، صفدر نیازی روز چهارشنبه در جمع کارکنان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: تقسیم اراضی آنگونه که در کشور ما رایج است در هیچ جای جهان وجود ندارد و این موضوع لازم به مدیریت است.
وی با بیان اینکه در حوزه حفظ کاربری وضعیت خوبی در کشور و استان آذربایجان غربی وجود ندارد، ادامه داد: حال زمین خوب نیست و باید بین امنیت غذایی و رفاه یکی انتخاب شود.
نیازی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی یک استان مرزی مهم در زمینه محصولات کشاورزی و تولیدات منحصر به فرد در حوزههای مختلف این بخش است، اظهار کرد: مرزی بودن برای این استان یک مزیت در صادرات محصولات کشاورزی است.
وی با بیان اینکه قانون اصلاحات ارضی در سال ۱۳۴۰ شروع شد و زارعان مالک شدند، گفت: بعد از این اقدام مالکیت مردم را مکانی نکردیم و کار دشوار شده است.
رییس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: رفع تداخل پنج درصد کار در این بخش است و مالکیت، تثبیت مالکیت و صدور سند زحمت زیادی برای این بخش دارد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی به نسبت تعداد پلاک در کشور رتبه اول را داراست، گفت: از مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ پلاک موجود یک هزار و ۵۰۰ پلاک دارای تداخل است که ۷۰۰ پلاک رفع تداخل شده است.
نیازی یادآور شد: از نظر ثبت هم ۳۵ درصد استان رفع تداخل شده و رقابت استانها در این زمینه در کل کشوربه هم نزدیک است.
وی تاکید کرد: طبق دستور وزیر این موضوع باید سریع ساماندهی شود البته ساماندهی و حل این موارد کار پرحجم و دشواری است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی دارای یک میلیون هکتار اراضی زراعی و کشاورزی است.
در سالهای اخیر سودجویان در صدد تغییر کاربری این اراضی بر آمدهاند که با برخورد قانونی مراجع ذیربط از بسیاری از تغییر کاربریها ممانعت شده است.
این استان سالانه بیش از ۶.۲ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را تولید و روانه بازار مصرف میکند.
سیب، انگور، چغندر قند، گندم و انواع محصولات زراعی و میوه های هسته دار تابستانی از مهمترین محصولات تولیدی در آذربایجان غربی است.
نظر شما