سفر دوباره وزیر خارجه آلمان به اوکراین؛ تداوم حمایت‌های برلین از کی‌یف

تهران- ایرنا- آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان امروز شنبه برای بار دوم و در سفری از پیش اعلام نشده وارد کی‌یف شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از تاس، این دومین سفر وی به اوکراین از زمان آغاز عملیات ویژه روسیه در این کشور است.

خبرگزاری آلمان نوشت: دولت آلمان با این سفر قصد دارد تداوم حمایت این کشور از اوکراین را به نمایش بگذارد.

بنا بر گزارش این رسانه آلمانی، برلین تازمانی که نیاز باشد به حمایت نظامی و مالی از کی‌یف ادامه می‌دهد.

قرار است آنالنا بائربوک در جریان این سفر با دیمیتری کولبا همتای‌ اوکراینی خود دیدار کند. سایر برنامه‌های سفر وزیر امور خارجه آلمان به دلیل مسائل امنیتی محرمانه باقی می‌ماند.

بائربوک به تازگی در اظهاراتی گفته بود که اهمیتی ندارد که رای دهندگان آلمانی چه فکری می‌کنند یا چقدر زندگی آن‌ها سخت می‌شود، من اوکراین را در اولویت قرار می‌دهم. حتی اگر اعتراض‌ها به افزایش قیمت‌ انرژی، زیاد شود برلین تحریم‌ها علیه روسیه را رفع نخواهد کرد. این اظهارات وزیر خارجه آلمان در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های منفی بسیاری را به دنبال داشت.

این درحالی است که در روزهای گذشته «کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان در اظهاراتی با بیان اینکه برلین تاکنون تعداد باورنکردنی اسلحه و تجهیزات نظامی از انبار ارتش این کشور (بوندس ور) به اوکراین ارسال کرده است گفته بود: اما باید به این مساله اشاره کرد که به سقف مقدار سلاح قابل ارسال رسیده‌ایم.

در این میان اولاف شولتز صدراعظم آلمان که پیش از این بارها وعده داده بود برلین تا هر زمانی که نیاز باشد، حمایت از اوکراین را ادامه خواهد داد، به تازگی در اقدامی با ارسال تانک‌های آلمانی «لئوپارد۲» به اوکراین مخالفت کرده بود.

آلمان‌ها که این روزها با بحران انرژی و تورم دست‌وپنجه نرم می‌کنند، در نبود گاز روسیه خود را برای زمستانی سرد و سخت آماده می‌کنند و اعتراض‌های خیابانی به افزایش روز افزون هزینه‌ها در بخش‌هایی از این کشور مشاهده شده است.

اخیرا نیز مردم آلمان در اعتراض به تولید اسلحه و ارسال آن به اوکراین در مقابل یک کارخانه اسلحه سازی دست به تجمع زده بودند که این تجمع با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شده بود.

اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان نیز به نسبت به بروز تظاهرات گسترده در این کشور به دلیل تورم بالا ابراز نگرانی کرده و آن را غیرقابل مقایسه با ناآرامی‌هایی گذشته دانسته بود.

بنابراین با توجه به سخنان و اقدام‌های مقام‌های آلمانی و همچنین با توجه به اختلاف‌های حزبی که بر تامین انرژی در زمستان در پی بحران انرژی در این کشور شکل‌ گرفته است، می‌توان نشانه‌هایی از تردید در «حمایت بدون محدودیت از اوکراین» را میان مقام‌های آلمانی مشاهده کرد.

اتحادیه اروپا تاکنون ۶ بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) به‌طور کامل متوقف می‌شود. این تحریم‌ها تاکنون با افزایش بهای انرژی به افزایش بی‌سابقه تورم در قاره اروپا منجر شده است و حال باید دید که رهبران این کشورها تا کجا حاضرند اقتصاد و معیشت مردم خود را قربانی حمایت‌های بی‌قید و شرط از جنگ در اوکراین کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha