به گزارش خبرنگار ایرنا عباس جرجانی روز شنبه در جلسه تبیین نظام مسائل شناسی خراسان جنوبی افزود: انتظار داریم زنجیره ارزش تولید در استان با ایجاد شهرکهای تخصصی در حوزههای مختلف صنعتی، معدنی و سایر مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی قبل از اینکه صنعتگر و کشاورز باشد تاجرپیشه بوده است، اظهار داشت: تاکنون ۱۰۰ طرح در زمینه صنایع تبدیلی و فراوری در استان تهیه شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: این موضوع به جذب سرمایهگذار و ایجاد مشوقهای لازم نیاز دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در بخش گردشگری معدنی در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: در زمینه فرآوری محصولات معدنی فعالیتهای زیادی در استان انجام شده است.
جرجانی افزود: این درحالی است که نبود گروههای بازاریابی تولیدات ما را دچار مشکل کرده لذا در این زمینه نیاز به همکاری و مساعدت بیشتر داریم.
وی تصریح کرد: هرچند به عنوان تنها استان مرزنشین پیلهوران را تعیین تکلیف کردهایم اما کارتهای پیلهوری نیاز به اصلاح دارد چون تبدیل به بزرگترین مشکل در بحث مرزنشینی شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه هزینه برق استان نباید با استانهای دیگر برابری کند، ادامه داد: باید قیمت برق در استان کاهش یابد، هزینههای معادن از فروش محصولات آن بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه هیئتهای اندیشهورز باید روی زیرساختهای استان کار کنند، گفت: مشوقهای جذب سرمایهگذاران در استان تهیه و ایجاد شود زیرا معافیتهای مالیاتی تاثیری روی این موضوع ندارد.
جرجانی به لزوم به کارگیری فارغالتحصیلان رشته IT در استان اشاره کرد و گفت: فضای مجازی و تولید نرمافزار و دانش یکی از مهمترین بخشها برای حل مشکلات استان است در حالیکه دانشآموختگان این حوزه در حال ترک استان هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی هم گفت: گردشگری میتواند یکی از پیشرانهای اقتصادی کشور باشد، در حالیکه در استان علیرغم وجود ظرفیتهای زیاد اما توجهای به این موضوع نشده است.
هادی شاهوردی با بیان اینکه حوزه گردشگری در استان مغفول مانده است، تصریح کرد: تنها به دو بخش صنعت و کشاورزی در استان توجه شده همه ساله میلیاردها تومان اعتبار در این بخشها هزینه میشود.
وی با بیان اینکه حوزه صنایع دستی با اندک اعتباری سبب ایجاد اشتغال می شود، ادامه داد: در بحث آموزش صنایع دستی شهرستانها را تعیین تکلیف کردیم به طور مثال هر شهرستان روی یک محصول تمرکز داشته باشد تا یک کار با کیفیت داشته باشیم.
لزوم راهاندازی پایانه صادراتی محصولات صنایع دستی در استان
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی خواستار راهاندازی پایانه صادراتی محصولات صنایع دستی در استان شد و گفت: محصولات صنایع دستی استان به صورت چمدانی ارسال میشود و تلاش میکنیم تا اطلس صنایع دستی استان تهیه شود.
وی از محصولات مزیتدار و استراتژیک استان به عنوان یک مزیت گردشگری یاد کرد و افزود: آیین برداشت عناب، زعفران و زرشک از جمله طرحهای گردشگری محسوب میشود که باید در این زمینه توجه بیشتری لحاظ شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین معادن استان ظرفیت و جاذبه محسوب میشوند و میتوان گردشگران خاص در این زمینه به استان جذب کرد.
وی با بیان اینکه کویر یکی از فرصتهای مزیتدار در زمینه جذب گردشگران است، عنوان کرد: توجه گردشگران اروپایی امروز به خراسان جنوبی به خصوص کویر دهسلم جلب شده و باید زنده کردن و شناسایی ظرفیتهای کویر استان در دستور کار قرار گیرد.
شاهوری تاکید کرد: خراسان جنوبی میتواند چهارمین مرکز گردشگری مذهبی کشور باشد زیرا در این حوزه پتانسیل لازم برای جذب گردشگران در استان وجود دارد.
نظر شما