۱۸ شهریور ۱۴۰۱، ۱:۰۹
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84882153
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده صدر توافق با چارچوب هماهنگی را رد کرد

۱۸ شهریور ۱۴۰۱، ۱:۰۹
کد خبر: 84882153
نماینده صدر توافق با چارچوب هماهنگی را رد کرد

تهران- ایرنا- «صالح محمد العراقی» شخصیت نزدیک به الصدر هرگونه توافق با چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعه عراق را رد کرد و گفت: من با چارچوب هماهنگی توافق نمی‌کنم.

به گزارش ایرنا، العراقی که به "وزیر القائد" مشهور شده است، در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت:  وی بازگشت فراکسیون [صدر] به پارلمان، را یک احتمال ضعیف برای این توافق دانست و افزود:اما این موضوع از نظر ما ممنوع است.
این مقام وابسته به صدر افزود: اگر به پارلمان بازگشیم، باید راه حل برای متحدان ما؛ یعنی اهل سنت و کردها رضایتبخش باشد که البته گمان نمیکنم چنین اتفاقی روی بدهد، که اگر چنین باشد، هیچ نیازی به بازگشت ما نیست و با خروج آنها از پارلمان، مجلس مشروعیت خود را از دست می دهد و مستقیما منحل می‌شود.

وی ادعا کرد: از فشار زیاد بر همپیمانان خود اطلاع داریم، اما از خودگذشتگی برای پایان بخشیدن به درد و رنج مردم عراق، یک امر مطلوب و مناسب است.

العراقی خاطرنشان کرد: توپ در زمین متحدان و نه در جریان صدر قرار دارد.

وی ادعا کرد: نه فقط جریان صدر، بلکه ملت عراق، خواستار عدم بازگشت چهره‌های [سیاسی] قبل و تشکیل دولت فاسد هستند.

العراقی تصریح کرد: درباره بازگشت جریان صدر هم باید بگویم که قطعا و مطلقا، ممنوع است.

اظهارات این عضو وابسته به صدر پس از آن روی می دهد که دادگاه فدرال عراق روز چهارشنبه درباره درخواست ارائه شده از سوی جریان صدر برای انحلال پارلمان این کشور اعلام کرد که رسیدگی به این موضوع در حیطه اختیارات این دادگاه نیست.

دادگاه فدرال عراق بعد از جلسه امروز خود اعلام کرد که اختیارات و حیطه صلاحیت دادگاه فدرال در قانون اساسی مشخص شده و انحلال پارلمان در چارچوب آن نیست.

این جلسه تاکنون چهار بار به تعویق افتاده بود.

جریان صدر در درخواست خود گفته بود که پارلمان مهلت قانونی خود را نقض کرده است.

پیشتر شورای عالی قضایی عراق نیز این درخواست را به دلیل نداشتن صلاحیت درباره بررسی آن، رد کرده بود.

این درحالی است که جریان صدر همچنین درخصوص قبول استعفای نمایندگان خود از جانب رئیس پارلمان نیز به دادگاه فدرال شکایت برده است. جریان صدر می گوید که صرف موافقت رئیس پارلمان با استعفا نمی تواند باعث قبولی استعفا شود و اعضای پارلمان باید به آن رای دهند.

به گفته برخی تحلیلگران سیاسی، هدف جریان صدر از این شکایت بازگرداندن نمایندگان مستعفی خود به پارلمان است.

درپی پذیرش استعفای نمایندگان صدر از جانب رئیس پارلمان، نمایندگان دیگری براساس نتایج انتخابات پارلمانی جایگزین آنها شدند که اکثر آنها از ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعی بودند. حال، جریان صدر می خواهد از طریق گرفتن حکمی از دادگاه فدرال، آنها را بازگرداند تا با ۷۳ کرسی دست بالا را برای خود در پارلمان داشته باشد.

انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروه‌ها و احزاب سیاسی و فراکسیون‌های حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون نتوانسته‌اند دولت جدید را تشکیل دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha