ایجاد صنایع تبدیلی محصولات استراتژیک خراسان جنوبی پیگیری شود

بیرجند - ایرنا - نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: برای ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و ارزش افزوده محصولات استراتژیک استان از جمله عناب باید تلاش بیشتری شده و کوتاهی‌ها جبران شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین خسروی اسفزار روز پنجشنبه در آیین شکرگزاری برداشت عناب که در روستای سیوجان شهرستان خوسف برگزار شد، افزود: مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای اسفند ماه سال گذشته در بحث قانون صدور تسهیل مجوز کسب و کارها داشت و دولت اردیبهشت ماه سال جاری این قانون رو ابلاغ کرده است.

وی تاکید کرد: از این قانون استفاده کرده نهایت کمک و کمترین بهانه‌جویی برای سرمایه گذاران که بتوانند بیایند و در اینجا سرمایه‌گذاری را انجام دهند.

نماینده مجلس اظهار داشت: در خصوص خرید زرشک، دام مازاد و عناب تذکری به وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفت که نامه‌ای پیرو خرید محصول مازاد عناب به دفتر تهران ما رسید.

وی افزود: سیاست دولت سیزدهم با درس از مکتب امام حسین (ع) استفاده از ظرفیت داخلی است و طی این یک سال کشور و اقتصاد را مشروط به خارج و برنامه‌های خارجی از جمله برجام نکرده و نخواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه عناب یکی از ظرفیت‌های قابل توجه در خراسان جنوبی است، تصریح کرد: به دنبال سیاست دولت سیزدهم که استفاده از ظرفیت‌های داخلی است آنچه به نظر می‌رسد یکی از ظرفیت های بسیار قابل توجه در خراسان جنوبی همین عُناب است.

خسروی به مراسم شکرگزاری اشاره و عنوان کرد: شکرگزاری را ادامه داده و از دست ندهید چراکه اعتقادات و فرهنگ دینی ما است.

وی یادآور شد: عناب محصول کم‌آب‌بر است و وزیر سابق جهاد کشاورزی در سفر به خراسان جنوبی به کشت و توسعه محصولات کم‌آب‌بر تاکید کرده است.

نماینده مجلس افزود: می‌طلبد که به‌طور خاص دانشکده کشاورزی بیرجند و سایر دستگاه‌های مربوطه از این فرصت استفاده و با تنوعی که دارد کار کنند.

وی گفت: جهاد دانشگاهی، دانشگاه بیرجند و دانشکده کشاورزی حتما روی این محصول کار کرده و ایده‌ها را تبدیل به ثروت کنند.

خسروی تاکید کرد:  باید برای شناساندن عناب کار کرد، تبلیغ و معرفی این محصول حتی با تولید فیلم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

فرماندار خوسف هم گفت: کشت هزار و ۹۰۰ هکتار باغات عناب در خوسف که رتبه نخست کشوری را دارد و توجه به واحدهای مرغداری و گاوداری های صنعتی می تواند این شهرستان را به قطب اقتصادی تبدیل کند.

محمدعلی ایمانی افزود: استان خراسان جنوبی و بالطبع شهرستان خوسف پتانسیل‌ها و ظرفیت های خوبی در حوزه معدنی و کشاورزی  از جمله محصول استراتژیک عناب و گل نرگس دارد.

وی با بیان اینکه این شهرستان از محرومیت های اقتصادی در رنج است اظهار داشت: در طول یک سال اخیر توجه ویژه دولت سیزدهم توانسته گشایش‌های مختلفی را در بخش های مختلف ایجاد کند.

فرماندار خوسف یادآور شد: محصول عناب در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نیازمند توجه ویژه دارد، تا حداکثر بهره‌برداری از سرمایه عظیم آب به عمل آید.

وی با اشاره به مرکز تحقیقات کشاوزی محمدیه در خوسف، ادامه داد: تحقیق‌ها و مطالعات زیادی  در این مرکز در خصوص عناب انجام شده که امیدوارکننده است.

ایمانی تصریح کرد: با توجه ویژه دولت به محصول استراتژیک عناب، شهرستان خوسف قطب تولید این محصول در کشور معرفی می شود، همچنین وجود پنج معدن طلا و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی این شهرستان را به قطب معدنی تبدیل کرده که باید برای گردشگری از آن استفاده کرد.

وی افزود: وجود کشتارگاه طیور امسال کلنگ زنی شده و ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به‌زودی افتتاح می شود، همچنین مجتمع گلخانه‌ای محمدیه که نیازمند ۱۵ کیلومتر وسعت برای توسعه دارد که برای صرفه جویی در آب مهم است.

وی با اشاره به تولید سالیانه بیش از ۱۲ هزار تن شیر در خوسف گفت: واحدهای منتهی به ارزش افزوده در خصوص شیر ایجاد خواهد شد، تولید سه هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ سالیانه، کشت یک هزار و ۹۰۰ هکتار باغات عناب که رتبه نخست کشوری را دارد و واحدهای مرغداری و گاوداری های صنعتی از ظرفیت‌های خوسف است که اگر شکوفا شود می تواند این شهرستان را به قطب اقتصادی معرفی کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha