تداوم پیگیری‌ها و مدیریت سفر زمینی اربعین/ موج بازگشت زائران به کشور آغاز شد

استان‌ها- ایرنا- پیگیری مجدانه مسوولان دستگاه های مختلف برای رفع مشکلات سفر اربعین عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) از طریق مرزهای شش‌گانه زمینی و همچنین تسهیل بازگشت زائران به کشور ادامه دارد.

سفر زیارتی اربعین هرسال موجی از دلباختگان خاندان عصمت و طهارت را به عتبات عالیات در عراق می‌کشاند، اما امسال این سفر که پس از وقفه ای دو ساله به سبب شیوع کرونا، با استقبالی گسترده تر از قبل مواجه شده، به واسطه گرمای هوا و ضعف برخی زیرساخت ها در عراق همچون امکانات حمل و نقل، آب‌رسانی و خدمات درمانی، مشکلاتی را برای زائران در پی داشته است. 

به واقع، همانگونه که در اطلاعیه های ستاد اربعین نیز اعلام شده است، به دلیل ازدحام زیاد جمعیت در مرزهای شش گانه به خصوص خسروی، مهران، شملچه و چذابه و نبود امکانات و خدمات مشابه در طرف عراقی از سه روز گذشته تاکنون این مرزها مسدود شده است.

مسوولان ستاد اربعین مشغول مدیریت زائرانی هستند که در مرزها حضور دارند و به تدریج آنها را عبور می دهند، مسوولان تاکید دارند که سایرین نباید به سمت مرزها عزیمت کنند و زیارت را به پس از بهبود شرایط و باز شدن مرزها موکول کنند.

طی این مدت، پیگیری کیفیت و کمیت تردد زائران اربعین از اولویت های اصلی دولتمردان کشور بوده است. 

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور عصر شنبه در تازه ترین پیگیری مستقیم، در گفتگوی تلفنی با استاندار ایلام ضمن اطلاع از آخرین وضعیت خدمات‌رسانی به زائران اباعبدالله الحسین(ع) در این استان و مرز بین‌المللی مهران، بر رفع مشکلات و تسریع در خدمات‌رسانی به زوار تاکید کرد.

در همین حال، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور عصر روز شنبه گفت: هماهنگی‌ها میان دولت ایران و عراق لحظه‌ای است و دو دولت می‌کوشند تا زیارت اربعین زوار ایرانی را تسهیل کنند، همچنین ضمن اعزام اتوبوس‌های ایرانی به خاک عراق، یک خط هوایی برای ارسال مواد غذایی و آب به آن کشور نیز برقرار شده تا کمبودها رفع شود.

 وزیر کشور نیز که  برای مدیریت میدانی سفر اربعین در چند روز گذشته در مرزهای غربی کشور حضور داشته است، امروز برای بازدید از مرز تمرچین وارد آذربایجان غربی شد و در منطقه مرزی تمرچین گفت: مرز تمرچین برای اعزام زائران اباعبدالله الحسین (ع) به کربلای معلی آماده فعال است.

احمد وحیدی در گفت و گو  خبرنگار ایرنا با قدردانی از زیرساخت‌های ایجاد شده در منطقه مرزی تمرچین آذربایجان‌غربی افزود: این مرز ظرفیت اعزام روزانه چندده‌هزار نفر از زائران اربعین حسینی به کربلای معلی را دارد.

وی پیش از این در گفتگویی به ازدحام بسیار زیاد در مرزهای مهران، چذابه، شلمچه و خسروی اشاره داشته و افزوده است: مسوولان مربوطه در استان های مرتبط، به تدریج برای عبور زائران تلاش می کنند اما حجم زائران زیاد است.

احمد وحیدی دیروز ( شنبه) نیز برای بررسی و اطلاع از آخرین وضعیت تردد زائران کربلا از طریق مرز باشماق مریوان، از بخش های مختلف و زیرساخت های این مرز بازدید کرد و از آخرین وضعیت خدمات دهی به زائران و مشکلات موجود مطلع شد.

در این بازدید که استانداران کردستان و نیز سلیمانیه عراق حضور داشتند، وزیر کشور توصیه های لازم را برای ارائه خدمات بهتر به زائران به مسوولان داد و بر تلاش برای فراهم شرایط جهت تسهیل در خروج زائران تاکید کرد.

وحیدی با بیان اینکه شرایط و زیرساخت ها در این مرز مناسب اما ظرفیت محدود است، گفت: مسئله حمل و نقل مقداری اشکال داشت که قرار شده استانداران کردستان و سلیمانیه عراق با کمک هم حل و فصل کنند.

وی همچنین با بیان اینکه بازگشت زائران به ایران آغاز شده است، گفت: تاکنون حدود ۵۰۰ هزار زائر از مرزها وارد کشور شده اند و این روند ادامه دارد.

 وحیدی مساله اصلی بازگشت زائران را حمل و نقل دانست و گفت: تاکنون با مشکل جدی در این زمینه مواجه نشده‌ایم و کار بازگشت به خوبی در حال انجام است.

از سوی دیگر،رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی طی تماس تلفنی با مدیران کل راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ای استان‌های ایلام، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان در جریان آخرین وضعیت تردد زائران اربعین حسینی قرار گرفت و خواستار بهره‌گیری از تمامی امکانات رفاهی به منظور تسهیل در تردد زائران اربعین حسینی شد.

 دکتر «بهرام عین‌اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز شنبه شب  در سفر به استان کرمانشاه  ضمن حضور در بیمارستان امام رضا (ع) و گفت گو با پرسنل، از جمعی از افرادی که در مسیر سفر به کربلای معلی دچار بیماری و در این مرکز بستری شده بودند، عیادت کرد.

در همین حال، ستاد کل نیروهای مسلح  سردار سرتیپ بهرام حسینی مطلق را به عنوان نماینده این ستاد در امور اربعین دیروز راهی مرز و پایانه مسافری چذابه در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب اهواز  کرد.

سردار حسینی مطلق در این سفر گفت: همه بخش های نیروهای مسلح کشور برای خدمت رسانی به زائران اربعین بسیج شده و با همه توان پای کار آمده اند و برای خدمت رسانی و تامین امنیت زائران، بخش های ارتش ، فراجا ، مرزبانی، سپاه و نیروهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اقدامات خوب و درخور توجهی برای تردد روان زائران اربعین انجام داده اند.

رئیس سازمان اورژانس کشور هم که به کرمانشاه سفر کرده است، شامگاه شنبه گفت: ۳۶ هزار و ۹۸۴ مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی در مناطق مرزی از دهم تا ۱۹ شهریور داشته‌ایم و از این تعداد تقریبا یک هزار و ۷۷ نفر به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

جعفر میعادفر افزود: از تعداد کل مراجعان به مراکز درمانی، حدود ۱۰ هزار نفر مربوط به گرمازدگی بوده است که برای سه هزار و ۵۹۰ نفر سرم درمانی شده است.

وی اضافه کرد: حدود ۸۹ زائر که در کشور عراق بیمار شده اند، توسط نیروهای هلال احمر به اورژانس تحویل داده شدند و مورد مداوا در مراکز درمانی قرار گرفته‌اند.

رییس سازمان اورژانس کشور گفت: نگرانی ما برای بازگشت زوار از مرز است، موج برگشت کم کم در حال اتفاق افتادن است و با خستگی پیاده روی و احتمال نبود امکانات حمل و نقل مناسب و گرمای هوا، به زائرین توصیه می‌کنیم به محض انجام زیارت به کشور بازگردند و بازگشت خود را به روزهای آخر موکول نکنند.

در این میان، فرمانده قرارگاه اربعین انتظامی کشور از هموطنان خواست تا ضمن همکاری لازم با پلیس، اطلاعات مربوط به ترددهای مرزی را از رسانه های معتبر پیگیری کنند.

 سردار "محمد شرفی" در حاشیه بازدید از مرزهای محل تردد زائران اربعین حسینی  با تاکید بر اینکه زائران عزیز منتظر باشند تا اخبار را به اطلاعشان برسانیم، یادآوری کرد: حفظ آرامش و خونسردی و همکاری با نیروهای پلیس و دیگر متولیان امر کمک می کند تا این عزیزان با سهولت بیشتری بتوانند زیارت خود را به جا آورده و عازم کربلای معلی شوند.

خبرنگاران ایرنا در استان ها تازه‌ترین اخبار درباره وضعیت زائران در مرزهای غربی کشور را مخابره کرده‌اند. 

مهران/ آغاز موج اصلی بازگشت زائران اربعین از مرز 

فرماندار مهران امروز از ورود  ۱۴۰ هزار نفر به کشور از مرز بین المللی مهران در ۴۸ساعت گذشته خبر داد که از آغاز موج اصلی بازگشت زائران اربعین نشان دارد.

علی عباس شفیعی اظهار داشت: از ابتدای ماه صفر تاکنون یک میلیون و ۲۰۵ هزار نفر از مرز مهران به سمت عتبات عالیات از مرز مهران خارج شدند.

وی افزود: کمیته حمل و نقل با تمامی توان پای کار انتقال زائران به استان های مبدا است و هم اکنون اتوبوس های استان های مختلف در پایانه برکت آماده انتقال زائران به شهرهای خودشان هستند.

حسن بهرام نیا استاندار ایلام نیز شامگاه شنبه با بیان اینکه تمهیدات لازم برگشت زوار مبدا اندیشیده شده است، گفت: با توجه اینکه موج بازگشت زائران نیز شروع شده باید تامین آب خنک در اولویت کارهای اعضای ستاد اربعین استان باشد.

بهرام نیا در نشست ستاد اربعین استان در شهرستان مهران اظهار داشت: ستادی متشکل از تعزیرات، بازرسی، نیروی انتظامی راهداری برای نظارت بر کرایه اتوبوس ها در پایانه مرزی ایجاد می شود که این ستاد، به تخلفات رسیدگی می کند.

در همین حال، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام امروز (یکشنبه) با اشاره به آمار تردد مسافر و زائر از مرز بین المللی مهران در بازه زمانی اول تا ۱۹ شهریورماه، به خبرنگار ایرنا  گفت: در این مدت یک میلیون و ۵۰۹ هزار و ۵۴۴ نفر از این مرز تردد(ورود و خروج) کردند.

سیدزاهدین چشمه خاور اظهار داشت: طی این مدت (اول تا ۱۹ شهریورماه) یک میلیون و ۴۶۳ هزار و ۳۵۹ نفر ایرانی از مرز مهران تردد کرده اند که از این تعداد ۳۰۸ هزار و ۲۴۶ نفر به کشور ورود و یک میلیون و ۱۵۵ هزار و ۱۱۳ نفر نیز از طریق مرز مهران از کشور خارج شده اند.

وی یادآور شد: طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۲۳۶ هزار و ۱۵۶ نفر ایرانی و خارجی از مرز زمینی مهران به کشور عراق سفر کردند که از این تعداد زائر ۲۳۴ هزار و ۸۰۲ نفر ایرانی و هزار و ۳۵۴ نفر زائر خارجی بوده‌اند.

تداوم پیگیری‌ها و مدیریت سفر زمینی اربعین/ موج بازگشت زائران به کشور آغاز شد

 خسروی/ تخلیه مرز از جمعیت زوار 

سرپرست فرمانداری قصرشیرین عصر دیروز (شنبه) گفت: با تلاش پیگیری های میدانی و جهادی وزیر کشور و استاندار کرمانشاه تعداد ۳۸ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران اربعین حسینی امروز  از مرز رسمی خسروی به سمت عراق خروج پیدا کرده‌اند.

«محمد حیدری» افزود: تمامی پایانه و مرز رسمی خسروی از جمعیت زوار تخلیه شد که این مرهون تلاش های وزیر کشور، استاندار کرمانشاه و همکاری طرف عراقی و حضور و تلاش تمامی دستگاه های عضو ستاد اربعین بود.

وی اظهار داشت: ظرفیت طرف عراقی محدود است و از زائران می خواهیم که طبق  تصمیم ستاد مرکزی اربعین به مرز خسروی مراجعه نکنند چون گرما و محدودیت طرف عراقی امنیت و سلامت زائران را به خطر می اندازد.

گزارش ویدیویی خبرنگار ایرنا از مرز خسروی را اینجا ببینید: 

شلمچه و چذابه/ استقرار  ۳۰۰ دستگاه اتوبوس در مرز برای انتقال زایران اربعین به شهرهای عراق 

استاندار خوزستان با اشاره به مذاکرات صورت گرفته از سوی استانداری خوزستان و دیگر مسوولان کشوری با طرف‌های عراقی گفت: تاکنون ۳۰۰ دستگاه اتوبوس به منظور سرعت بخشیدن به عبور زایران از مرز و انتقال به شهرهای مقدس عراق در مرز شلمچه و چذابه مستقر شده است.

صادق خلیلیان با اشاره به آخرین وضعیت تردد زایران اربعین حسینی در پایانه‌های مرزی خوزستان افزود: با توجه به حضور خیل عظیم عاشقان حسینی در ۲ مرز چذابه و شلمچه و کمبود وسایل نقلیه در مرزهای کشور عراق، با مذاکراتی که در چند روز گذشته با مسوولان این کشور داشتیم ۳۰۰ دستگاه اتوبوس در ۲ مرز چذابه و شلمچه به منظور تسهیل تردد زایران آماده خدمت رسانی شده‌اند.

وی بیان کرد: این تعداد اتوبوس در چند روز گذشته از پایانه‌های مرزی چذابه و شلمچه به تدریج وارد خاک عراق شدند و زایران را به نزدیک‌ترین شهرهای عراق مانند بصره و العماره انتقال دادند.

تداوم پیگیری‌ها و مدیریت سفر زمینی اربعین/ موج بازگشت زائران به کشور آغاز شد

اما تامین آب شرب بهداشتی برای زائران یکی از دغدغه های مسوولان است که در این خصوص،  مدیر عامل آبفا خوزستان  امروز گفت:به منظور تامین آب آشامیدنی بهداشتی و در راستای سلامت زائران اربعین حسینی تیم آزمایشگاهی با تجهیزات پیشرفته در گذرگاه های مرزی شلمچه و چذابه مستقر شدند.

محمدرضا کرمی نژاد  در بازدید از موکب های شلمچه با اشاره به خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی در مرزهای شلمچه و چذابه اظهار داشت: اداره های آب و فاضلاب در هر ۲ پایانه مرزی شلمچه و چذابه بسیج شده و با برنامه و بدون وقفه در حال خدمات رسانی به زائران می باشند.

تمرچین/ بیش از ۴۰ هزار زائر از مرز  تردد کردند

اما در مرز تمرچین که امسال برای اولین بار برای خروج زائران به سمت عراق در نظر گرفته شده است، فرمانده انتظامی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ هزار زائر طی چند روز گذشته از مرز تمرچین تردد کردند، گفت: تردد زائران اربعین حسینی از این مرز در کمال نظم و آرامش انجام شده است.

سردار رحیم جهانبخش شامگاه شنبه اظهار کرد: ۳۰ گیت کنترل خروجی با ۳۰ دستگاه بارکد خوان در مرز برای سهولت در تردد زائران اربعین تدارک دیده شده است و  حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از پرسنل انتظامی در قالب پلیس راه، راهور، گذرنامه، یکان امداد و دیگر کادر انتظامی برای تامین امنیت و تردد زائران اربعین در این مرز و مسیرهای ارتباطی منتهی به تمرچین حضور دارند.

تمرچین حدود ۱۵۰ کیلومتر با ارومیه مرکز استان آذربایجان‌غربی و ۶۵۰ کیلومتر با کربلای معلی فاصله دارد.

تداوم پیگیری‌ها و مدیریت سفر زمینی اربعین/ موج بازگشت زائران به کشور آغاز شد

همچنین استاندار آذربایجان غربی با اشاره به لزوم آمادگی همه بخش‌ها برای توسعه خدمت رسانی در ایام پیش رو به زوار اربعین حسینی گفت: مرز تمرچین باید ظرفیت پذیرش ۱۰۰ هزار زائر را در برگشت از زیارت اربعین داشته باشد.

محمدصادق معتمدیان شنبه شب در جلسه قرارگاه اربعین حسینی در مرز تمرچین پیرانشهر افزود: مطمئن هستیم که چند برابر زواری که این مرز را برای تشرف به کربلا انتخاب کردند، در بازگشت از این مرز تردد خواهند کرد که باید آمادگی برای پذیرش آنها وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: مهمترین نقطه‌ای که در این خصوص مورد توجه باشد، ظرفیت پذیرایی و حمل و نقل است که برای این امر چند ایستگاه را باید در نظر بگیریم.

در همین حال، سرکنسول ایران در اربیل عراق شنبه شب در جلسه قرارگاه اربعین آذربایجان غربی در مرز تمرچین با قدردانی از اهتمام ویژه صورت گرفته برای برقراری امکان حضور زوار اربعین حسینی از طریق مرز تمرچین گفت: هیچ مشکلی در خاک عراق از این مسیر گزارش نشده است.

 نصرالله رشنودی افزود: در این مسیر، امکان امدادی، خدماتی و امنیتی لازم برای زوار اربعین به خوبی فراهم شده و در طول مسیر با مشکلی مواجه نبوده‌ایم.

گزارش ایرنا  را درباره تردد زائران از مرز تمرچین در  تردد روان در مسیر تمرچین با توسعه جهادی زیرساخت‌ها بخوانید .

۱۵۰۰ جهادگر بسیجی سیستان و بلوچستان در حال خدمت رسانی به زائران پاکستانی هستند

مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان در حاشیه بازدید از زائرسرای امام رضا(ع) گفت: یک‌هزار و ۵۰۰ جهادگر بسیجی خواهر و برادر در ۶ موکب در حال خدمت رسانی بهتر به زائران پاکستانی اعزمی به اربعین اباعبدالله الحسین(ع) هستند.

سرهنگ پاسدار غلامرضا ملایی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان دروازه ورود زائران غیرایرانی به کربلاست  افزود: به همین منظور بیش‌از یک‌هزار و ۵۰۰ نفر از جهادگران بسیجی خواهر و برادر در قالب ۱۰۰ گروه جهادی در ۶ موکب به زائران پاکستانی خدمت رسانی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha