به گزارش ایرنا، تارنمای خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از بیانیه دولت ارمنستان نوشت که در پی درگیری های مرزی نیمه شب گذشته میان نیروهای نظامی ارمنستان و جمهوری آذربایجان، نیکول پاشینیان نخست وزیر با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا تلفنی گفت و گو کرد.
طبق این بیانیه، پاشینیان با بیان جزئیات حمله نیروهای جمهوری آذربایجان به خاک ارمنستان به وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که ایروان تصمیم گرفته از روسیه درخواست کند تا به معاهده دوستی، همکاری و مساعدت دوجانبه و (قطعنامه های) شورای امنیت عمل کند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که جامعه جهانی پاسخی در خور به تحولات شب گذشته دهد. به نوشته این خبرگزاری روس، نخست وزیر ارمنستان در این زمینه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز تلفنی گفت و گو کرده است.
خبرگزاری رویترز هم با اشاره به این مکالمه تلفنی، نوشت: بلینکن نیز در گفت و گو با پاشینیان ضمن ابراز نگرانی عمیق در مورد بروز درگیری در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان با بیان اینکه مناقشه (میان باکو و ایروان) راه حل نظامی ندارد، خواهان پایان فوری خصومت ها شد.
واکنش رئیس کمیته روابط خارجی سنا: آمریکا کمک های امنیتی به جمهوری آدربایجان را پایان دهد
تارنمای خبرگزاری ارمنستانی آرمن پرس نیز نوشت که باب منندز سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی و رئیس کمیته روابط خارجی سنا "حمله نیروهای جمهوری آذربایجان به شهرهای ارمنستان" را محکوم و توییت کرد: به شدت نگران گزارش حملات (جمهوری آذربایجان) به قلمرو ارمنستان هستم. گلوله باران شهرهای ارمنستان و غیرنظامیان بی گناه غیرقانونی و غیرقابل قبول است. آمریکا باید تمامی کمک های امنیتی به (جمهوری) آذربایجان را هم اکنون پایان دهد.
به نوشته آرمن پرس، آدام شیف، دیوید والادو، فرانک پالون و جکی اسپیر دیگر اعضای کنگره بودند که حملات دیشب را محکوم کردند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان: ارمنستان در مناطق مرزی مینگذاری میکرد
خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نوشت که یگان های ارتش ارمنستان به تعدادی از مواضع، پناهگاه ها و استحکامات نیروهای نظامی این جمهوری با خمپاره و دیگر سلاح ها حمله کرده بودند که در نتیجه تلفاتی به نیروها و خساراتی به زیرساخت های نظامی وارد شد.
به ادعای وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، نیروهای ارمنستانی مشغول فعالیت های تجسسی در مرز مشترک و نقل و انتقال جنگ افزار بوده و دوشنبه شب نیز دست به مین گذاری زده بودند.
به گفته وزارت دفاع باکو، واکنش نظامی جمهوری آذربایجان ماهیتی کاملاً محدود و منحصر به اهداف نظامی داشته است.
وزارت دفاع ارمنستان: سران جمهوری آذربایجان مسئول اوضاع فعلی هستند
به نوشته آرمن پرس، وزارت دفاع ارمنستان نیز در بیانیه ای خبر داد که اوضاع در مناطق مرزی تا ساعت ۵ بامداد به وقت محلی تغییری نکرده و تیراندازی های شدید که "در نتیجه تحریکات گسترده طرف آذربایجانی آغاز شده"، کماکان ادامه داشته و نیروهای این کشور واکنش متناسبی به آن داده اند.
به ادعای وزارت دفاع ارمنستان، ارتش جمهوری آذربایجان با توپ، خمپاره، پهپاد و جنگ افزارهای سنگین به سوی شهرها و مناطق مسکونی کاپان، گوریس، ایشخاناساز، آرتانیش، سوتک و واردنیس شلیک کرده و زیرساخت های نظامی و غیرنظامی را توامان هدف قرار داده است.
وزارت دفاع ایروان با اعلام وقوع تلفات در میان طرف ارمنستانی، سران نظامی و سیاسی جمهوری آذربایجان را مسئول اوضاع فعلی و تحولات آتی دانست.
گفتوگوی تلفنی پاشینیان و مکرون
تارنمای نخستوزیری ارمنستان امروز گزارش داد که نیکول پاشینیان در تماس تلفنی با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه وی را از تحولات ساعات گذشته مطلع ساخت. وی از وضعیت فعلی به شدت ابراز نگرانی و بر اهمیت واکنش مناسب جامعه جهانی تاکید کرد.
در ادامه این خبر آمده که مکرون نیز افزایش تنش ها میان دو کشور را غیرقابل فبول دانسته و بر کاهش تنش ها تاکید کرد.
رایزنی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و دیپلمات آمریکایی
تارنمای خبرگزاری آذربایجانی آذرتاج نیز امروز خبر داد که "جیحون بایراموف" وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در تماسی تلفنی با "کارن دانفرد" دستیار امور اروپا و اوراسیای وزیر امور خارجه آمریکا در مورد تنش و درگیری های جاری در مرزهای مشترک با ارمنستان رایزنی کرد.
به نوشته آذرتاج، رئیس دستگاه دیپلماسی باکو با تاکید بر "تیراندازی متداول ارمنستان به مواضع نظامی و غیرنظامیان جمهوری آذربایجان و افزایش نیروها در مناطق مرزی و ادامه مینگذاری در ماه گذشته" مدعی شد که ایروان به دنبال آمادگی برای تحریکات نظامی گسترده بوده است.
دانفرد نیز در این مکالمه ضمن ابراز نگرانی در مورد افزایش تنش ها و درگیری های نظامی در منطقه، خواهان توقف فوری خصومتها شد
نظر شما