**شورای امنیت سازمان ملل: بحران یمن راه حل نظامی ندارد
شورای امنیت سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کردند بحران یمن راه حل نظامی ندارد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در این بیانیه از طرف های درگیر در یمن خواستند تا به مذاکرات زیر نظر سازمان ملل برای توافق بر سر آتش بس گسترده ای که می تواند به آتش بس دائمی تبدیل شود، ادامه دهند.
اعضای شورای امنیت با اعلام اینکه توافقنامه آتش بس گسترده می تواند فرصتی برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع مطابق با شرایط مورد توافق را فراهم کند، طرف های یمنی را به ادامه مذاکرات دوجانبه و بدون هرگونه پیش شرط زیر نظر سازمان ملل فراخواندند.
در بخش دیگری از این بیانیه ضمن هشدار به خطرهای بحران انسانی در یمن و ادامه خطر قحطی، کشورهای عضو شورای امنیت خواستار تامین مالی طرح واکنش بشردوستانه سازمان ملل شدند.
اعضای شورای امنیت همچنین دفاع انصارالله در تعز و رژه نیروهایشان در حدیده را بدون اشاره به اقدامات و تجاوز طرف های مقابل محکوم کرد و این گروه را به بازگشت میز مذاکرات و بازگشایی جاده های تعز فراخواندند.
به گزارش ایرنا، هانس گروندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن ۱۱ مرداد ماه اعلام کرد که طرفها در این کشور با تمدید دو ماهه آتش بس بر اساس شرایط مشابه موافقت کرده اند. این تمدید شامل تعهد برای تشدید مذاکرات جهت دستیابی به یک توافق گسترده تر در اولین فرصت است.
در بیانیه هانس گروندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن آمده است: پیشنهاد آتش بس گسترده، دستیابی به یک توافق در مورد یک مکانیسم پرداخت شفاف و مؤثر برای پرداخت منظم حقوق کارکنان و مستمری های غیرنظامی، باز کردن جاده ها در تعز و سایر استان ها، فراهم کردن مسیرهای بیشتر پروازها از مبد و به مقصد فرودگاه بین المللی صنعا را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: این آتش بس همچنین سوخت و جریان منظم سوخت به بنادر حدیده را تامین می کند. یک توافق گسترده تر همچنین فرصتی برای مذاکره درباره آتش بس سراسری، مسائل انسانی و اقتصادی و آمادگی برای ازسرگیری روند سیاسی به رهبری یمن تحت نظارت سازمان ملل با هدف دستیابی به صلحی پایدار و عادلانه را فراهم می نماید.
به پیشنهاد سازمان ملل متحد از دوم آوریل (۱۳ فروردین) آتش بس در یمن برقرار شده است که از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود.
با وجود نقض مکرر این آتش بس توسط ائتلاف سعودی، هانس گروندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن ۱۲ خرداد ماه از تمدید دوماهه آتش بس در یمن خبر داد و بدون اشاره به طرف نقض کننده آتش بس در یمن گفت که گزارش هایی از نقض آتش از سوی طرفین درگیری دریافت کرده است.
نمایندگان طرفهای درگیر عضو کمیته هماهنگی نظامی در یمن در ۱۵ تیرماه با تجدید تعهد خود مبنی بر توقف تمام عملیات و فعالیتهای نظامی در داخل و خارج یمن با تمدید آتشبس فعلی موافقت کردند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
**آلمان از اسرائیل سامانه موشکی خریداری میکند
آلمان برای تجهیز سامانههای دفاع هوایی ارتش خود قصد دارد از اسرائیل سامانههای موشکی پیکان ۳ را خریداری کند.
یائیر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سفر به آلمان گفت: آلمان در حال مذاکره برای خرید سامانه دفاع موشکی پیکان ۳ از این رژیم به عنوان بخشی از تلاشهای برلین برای تقویت نیروهای مسلح خود است.
بعد از شروع جنگ اوکراین ، آلمان در عین حالی که یکی از حامیان اصلی کییف بوده، هزینههای نظامی خود را نیز افزایش داده است.
لاپید که در کنار اولاف شولتس صدراعظم آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی صحبت میکرد، به خبرنگاران گفت: اسرائیل خود را برای تضمین امنیت آلمان و اروپا متعهد میبیند و نقش خود را در تجهیز سامانههای هوایی آلمان ایفا خواهد کرد.
مقام ارشد صهیونیستی جزئیاتی درباره قرارداد این رژیم با کشور آلمان اطلاعاتی ارائه نکرد ولی یک منبع خبری در دولت آلمان از خرید ۳ سامانه دفاع هوایی خبر داد که هنوز قرارداد آن امضا نشده است.
صدراعظم آلمان در این نشست خبری درباره احیای برجام نیز صحبت کرد و خطاب به مقامات جمهوری اسلامی از تهران خواست پیشنهادهای ارائه شده از سوی اروپا را رد نکند.
**گفتگوهای ضد ایرانی مقام صهیونیستی با دبیرکل سازمان ملل
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که در آمریکا به سر می برد، اعلام کرد که با آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل درباره ایران دیدار و گفتگو کرده است.
بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی عصر دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که با دبیر کل سازمان ملل درباره چالش های امنیتی مشترک از جمله تهدیدهای ادعایی علیه ایران گفتگو کرده است.
این مقام صهیونیستی با انتشار تصویر خود و دبیر کل سازمان ملل در تداوم ادعاها و اتهامات بی پایه و اساس علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد امروز دوشنبه برای یک گفتگوی مهم درباره نیاز فوری به ایجاد یک جبهه متحد بین المللی برای مقابله با چالش های امنیتی مشترک از جمله تهدیدهای ایران، دیدار کردم.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادامه داد که ما همچنین در مورد جنگ اوکراین و امنیت جهانی انرژی گفتگو کردیم.
این دیدار در حالی است که سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد آنتونیو گوترش دبیر کل این نهاد بین المللی همواره به شدت به برجام حمایت کرده است و به این حمایت ادامه خواهد داد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران درباره اقدامات دبیر کل سازمان ملل درخصوص تلاش ها برای بازگشت به برجام افزود که نقش افراد در این زمینه متفاوت است.
وی با بیان اینکه دبیرکل سازمان ملل از امضا کنندگان برجام نیست، اضافه کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی و رافائل گروسی عهده دار بخشی از مذاکرات مربوط به برجام هستند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد گوترش گفتگوهایی را درباره برجام با تعدادی از طرف های مذاکره از جمله اخیرا با وزیر خارجه ایران داشته است.
دو جاریک ادامه داد: گوترش به این گفتگوها ادامه خواهد داد و طرف های برجام همچنان او را از روند مذاکرات مطلع می کنند.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: آنچه برای دبیر کل سازمان ملل اهمیت دارد این است که همه طرف های برجام از خود انعطاف نشان بدهند.
وی اضافه کرد انعطاف نشان دادن لازمه دستیابی به توافق و حل و فصل مسائل باقی مانده و بازگشت به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بدون تاخیر بیشتر است.
دو جاریک تاکید کرد گوترش همواره به شدت از برجام حمایت کرده و به این حمایت ادامه خواهد داد.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیاتها به پایتختها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است و رژیم صهیونیستی در تقلایی شدید برای برهم زدن هرگونه توافق و احتمال بازگشت آمریکا به برجام است.
**آمریکا: نیروهای روسیه به داخل مرزهای کشورشان عقب نشینی کرده اند
یک مقام ارشد نظامی آمریکا ادعا کرد نیروهای روسی از اوکراین به داخل مرزهای روسیه عقب نشینی کرده اند.
این مقام ارشد نظامی آمریکا که نامش بیان نشده است، عصر دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت بر اساس ارزیابی ایالات متحده، روسیه بسیاری از مناطق اطراف خارکف را از دست داده و سربازان روسی به داخل مرزهای روسیه عقب نشسته اند.
این مقام نظامی آمریکایی ادامه داد ارزیابی ما این است نیروهای اوکراینی در حال مبارزه برای آزادسازی و بازپسگیری مناطق خود در جنوب و شرق اوکراین هستند.
پیش از این نیز، سخنگوی کاخ سفید همزمان با اعلام پیشروی اوکراین در جنگ گفت که نیروهای اوکراینی در تلاش برای بازپس گیری مناطق از روسیه هستند.
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی درباره اخبار پیشروی های اخیر اوکراین به خبرنگاران گفت: بهتر است که خود اوکراینی ها عملیات شان را توصیف کنند.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال افزود: مشخص است که نیروهای اوکراینی سخت مبارزه می کنند تا مناطق خود را بازپس بگیرند.
این مقام کاخ سفید ادامه داد ایالات متحده آمریکا به ادامه حمایت از اوکراین متعهد است.
روز جمعه ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین از آزاد سازی بخشهایی از خارکف خبر داد و یک مقام منصوب روسیه در منطقه خارکف اوکراین نیز تائید کرد که نیروهای اوکراین با شکستن خطوط دفاعی نیروهای روسیه در این منطقه، پیروزی چشمگیری بدست آوردهاند.
شب گذشته نیز زلنسکی مدعی شد که نیروهای اوکراین در حمله گسترده، شهر راهبردی ایزیوم در شرق این کشور را از نیروهای روسیه بازپس گرفتند.
بخش هایی از منطقه خارکیف در شرق اوکراین اندک زمانی پس از حمله نیروهای روسیه در ۲۴ فوریه (پنج اسفند ۱۴۰۰)، به تصرف نیروهای این کشور درآمد. اما مقامات اوکراینی مدعی بودند که ارتش روسیه نتوانست خارکیف را که دومین شهر مهم این کشور به شمار می رود، به طور کامل تصرف کند.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین در مصاحبه با شبکه سیانان ادعا کرد که اوکراین قصد دارد نیروهای روسی را از کل کشور بیرون کند.
زلنسکی در این مصاحبه گفت: هدف اصلی ما خلع اشغال سرزمینمان است. ما نمیتوانیم به روسیه اجازه دهیم اشغالی را که در سال ۲۰۱۴ شروع کرد ادامه دهد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**بایدن: آمریکا در حال از دست دادن برتری خود در برابر چین است
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اذعان کرد ایالات متحده آمریکا در حال از دست دادن برتری خود در برابر چین است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی که در فرودگاه بوستون سخن می گفت، تعهدش به سرمایه گذاری در زیرساخت های آمریکا را دوباره گوشزد و بر اهمیت پیشرفت صنعتی بیوتکنولوژی در کشورش تاکید کرد.
بایدن که به بوستون سفر کرده است، در سخنانی در کتابخانه جان اف کندی این شهر نیز به دفاع از طرح ابتکاری خود برای ایجاد درمانهای جدید و کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان پرداخت.
رئیس جمهوری آمریکا در شصتمین سالگرد سخنرانی جان اف کندی که از آمریکایی ها خواسته بود در اکتشاف فضا پیشرو باشند، گفت: برای سرطان مهم نیست که شما جمهوری خواه باشید یا دموکرات.
بایدن با مقایسه هدفش برای کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان با هدف جان اف کندی برای رسیدن به ماه، افزود: امروز هدفی بلند مدت را برای مبارزه با سرطان تعیین می کنم تا به نبوغ آمریکایی ها جان تازهای ببخشم.
رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی دستور اجرایی بیوتکنولوژی و تولیدزیستی را امضا کرد.
کاخ سفید اعلام کرد آمریکا در گذشته بیش از حد به محصولات و صنعت تولیدزیستی کشورهای خارجی تکیه کرده و انتقال فعالیت های صنایع حیاتی به خارج از آمریکا، توان ایالات متحده در دسترسی به مواد شیمیایی و دارویی را در معرض تهدید قرار داده است.
کاخ سفید تصریح کرد هدف از امضای این دستور اجرایی سوق دادن نوآوری های آمریکایی به سوی موفقیت اقتصادی و اجتماعی و واقف شدن بر توانایی های دانش تولیدزیستی است که می تواند همه آنچه را که ما در زندگی روزمره استفاده می کنیم، تولید کند.
کاخ سفید هفته آینده میزبان نشستی در این راستا خواهد بود و قرار است نهادهای دولتی، سرمایه گذاری و بودجه های جدیدی را در این زمینه اعلام کنند.
این درحالی است که وزارت بازرگانی آمریکا نیز اعلام کرده است طرح اجرای برنامه ۵۰ میلیارد دلاری را برای پرداخت رایانه به تولیدکنندگان تراشه داخلی و گسترش پژوهش در این زمینه، منتشر کرد.
**رئیس جدید مجمع عمومی سازمان ملل خواستار آتش بس فوری در اوکراین شد
رئیس جدید مجمع عمومی سازمان ملل خواستار توقف جنگ اوکراین و بازگشت به دیپلماسی و برقراری آتش بس فوری شد.
"چابا کروشی " از کشور مجارستان که به عنوان رئیس هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل جایگزین عبدالله شهید رئیس هفتاد و ششمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل از مالدیو شده است، این مطلب را عصر دوشنبه به وقت محلی در آغاز ریاست خود در جمع خبرنگاران بیان کرد.
رئیس جدید مجمع عمومی سازمان ملل گفت: جنگ اوکراین باید متوقف شد. جنگ رفاه بخش نیست. جنگ رنج می آفریند و در تضاد با حقوق بشر است.
رئیس هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل ادامه داد برای پایان دادن به تمامی رنج هایی که جنگ بر جای گذاشته است هر چه سریعتر باید آتش بس برقرار بشود.
این مقام جدید سازمان ملل با تکیه بر راه حل پیشنهادی مجمع عمومی خواستار آتش بس فوری در اوکراین شد و تاکید کرد برای نجات جان انسان ها باید به گفتگو و دیپلماسی بازگشت.
"چابا کروشی " از کشور مجارستان به عنوان رئیس هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در ۱۷ خرداد امسال از طریق اجماع برگزیده شد که از امروز دوشنبه جایگزین عبدالله شهید رئیس هفتاد و ششمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل از مالدیو شد.
کروشی ریاست هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل را به مدت یکسال برعهده خواهد داشت.
وی از سال ۲۰۱۰ تاکنون به عنوان سفیر دایم مجارستان در سازمان ملل فعالیت داشته و پیش از آن، از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ رئیس بخش اول و دوم اروپا در وزارت امور خارجه مجارستان بود و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ به عنوان سفیر مجارستان در یونان خدمت کرده بود.
قبل از آن، کروشی به عنوان معاون سفارت مجارستان در تل آویو خدمت می کرد. او همچنین کاردار سفارت مجارستان در امارات متحده عربی بوده است.
بر اساس آیین نامه مجمع عمومی و طبق منطقه بندی جغرافیایی ۲۱ معاون برای رئیس هر دوره مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می شود که معاونان رئیس هفتاد و هفتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل به شرح زیر است:
- منطقه آفریقا دارای شش سهمیه شامل کشورهای بنین، موریتانی، بروندی، کنیا، نیجر و زیمباوه
- منطقه آسیا دارای پنج سهمیه شامل کشورهای مالزی، نپال، تاجیکستان، ترکمنستان و ویتنام
- آمریکای لاتین دارای سه سهمیه شامل کشورهای السالوادور، شیلی و جامائیکا
- اروپای غربی دارای دو سهمیه که استرالیا و رژیم اسرائیل نامزد شده بودند.
چون در تمام مناطق جغرافیایی، تعداد سهمیه ها با تعداد نامزدها برابر بود، بنایراین هیچ رای گیری برای انتخاب معاونان صورت نگرفت.
از منطقه اروپای شرقی به دلیل اینکه "چابا کروشی" رئیس هفتاد و هفتمین دوره مجمع عمومی از کشور مجارستان انتخاب شده است، کشوری برای سمت معاونت تعیین نشد.
همچنین پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین بر اساس آیین نامه نیز معاونان رئیس مجمع عمومی سازمان ملل هستند.
**فرافکنی بلینکن برای پوشاندن ضعف دولت بایدن در عدم دستیابی به توافق با ایران
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در حالیکه مذاکرات وین در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن است، ضعف دولت بایدن در تصمیم گیری برای بازگشت به توافق هسته ای (برجام) را در تداوم بازی مقصر نمایی به گردن ایران انداخت.
وزیر خارجه آمریکا که کشورش بیش از ۱۰ روز است، در حال بررسی پاسخ ها و نظرات ایران درباره پیشنهادات اتحادیه اروپاست، با تکرار ادعاهای قبلی مدعی شد پاسخ ایران یک گام به عقب بود.
بلینکن که در مکزیک به سر می برد، دوشنبه شب به وقت محلی به بیانیه ضد ایرانی تروئیکای اروپا اشاره و در حالیکه دولت بایدن به دلیل مسایل مختلف ناتوان از تصمیم گیری برای بازگشت به برجام است، توپ را به زمین ایران انداخت و ادعا کرد به نظر میرسد ایران یا نمیخواهد یا نمیتواند آنچه را که برای دستیابی به توافق لازم است، انجام دهد.
وی در تداوم تکرار ادعاها و بدون اشاره به زیاده خواهی های آمریکا مدعی شد که پاسخ ایران، دورنمای توافق در کوتاه مدت را بعید می سازد و در عین حال گفت که نمی تواند در این زمینه جدول زمانی ارائه دهد اما همچنان تهران را متهم به طرح مسایل اضافی در مذاکرات کرد.
وزیر خارجه آمریکا درباره جنگ اوکراین نیز مدعی شد شاهد پیشرفت قابل توجهی از سوی نیروهای اوکراینی بودهایم، اگرچه هنوز این پیشرفت در روزهای ابتدایی است.
بلینکن با بیان اینکه شاهد تمایل جهان برای توقف حملات روسیه علیه اوکراین هستیم، گفت که روسیه با توجه به ضررهای خود در جنگ اوکراین میتواند و باید آن را متوقف کند.
وزیر خارجه آمریکا ۱۸ شهریور ماه نیز در نشست خبری با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در بروکسل درباره مذاکرات با ایران گفت: در هفته های گذشته توانستیم برخی از شکاف ها را پر کنیم.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: ایران نیز برخی خواستههای غیر برجامی اش را کنار گذاشت اما پاسخ اخیرش ما را به عقب برگرداند.
وی تصریح کرد: با این حال ما قرار نیست توافقی حاصل کنیم که الزامات حداقلی ما را برآورده نکند.
این مقام ارشد دولت بایدن ادامه داد: فقط توافقی را منعقد می کنیم که موجب پیشبرد امنیت ملی ما شود.
وی بدون اشاره به زیاده خواهی های واشنگتن ادعا کرد اما آنچه شاهد بودهایم به نظر میرسد ما را به عقب ببرد و نه رو به جلو.
فرانسه، آلمان و انگلیس روز شنبه ۱۹ شهریور ماه با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده است و در ادعایی بیپایه و اساس اعلام کردند که ایران در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه میدهد.
بیانیه سه کشور اروپایی این ادعا را مطرح کرد: در این بسته نهایی، هماهنگ کننده تغییرات بیشتری اعمال کرد که ما را به مرز انعطاف پذیری مان رساند. متاسفانه، ایران انتخاب کرده است که از این فرصت حساس دیپلماتیک استفاده نکند. در عوض، به گسترش برنامه هسته ای اش به نحوی فراتر از توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه دهد.
در ادامه این بیانیه تروئیکای اروپایی ادعا شد: درحالی که به توافق نزدیک می شدیم، ایران موضوعات جداگانه ای را مطرح کرد که با تعهدات بین المللی الزام آور و قانونی اش تحت ان پی تی و توافق پادمان های ان پی تی منعقد شده با آژانس بین المللی انرژی اتمی ارتباط داشت. این خواسته تازه، تردیدهای جدی در مورد نیات و تعهدات ایران به نتیجه موفقیت آمیز برجام ایجاد می کند. موضع ایران در تضاد با تعهدات الزام آور قانونی اش است و چشم انداز احیای برجام را به خطر میاندازد.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیاتها به پایتختها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
**گفتوگوی تلفنی پاشینیان و پوتین به دنبال درگیری مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان
پس از شروع دوباره درگیریهای مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در نخستین دقایق بامداد سه شنبه، نخستوزیر ارمنستان در تماس تلفنی با رئیسجمهور روسیه درباره این موضوع صحبت کرد.
در پی تشدید درگیریهای ایروان و باکو، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلفنی گفتوگو کرد.
بنا به گفته وزارتخانههای دفاع جمهوری آذربایجان و ارمنستان، نیروهای مسلح دو کشور مستقر در مناطق مرزی، دوشنبه شب اقدام به تبادل آتش کردند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان میگوید که ارمنستان مناطق داشکسن، کلبجر و لاچین را زیر آتشبار سنگین قرار داده و وزارت دفاع ارمنستان میگوید که آذربایجان شهرهای گوریس، سُتک و جرموک را در غرب ارمنستان زیر آتش سنگین گرفته است.
جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در اثر این گلوله باران، شماری از نیروهای این کشور کشته و یا زخمی شدند.
از سوی دیگر، وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که «ارتش جمهوری آذربایجان، اراضی ارمنستان را هدف حملات توپخانهای و پهپادی خود قرار داد».
درگیریهای نظامی نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از مهر ماه ۱۳۹۹ آغاز شده که با وساطت روسیه، آتش بس قرهباغ میان باکو و ایروان حاصل شد.
حالا هر یک از طرفین درگیر یکدیگر را به نقض توافق آتشبس قره باغ که با میانجیگری روسیه به دست آمده است، متهم میکنند.
**خشم پکن از توسعه همکاری کی یف و تایپه
سفارت چین در اوکراین می کوشد از تشکیل گروه دوستی اوکراین و تایوان در پارلمان این کشور جلوگیری کند.
مقامات کی یف مدعی شد چین رویکرد اتحاد جماهیر شوروی را در پیش گرفته و از کمک به غیرنظامیان اوکراینی در زمان حمله روسیه به این کشور خودداری می کند.
بر اساس این گزارش، به دنبال آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، تایوان حمایت خود را از غیرنظامیان اوکراینی اعلام کرد.
بر پایه ادعای الکساندر مرژکو، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اوکراین، وی از سوی سفارت چین در کی یف تحت فشار قرار گرفته است تا از تشکیل گروه دوستی پارلمانی این کشور با تایپه جلوگیری به عمل آورد.
مرژکو به پایگاه خبری «فوکوس تایوان» می گوید پکن از روشهای شوروی سابق در جنگ اوکراین استفاده کرده است.
این سیاستمدار اوکراینی اعلام کرد که از ملاقات با فن شیانرونگ سفیر چین در این کشور خودداری کرده است. اولاً به این دلیل که درخواست ملاقات با پروتکل مطابقت نداشت. ثانیاً به این دلیل که در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰-فروردین ۱۴۰۱)، در آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، نماینده چین از دیدن هیئتی از پارلمان اوکراین خودداری کرد.
نمایندگان پارلمان کیف خواستار کمک شی جین پینگ رئیس جمهوری چین برای باز کردن راههای بشردوستانه برای غیرنظامیان فراری از بمباران مسکو بودند ...
از دست دادن اوکراین برای پکن چیز کوچکی نخواهد بود: فضای اوکراین برای اتصال چین و اروپا با «جادههای ابریشم جدید»، ابرپروژه تجاری و زیرساختی شی جین پینگ که به عنوان «ابتکار کمربند و جاده» شناخته میشود، نقش کلیدی را برای پکن ایفا می کند.
حمایت چین از روسیه به احساسات ضد چینی در اوکراین دامن زده است. به گفته مقامات در کی یف، با توجه به مواضع چین، "مشارکت استراتژیک" با پکن تنها روی کاغذ وجود دارد. برعکس، تایوان در کنار آرمان اوکراین قرار گرفته است، حتی کمک های بشردوستانه ارائه کرده است. غول چینی با رویکرد طرفدار کرملین خود ممکن است فرصت مشارکت در بازسازی آینده اوکراین را از دست بدهد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که شی جین پینگ علاوه بر حضور در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در حاشیه نشست با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز دیدار خواهد کرد.
هوآ چونینگ اعلام کرد که شی جین پینگ طی روزهای چهاردهم تا شانزدهم سپتامبر به ازبکستان و قزاقستان سفر کرده و در ازبکستان در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای حضور خواهد داشت.
**تل آویو سامانه ضد پهپادی به اوکراین می فروشد/ تقابل جدید تل آویو با مسکو
رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که تل آویو از طریق لهستان سامانه های ضد پهپادی به اوکراین می فروشد.
رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که یک شرکت صنایع دفاعی اسراییل سامانه های ضد پهپادی به ارتش اوکراین می فروشد.
این رسانه ها اعلام کردند که این سامانه ها مخصوص هدف قرار دادن پهپادهای روسی است.
در این گزارش آمده است که به منظور دور زدن قانون ممنوعیت فروش سلاح به اوکراین، فروش این سامانه ها از طریق کشور لهستان انجام می شود.
این سامانه ها قادر به سرنگونی پهپادهای جنگی و پارازیت انداختن در هدایت آنها می باشد.
در بخشی از این گزارش آمده است که شرکت صنایع دفاعی اسرائیل گزارشاتی درخصوص فروش این سامانه ها به لهستان به وزارت جنگ اسراییل داده و این وزارتخانه به گونه ای رفتار می کند که گویی اطلاع ندارد که کشور لهستان به طور عملی واسطه ای برای انتقال سلاح به اوکراین است و برای مقابله با روس ها از این سامانه ها استفاده می شود.
رسانه های صهیونیستی همچنین اعلام کردند که دولت تل آویو این امر را نادیده گرفته است.
بر اساس این گزارش، روابط رژیم صهیونیستی با روسیه در تداوم سیاست سرسپردگی و نوکری سران این رژیم به آمریکا در جریان بحران اوکراین وارد مرحله تهدید و تنش شده و مسکو از آغاز این بحران رژیم صهیونیستی را متهم به حمایت از «نئو نازی» های اوکراین می کند.
پیش از این معاون وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی با انتقاد و خشم از رژیم صهیونیستی ارسال تجهیزات نظامی اسرائیل به ارتش اوکراین را نشانه موضع خصمانه تل آویو نسبت به روسیه دانسته بود.
این مقام روسی در این باره تاکید کرده که مسکو رویکرد منفی به موضوع ارسال کلاه و زره از اسراییل برای تجهیز ارتش اوکراین دارد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد که کشورش از سیاست و اظهارات خصمانه اسرائیل در قبال روسیه و حمایت از اوکراین شگفت زده شده است و مسکو علاقه مند به گفت وگو با سران تل آویو است.
رابطه مسکو - تل آویو اخیرا به دلیل بسته شدن آژانس یهود در روسیه وارد مرحله ای جدیدی از تنش شده است و این در حالی است که دو طرف در قضیه سوریه همکاری خوبی با هم دارند.
**مجارستان: اروپا از اعمال تحریمهای هستهای علیه روسیه خودداری کند
وزیر خارجه مجارستان در اظهاراتی از اتحادیه اروپا خواست که از اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه در حوزه انرژی هستهای خودداری کند و تاکید کرد: جلوگیری از همکاری روسیه با کشورهای اروپایی در این زمینه به "حاکمیت" این کشورها را آسیب میزند.
"پیتر سیجارتو" در سخنانی در کنگره بینالمللی انرژی اتمی در پراگ پایتخت جمهوری چک افزود: تاخیر و سنگاندازی در جریان سرمایهگذاریهای هستهای میتواند به حاکمیت کشورهای اروپایی که یک اصل اساسی آن امنیت انرژی است، ضربه بزند.
وی با تاکید بر اینکه مجارستان امنیت انرژی را در استفاده از انرژی هستهای و ارتقای تاسیسات اتمی پکس (Paks) میبیند، تصریح کرد: بوداپست از اتحادیه اروپا میخواهد به تصمیم اولیهاش مبنی بر خودداری از گسترش تحریمهای هستهای روسیه پایبند بماند.
سیجارتو بار دیگر با اشاره به اثر معکوس تحریمهایی که اروپا علیه مسکو و پس از آغاز جنگ اوکراین وضع کرده، خاطر نشان کرد: به طور کل، خروجی این تحریمها در نهایت برای اروپا دردناکتر از روسیه بوده و به جدیترین بحران انرژی در تاریخ این قاره تبدیل شده است.
مقامهای مجارستانی در روزهای گذشته بارها بر این نکته تاکید کردهاند که اروپا با تحریم نفت و گاز روسیه در واقع به نوعی خودزنی کرده است. رییسجمهور مجارستان هفته گذشته در جریان یک نشست خبری گفته بود تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه، به جای تحت فشار قراردادن مسکو، به خود اروپا ضربه زده است.
در این راستا، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان نیز به تازگی با تاکید بر اینکه بحران انرژی میتواند اروپا را به زانو درآورد، گفته بود که با وجود حدود ۱۱ هزار مورد تحریمی علیه روسیه، جنگ فروکش نکرده و تلاشها برای تضعیف مسکو شکست خورده است.
وزیر خارجه مجارستان در ادامه این اظهارات در کنگره بینالمللی انرژی اتمی در پراگ درباره مرحله دوم طرح ساخت راکتورهای تاسیسات اتمی پکس در این کشور که به تازگی و با مشارکت روسیه وارد مرحله اجرا شد، گفت: ساخت این راکتورها با همکاری شرکت روساتم و با رعایت بالاترین استانداردها در زمینه حفاظت از محیط زیست در حال پیشروی است.
پروژه افزودن دو راکتور دیگر به تاسیسات اتمی پکس (Paks) مجارستان در راستای توافق میان مسکو و بوداپست در سال ۲۰۱۴ و با مشارکت شرکت دولتی انرژی هستهای روسیه (روس اتم)، به تازگی آغاز شده است. افزودن دو راکتور یک هزار و ۲۰۰ مگاواتی در تاسیسات اتمی پکس، ظرفیت این تاسیسات را به بیش از دوبرابر افزایش میدهد.
از زمان تصویب بستههای تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه، مجارستان همواره بر نبود جایگزین مناسب برای گاز روسیه تاکید کرده و در این راستا با توجه به وابستگی بالای این کشور به گاز روسیه از این اتحادیه مجوز ادامه واردات از روسیه را دریافت کرده است.
**اجلاس منطقهای اتحادیه بینالمجالس با حضور ایران در پاکستان آغاز شد
سومین اجلاس منطقهای اتحادیه بینالمجالس با حضور هیاتهایی از کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه و همچنین هیات مجلس شورای اسلامی از ایران به میزبانی مجلس ملی پاکستان، به مدت دو روز در «اسلامآباد» آغاز شد.
مراسم افتتاحیه همایش منطقهای اتحادیه بین المجالس با عنوان دستیابی به اهداف توسعه پایدار صبح امروز با حضور «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان، رئیس مجلس ملی این کشور و رئیس اتحادیه بین المجالس در صحن پارلمان پاکستان در شهر اسلامآباد برگزار شد.
هیات مجلس شورای اسلامی به ریاست دکتر «ملک فاضلی» نماینده سراوان و عضو کمیسیون بهداشت و درمان و با حضور حجتالاسلام والمسلمین مجید ناصری نژاد از کمیسیون انرژی و دکتر محسن فتحی از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این اجلاس ۲ روزه حضور دارند.
نشست منطقهای اتحادیه بین المجالس به منظور افزایش آگاهی در مورد پدیده تغییرات آب و هوا، ویرانی های ناشی از سیل و برجسته کردن وضعیت اسف بار سیل زدگان در پاکستان، به میزبانی مجلس ملی تا فردا چهارشنبه ادامه خواهد یافت.
نمایندگانی از پارلمانهای آسیا و اقیانوسیه در اجلاس منطقهای اتحادیه بین المجالس شرکت میکنند.
نخست وزیر پاکستان، رئیس مجلس این کشور و رئیس اتحادیه بین المجالس قرار است در نشست افتتاحیه سخنرانی کنند.
بررسی بحران اقلیمی و روشنگری درخصوص تهدیدات پیش روی جامعه جهانی از جمله کشورهای آسیایی و اقیانوسیه ناشی از تغییرات آب و هوا، ترویج نقش بانوان در دستیابی به اهداف توسعه، اعمال سازوکار موثر پارلمانی و حکومتی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و توجه به تقویت نظام سلامت و درمان جامعه در دستور کار سومین اجلاس منطقهای اتحادیه بین المجالس قرار دارد.
**ادعای بولتون :خطر درگیری هستهای با روسیه بیش از گذشته است
جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی ایالات متحده مدعی شد که خطر درگیری هستهای با روسیه بسیار بیشتر از گذشته شده است.
بولتون امروز سهشنبه در گفتگو با یک برنامه رادیویی متعلق به شبکه ۷ نیویورک ادعا کرد که خطر بالقوه استفاده از جنگ افزار هستهای برای تغییر وضعیت میدان جنگ نیست بلکه بمنظور تقویت موضع ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در خانه است.
وی در پاسخ به سوال این برنامه درباره اینکه ممکن است پوتین استفاده از جنگ افزارهای هستهای را تایید کند،ادعا کرد: اکنون پس از موفقیت اوکراین در شمال، در این نقطه قرار نداریم اما در مقایسه با قبل بسیار نزدیکتر به آن شدیم.
بولتون که به عنوان مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ خدمت میکرد، بیان کرد که وی همیشه پیشبینی کرده که پوتین از سلاح هستهای استفاده نمیکند مگر اینکه نیروهای اوکراینی موفقیت کافی را برای عبور از مرز روسیه به دست آورند.
درگیریهای نظامی بین روسیه و اوکراین به تازگی بالا گرفته و ارتش اوکراین مدعی شده که ضدحملات گستردهای علیه نیروهای مسکو آغاز کرده است. گفته میشود که اوکراین ارتش روسیه را در قسمت شمالی کشور به عقب رانده است.
مشاور امنیت ملی سابق آمریکا با ادعای اینکه موقعیت سیاسی فعلی پوتین به خطر افتاده، افزود: رییسجمهوری روسیه اکنون بیش از زمان شروع جنگ به دردسر افتاده و ما باید فکر کنیم در مورد اینکه چطور میتوان از این مساله بهره برد.
ولودیمیر زلنسکی رییسجمهوری اوکراین اخیرا از آزادسازی بخشهایی از خارکیف خبر داد و یک مقام منصوب روسیه در این منطقه نیز تایید کرد که نیروهای اوکراین با شکستن خطوط دفاعی نیروهای روسیه، پیروزیهایی بدست آوردند.
https://irna.ir/xjKxgq
**مقام صهیونیست: خطر تهدیدات داخلی بیشتر از تهدید ایران است
یک مقام رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعتراف کرد که تهدید فلسطینی های داخل اراضی اشغالی علیه این رژیم خطرناک تر و بزرگ تر از تهدید ایران است.
"بتسلئیل سموتریچ"، عضو راست گرای کِنِسِت (پارلمان) رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت: فلسطینی های داخل (اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸) تهدیدی خطرناک تر و بزرگ تر از ایران برای اسرائیل هستند.
وی افزود: تهدید ایرانی تهدیدی خارجی است و ابعاد و سناریوهای متعددی دارد، اما در سایه وضعیت کنونی در داخل اسرائیل (سرزمین های اشغالی)، تهدید فلسطینی ها تهدیدی داخلی است که خطر و پیچیدگی بیشتری دارد، زیرا آن ها صدها هزار اسلحه غیرقانونی دارند و از آن ها علیه یهودی ها (صهیونیست ها) استفاده می کنند.
این اظهارات ضدفلسطینی مقام صهیونیست طی سخنرانی او در دانشگاه "رایخمان" مطرح شد و او با بیان اینکه احزاب عربی، رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسند، خواستار ممانعت از حضور آن ها در فعالیت های سیاسی در درون فلسطین اشغالی شد.
دیروز نیز "رونن بار" رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به "شاباک" در سخنانی با اذعان به وجود اختلافات و شکاف میان صهیونیستها، این شکاف و اختلافات را پیچیدهترین چالش این رژیم خواند.
«رونن بار» اذعان کرد که این شکاف عمیق، روز به روز درحال عمیقتر شدن است و همین مسئله پیچیدهترین چالش پیش روی رژیم اشغالگر به شمار می رود.
رونن بار در ادامه افزود که بیثباتی سیاسی و اختلافات داخلی دشمنان رژیم صهیونیستی را به انجام عملیات علیه این رژیم ترغیب کرده است.
رئیس شاباک همچنین گفت که «انسجام» میان صهیونیستها تضعیف شده و همین مسئله تشدید عملیاتها علیه رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: دشمنان ما معتقد هستند که انسجام ما تضعیف شده و این موضوع بیش از هر چیز دیگری موجب نگرانی ما شده است.
اخیرا نیز "بنی گانتس" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اذعان به گسل ها و شکاف های داخلی و بحران عمیق سیاسی در این رژیم به دیگر سران و احزاب صهیونیست هشدار داد که تعمیق شکاف در درون "اسرائیل" به جنگ داخلی منجر می شود.
بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک برنامه انتخاباتی نسبت به پیچیدگی وضعیت سیاسی داخلی این رژیم به صهیونیستها هشدار داد و گفت: هرکس در مسیر تعمیق شکاف موجود در "اسرائیل" گام بردارد به بروز یک جنگ داخلی کمک خواهد کرد.
او درباره وضعیت نابسامان داخلی این رژیم و در چارچوب رقابت های سیاسی برای انتخابات پارلمانی پیش روی این رژیم افزود: واقعیت سیاسی در «اسرائیل» پیچیده است و سه احتمال فراروی ما هست. نخست، تشکیل یک کابینه راستگرای نژادپرست به ریاست بنیامین نتانیاهو که مهر پایانی بر دموکراسی ما خواهد بود. دوم، تکرار انتخابات برای ششمین بار و سوم، انتخاب من و موفق شدن در تشکیل یک کابینه باثبات و نظامی.
"لیئور أکرمان" افسر سابق دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به "شاباک" سی ام مردادماه ۱۴۰۱ با اشاره به نابسامانی های داخلی گسترده و مزمن این رژیم گفت که بی ثباتی سیاسی کنونی در آینده ادامه خواهد یافت و هیچ افق روشنی وجود ندارد.
أکرمان با انتشار مقاله ای در روزنامه صهیونیستی "معاریو" نوشت که وجود "دموکراسی" در رژیم اسرائیل "یک توهم" است و صهیونیستها طی چند دهه گذشته با توجه به وضعیت فاجعه آمیز سیاسی این رژیم با "توهم دمکراسی زندگی می کنند".
این افسر سابق رژیم اسرائیل به وجود "بی ثباتی و گسترش فساد" در درون رژیم اسرائیل اذعان کرد و نسبت به امکان گشایش در بحران سیاسی کنونی این رژیم و اینکه یکی از اردوگاههای سیاسی بتواند با دستیابی به اکثریت کرسی های پارلمان، کابینه آتی پایداری را تشکیل دهد، ابراز بدبینی کرد.
او در این ارتباط گفت: نتایج پنجمین مبارزه انتخاباتی آتی با موارد قبلی تفاوتی نخواهد داشت و با این اوصاف، اسرائیلی ها ظرف سه سال آینده ششمین مبارزه انتخاباتی را هم پیش رو خواهند داشت و همچنان صحنه سیاست با بحران سیاسی همراه خواهد بود و هیچ افق روشنی برای حل و فصل امور نخواهیم داشت.
**سپتامبر تعیین کننده؛ فریبکاری هوکشتاین و پاسداری حزب الله از حقوق لبنان
روزنامه "الاخبار" لبنان در گزارشی تحلیلی به بررسی رویکرد میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی پرداخت و ماه کنونی سپتامبر را ماهی تعیین کننده در خصوص سمت و سوی تحولات مربوط به این پرونده در سایه آمادگی حزب الله برای پاسداری از منابع طبیعی لبنان توصیف کرد.
روزنامه الاخبار در این گزارش تحلیلی ابتدا به موضعگیری های چند روز اخیر سران رژیم صهیونیستی درباره پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی و تغییر لحن آنها اشاره کرد و نوشت: سران اسرائیل روز یکشنبه با تعیین فرمانده جدید برای مناطق شمالی فلسطین اشغالی بار دیگر برای چنگ انداختن بر منابع ثروت لبنان سیاست ارعاب و تهدید را در پیش گرفتند.
این روزنامه افزود: فضای مثبت مطرح شده مبنی بر نزدیک شدن لبنان و رژیم صهیونیستی به دستیابی به توافق برای ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی، مانع از آن نیست که آمریکا و این رژیم بدنبال یک مانور سیاسی برای مرحله پس از ترسیم مرزهای دریایی به منظور یک قیمومیت بین المللی دریایی بر منطقه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی از طریق اعطای نقش جدیدی به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نباشند.
بر اساس این گزارش، همانطور که منابع ذیربط در بیروت تاکید کرده اند، لبنان هم اکنون در انتظار آن است تا " آموس هوکشتاین " میانجی آمریکایی درخصو ترسیم مرزهای دریایی یک سند مکتوب ظرف روزهای آینده تحویل بیروت دهد. دو روز پیش اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه هوکشتاین مختصات جانمایی میله ها و علائم شناور دریایی را به مقامات لبنانی تحویل داده است که در واقع پیش مقدمه برای ارسال پیشنهاد کامل وی در هفته آینده به شمار می رود.
این روزنامه افزود: در همین حال، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از گزارش فرمانده صهیونیست مناطق شمالی فلسطین اشغالی سخن به میان آورد که می توان آن را در یک جمله خلاصه کرد و آن اینکه " امکان رویارویی با حزب الله در آینده نزدیک وجود دارد. "
به نوشته الاخبار، در همین رابطه سرلشکر "اوری غوردین" فرمانده صهیونیست جدید تعیین شده برای منطقه شمالی فلسطین اشغالی هشدار داد که " جو آرام و ساکت منطقه جلیل (واقع در شمال فلسطین اشغالی) ممکن است فریب دهنده باشد."
برپایه این گزارش، نکته قابل توجه در این میان آن است که روزنامه صهیونیستی " اسراییل الیوم " به نقل از یک مقام سیاسی صهیونیست نوشت: "به محض آنکه سکوی گازی کاریش آماده بهره برداری شود، آن را راه اندازی خواهیم کرد و حزب الله اگر بخواهد به آن حمله کند، در آن صورت در محاسبات خود دچار اشتباه بزرگی شده است. "
در همین راستا، تارنمای راستگرای صهیونیستی " مکور ریشون " به نقل از یک منبع سیاسی رژیم اسرائیل توپ را در زمین لبنان انداخت و نوشت: هفته های آینده بسیار حساس است . ما به پیشرفت هایی دست یافته ایم اما کارهای بسیاری مانده است که باید انجام دهیم و دولت لبنان خود باید تصمیم بگیرد که آیا خواهان دستیابی به توافق مرزی است یا خیر .
به نوشته روزنامه الاخبار، هر چند پس از سفر جمعه گذشته هوکشتاین به بیروت، در میان روسای قوای سه گانه لبنان جو مثبتی نمایان شده است اما رژیم صهیونیستی، آمریکا و اروپایی ها نگران وقوع یک جنگ هستند اما در عین حال سعی دارند تا طبق زمانبندی مورد نظر رژیم صهیونیستی با بیروت به توافق برسند. پس از آنکه آنها نتوانستند از مقاومت لبنان در خصوص عدم افزایش تنش تضمینی دریافت کنند، به وقت کشی دیپلماتیک روی آورده اند تا این گونه وانمود کنند که اوضاع در مسیر صحیح پیش می رود و آنها در انتظار روشن شدن برخی از جزئیات هستند؛ یعنی همان جاهایی که معمولا اختلاف ها وجود دارد.
این روزنامه افزود: بر همین اساس هوکشتاین هر بار که به بیروت می آید، با خود یک درخواست جدید از اسرائیل به همراه می آورد تا این گونه وانمود کنند که همچنان برخی از مسائل لاینحل باقی مانده اند و حل و فصل آنها نیازمند گذشت زمان است. آخرین درخواست اسرائیل در همین رابطه موضوع "خط مرزی آبی دریایی" است که در واقع نوار علائم و میله های شناور در سواحل لبنان و فلسطین اشغالی می باشد و طی آن، تل آویو خواستار تثبیت این خط شده است.
الاخبار نوشت: از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تا کنون به طور رسمی و علنی موافقت خود را با خواسته های لبنان ابراز نداشته است. موارد یاد شده حکایت از آن دارد که هوکشتاین به طور همزمان خواستار به تعویق افتادن رویارویی (نظامی) و ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی است. در واقع می توان گفت که میانجی آمریکایی در حال انجام عملیات " فریب کارانه " است زیرا از یک سو این گونه به لبنان وانمود می کند که به اکثر خواسته هایش دست یافته است اما از سوی دیگر با مطرح کردن نکات جدید در حال طولانی تر کردن مدت زمان مذاکرات است.
این روزنامه پیش بینی کرد که هوکشتاین در آینده از این موضوع که "پس از دستیابی به توافق چه کسی نظارت بر روند اجرای آن را برعهده خواهد داشت؟ "برای وقت کشی به نفع رژیم صهیونیستی سود خواهد جست. البته این امر در صورتی تحقق خواهد یافت که تل آویو نیازمند زمان بیشتری باشد؛ به ویژه با توجه به اینکه نهاد ناظر بر اجرای توافق از نظر اهمیت، دستکمی از خود توافق ندارد زیرا آنها می دانند که لبنان تا چه اندازه نسبت به موضوع گسترش یافتن ماموریت نیروهای حافظ صلح حساسیت دارد و بر همین اساس، دستیابی به توافقی درباره آن سریع نخواهد بود. بدین ترتیب رژیم صهیونیستی می خواهد با یک تیر دو نشان بزند . اول آنکه موضوع توافق بر سر ترسیم مرزها را چند هفته به تاخیر انداخته و شبح درگیری درباره آن را دور کند و دوم آنکه با کمک نیرویی بین المللی به عنوان ناظر بر خط آبی دریایی، امنیت خود را تامین نماید که هر دو تضمین شده نیست زیرا سپتامبر همچنان ماه سرنوشت ساز باقی خواهد ماند.
روزنامه الاخبار در پایان گزارش خود از "حضور حزب الله به عنوان قدرت ارائه دهنده راه حل اقتصادی برای لبنان و حامی منابع طبیعی و ثروت های این کشور به عنوان مهم ترین و برجسته ترین نکته موجود در تحلیل و بررسی کارشناسان به ویژه کارشناسان بلندپایه نظامی و امنیتی" نام برد و نوشت که همین امر، حجم گسترده نگرانی رژیم صهیونیستی از پیامدهای وخیم در پیش گرفتن چنین گزینه ای را بازتاب می دهد.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان یکشنبه شب تاکید کرد که موضع حزب الله نسبت به حقوق دریایی، نفت و گاز در آبهای سرزمینی لبنان تغییر نمیکند و حزبالله بر دستیابی به این حقوق بصورت کامل و بدون کم و کاست اصرار میکند.
شیخ « نعیم قاسم » در خصوص ترسیم مرزهای دریایی لبنان با سرزمینهای اشغالی اظهار داشت: ما منتظریم که این تصویر یک بار برای همیشه روشن شود.
وی تاکید کرد: ما برای هر ذره از خاک یا قطرهی آب از سرزمین، حقوق دریایی یا نفت لبنان با هر توجیهی که باشد کوتاه نخواهیم آمد.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان اضافه کرد: ما تحولات را دنبال میکنیم و بر اساس آن و با توجه به روند مذاکرات و نتیجه آن به روش مناسب و در وقت مناسب مواضع خود را بیان خواهیم کرد.
حزب الله لبنان به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدان های گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدام از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکلهای مختلف مقابله میکند.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا تاکید کرد که اگر لبنان به حق خود درباره بهره برداری از منابع و ثروت هایش نرسید، رژیم صهیونیستی هم نخواهد توانست نفتی استخراج کند.
وی افزود: ما با جلوگیری از استخراج در میدان نفتی "کاریش" به دنبال یک دستاورد اخلاقی نیستیم، بلکه می خواهیم نفت خود را استخراج کنیم، بنابراین اگر لبنان حق خود را در این میدان نفتی نگیرد، رژیم صهیونیستی هم در هیچ جایی حق استخراج نفت یا گاز را نخواهد داشت.
نصرالله تاکید کرد: امروز دشمن احساس ضعف میکند و خواهان جنگ نیست، زیرا میداند درصورت درپیش گرفتن راه جنگ، حریف مقابل فقط حزبالله نخواهد بود بلکه ممکن است کل محور مقاومت را مقابل خود قرار داده و موجب نابودی خود شود. در پیش گرفتن راه جنگ برای اسرائیل گزینه ای بسیار پرخطر و پرهزینه خواهد بود.
وی پیش از این نیز درباره تنش دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی تصریح کرد: اگر میانجی آمریکایی بیاید و آنچه را که لبنان میخواهد بدهد، ما به سمت آرامش میرویم و اگر آن چیزی را که دولت میخواهد ندهد، رو به درگیری می رویم.
**نشست سازمان همکاری شانگهای در سمرقند؛ عملگرایی چینی در آسیای مرکزی
ناظران سیاسی بر این باورند که سفر آتی رئیس جمهوری چین شی جین پینگ به آسیای مرکزی برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای سبب تقویت پیوندهای این کشور با همسایگانش خواهد شد.
این سفر سبب می شود چین همکاری دو جانبه و عمل گرایانه خود را افزایش دهد و موجبات اتحاد و کارایی کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای را ارتقا دهد.
هوآ چونینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که شی جین پینگ علاوه بر حضور در نشست رهبران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در سمرقند ازبکستان، به قزاقستان هم سفر خواهد کرد.
هوآ چونینگ اعلام کرد که شی جین پینگ طی روزهای چهاردهم تا شانزدهم سپتامبر به ازبکستان و قزاقستان سفر کرده و در ازبکستان در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای حضور خواهد داشت.
تور آسیای مرکزی اولین سفر خارجی شی در بیش از دو سال گذشته خواهد بود و به گفته کارشناسان، زمان بازدید از این دو مقصد اهمیت زیادی دارد.
تاکنون ۱۴۹ کشور و ۳۲ سازمان بین المللی اسناد همکاری با چین را برای ساخت مشترک کمربند و جاده امضا کرده اند.
ژانگ شیائو سفیر چین در قزاقستان گفت: از آنجایی که قزاقستان در اولین ایستگاه مسیرهای طرح یک کمربند-یک جاده قرار دارد. توسعه روابط میان دو طرف می تواند موجبات توسعه اقتصادی، تجارت و فرهنگ را به دنبال داشته باشد.
ژانگ به چین گفت: تجارت سالانه دوجانبه در سال گذشته به ۲۵میلیارد دلار رسید که تقریباً ۷۰ برابر سال ۱۹۹۲میلادی بود، سالی که دو کشور در آن روابط دیپلماتیک برقرار کردند و این کشور را به "منطقه پیشتاز در ساخت طرح کمربند و جاده" تبدیل کنند.
بر اساس آمار اداره کل گمرک چین، حجم تجارت دو کشور در هفت ماهه نخست سال جاری میلادی به ۱۷.۶۹ میلیارد دلار رسیده است
به گفته جیانگ یان، سفیر چین در ازبکستان، هر دو کشور برای رسیدن به هدف دستیابی به ۱۰ میلیارد دلار تجارت دوجانبه سالانه تلاش می کنند.
بر اساس داده های گمرک، حجم تجارت بین دو کشور در هفت ماه اول سال ۲۰۲۲میلادی، ۵.۵۳ میلیارد دلار بوده است.
سو شیائوهوی، معاون بخش مطالعات آمریکایی مؤسسه مطالعات بینالمللی چین، گفت سفر رئیس جمهوری چین به آسیای مرکزی می تواند زمینه را برای توسعه همکاری در سالهای آینده فراهم کند.
همچنین، انتظار می رود در این سفر، چین و سایر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای مقابله با چالش های اقتصادی و سیاسی بی سابقه دنیای کنونی با توجه به اثرات سرریز رکود اقتصادی جهانی، درگیری های ژئوپلیتیکی و تاثیرات ناشی از شیوع ویروس کرونا آماده شوند.
رییس جمهور چین بنا به دعوت رسمی شوکت میرزایف رییس جمهور ازبکستان و قاسم جومارت توکایف رییس جمهور قزاقستان به این دو کشور سفر خواهد کرد.
اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان قرار است طی روزهای پانزدهم و شانزدهم سپتامبر در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شود. آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران نیز در این نشست حضور خواهد داشت.
در نشست سمرقند قرار است سند مربوط به تعهدات ایران برای الحاق کامل به سازمان همکاریهای شانگهای به امضای رهبران کشورهای عضو برسد.
در حال حاضر کشورهای روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان اعضای اصلی این سازمان هستند. افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان عضو ناظر و شمار دیگری از کشورها مانند ازمنستان، جمهوری آذربایجان، کامبوج، نپال، سری لانکا و ترکیه هم عضو شریک این سازمان محسوب میشوند.
در اجلاس سال گذشته که با حضور آیتالله سیدابراهیم رییسی در شهر دوشنبه برگزار شد، اعضا بعد از چندین سال با درخواست عضویت کامل ایران موافقت کردند و بعد از امضای سند تعهدات در اجلاس آتی، ایران به طور کامل عضو این سازمان خواهد شد.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای (PRC) توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
هشت کشور هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.
چهار کشور افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر و شش کشور شامل جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت و گوی سازمان همکاری شانگهای هستند.
**ادعای تکراری آمریکا همراه با رد اظهارات یک مقام صهیونیست در مورد مذاکرات
وزارت امور خارجه آمریکا درحالی در پاسخ به یکی از مقام های صهیونیستی ادعای تکراری تمایل واشنگتن به دستیابی به یک تفاهم و توافق با تهران را مطرح کرد که با گذشت ۱۰ روز از ارائه نظرات تهران، از ارائه هر گونه پاسخ خودداری کرده است.
تارنمای تایمز اسرائیل نوشت که وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه شب (۲۱ شهریور) با انتشار بیانیه ای اظهارات یکی از مقام های ارشد رژیم صهیونیستی در مورد کنار کشیدن واشنگتن از مذاکرات احیای برجام را رد و تاکید کرد که تلاش های آمریکا برای دستیابی به یک توافق با ایران ادامه دارد.
در این بیانیه آمده است: ما به دنبال از سرگیری دوجانبه اجرای کامل برجام بوده و هستیم.
به ادعای وزارت امور خارجه آمریکا، جو بایدن برجام را بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته ای می داند.
ساعاتی پیش از انتشار این بیانیه یک مقام ارشد اسرائیلی در جریان سفر یائیر لاپید نخست وزیر این رژیم به آلمان به خبرنگاران گفته بود: آمریکایی ها و بسیاری از اروپایی ها گفته اند که برجامی وجود نخواهد داشت.
در ادامه بیانیه مذکور آمده است: ما گفت و گوی بسیار نزدیکی با اسرائیل و دیگر متحدانمان در مورد ایران و از جمله برجام داشته و (رابرت) مالی فرستاده ویژه (کاخ سفید) بخش لاینفک این گفت و گوهاست.
مقام ناشناس اسرائیل گفته بود که تل آویو توانسته رابرت مالی را که در تهیه پیش نویس توافق هسته ای ۲۰۱۵ کمک کرده و هدف معمول انتقادهای این رژیم است، به حاشیه براند.
در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا همچنین آمده است: "سخت تر" شدن موضع ما صحیح نیست. رئیس جمهوری در مورد نیاز ما به دستیابی به یک تفاهم و از سرگیری اجرای کامل (برجام) بسیار شفاف بوده است.
این وزارتخانه مدعی شد: تنها دلیلی که هنوز به یک تفاهم دست نیافته ایم آن است که تهران هنوز مبنای منطقی ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا را نپذیرفته است.
این موضع گیری وزارت امور خارجه آمریکا در حالی منتشر می شود که آنتونی بلینکن دیشب در مکزیک به بیانیه تروئیکای اروپایی اشاره و ادعا کرد به نظر میرسد ایران یا نمیخواهد یا نمیتواند آنچه را که برای دستیابی به توافق لازم است، انجام دهد.
وی مدعی شد که پاسخ ایران، دورنمای توافق در کوتاه مدت را بعید می سازد و در عین حال گفت که نمی تواند در این زمینه جدول زمانی ارائه دهد اما همچنان تهران را متهم به طرح مسایل اضافی در مذاکرات کرد.
فرانسه، آلمان و انگلیس ۱۹ شهریور ماه با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده و در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه میدهد.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
**اعتراضها به افزایش قیمت سوخت در اندونزی؛ دستمزدها افزایش مییابد
پس از اعتراض کارگران اندونزیایی به افزایش قیمت سوخت، دولت اندونزی افزایش دستمزدها را بررسی میکند.
دفتر رئیس جمهوری اندونزی روز سه شنبه پس از اینکه اتحادیه های کارگری اعتراضات سراسری را علیه افزایش اخیر قیمت بنزین که به گفته آنها حتی با رکود درآمدها رخ داده است، اعتراض کردند، حداقل دستمزد و سایر قوانین کار را بازبینی خواهد کرد.
رئیس جمهوری اندونزی «جوکو ویدودو» اوایل این ماه قیمت سوخت یارانه ای را در بزرگترین اقتصاد آسیای جنوب شرقی تا ۳۰ درصد افزایش داد تا بودجه مارپیچ یارانه انرژی را مهار کند که این اقدام باعث اعتراض کارگران و دانشجویان در سراسر کشور شد.
افزایش قیمت سوخت قرار است، تورم را کنترل کند، تورمی که در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی به بالاترین حد خود از سال ۲۰۱۵ رسیده است.
بر اساس بیانیه کاخ ریاست جمهوری، «هرو بودی هارتونو»، رئیس دفتر رئیس جمهور، روز دوشنبه با کارگران معترض در کاخ ریاست جمهوری در مرکز جاکارتا دیدار کرد تا در مورد خواسته هایشان صحبت کند.
هرو در این بیانیه با اشاره به قوانین بحث برانگیز تصویب شده در سال ۲۰۲۰ گفت کارگران خواستار تغییر در فرمول مورد استفاده توسط دولت برای تعیین افزایش سالانه حداقل دستمزد و تغییرات در قانون بحث انگیز ایجاد شغل شده اند.
هرو گفت که مقامات قرار است روز سه شنبه مطالبات کارگران را بررسی کنند.
رسانه ها گزارش دادند که با رشد و تورم در سال ۲۰۲۱ که هنوز به دلیل همه گیری کرونا در حال چرخش است، حداقل دستمزد در سال ۲۰۲۲ به طور متوسط تنها ۱.۰۹ درصد در سراسر کشور ۲۷۰ میلیون نفری افزایش یافت.
به نقل از «هرمانتو احمد»، دبیر کل اتحادیه کارگری سریلانکا(KSPSI)، در بیانیه کاخ نقل شده است که افزایش قیمت سوخت بر قیمت سایر ملزومات تأثیر منفی خواهد گذاشت.
سعید اقبال، رئیس اتحادیه، روز سه شنبه به رویترز گفت که یکی دیگر از گروه های کارگری که تجمعات را سازماندهی می کند، اتحادیه کارگزی، به اعتراضات خود ادامه خواهد داد تا زمانی که دولت افزایش قیمت سوخت را لغو کند.
بدنبال افزایش بهای مواد غذایی و هزینه انرژی ، تورم در دانمارک بعنوان یکی از کشورهای ثروتمند در اروپای شمالی رکورد زد و به بالاترین حد خود طی چهار دهه گذشته رسید.
نشریه آمریکایی «اِپُک تایمز» (The Epoch Times) چاپ نیویورک با انتشار این خبر نوشت: مرکز آمار کپنهاک اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف کننده کشور در ماه اوت گذشته به ۸.۹ درصد رسید، درحالی که این میزان نرخ تورم در ماه جولای ۸.۷ درصد بود.
بنابراین گزارش این بی سابقه ترین نرخ تورم سالانه در دانمارک از سال ۱۹۸۳ که نرخ تورم به ۹ درصد رسیده بود، بدین سو به شمار می رود.
این گزارش می افزاید: افزایش هزینه زندگی بیشتر ناشی از بالا رفتن قیمت کالاهایی شامل قیمت سالانه غذا، برق، گاز و سوخت بوده که به طور متوسط ۱۳.۴ درصد در سال گذشته افزایش یافت.
بنابه گفته مقامات دانمارک، آخرین آمار تورم دراین کشور اندک زمانی که بانک مرکزی دانمارک از بانک مرکزی اروپا در اوایل ماه جاری میلادی در افزایش نرخ بهره پیروی کرد، افزایش یافت، بانک مرکزی دانمارک نرخ بهره معیار خود را با افزایش ۷۵ واحد پایه به ۰.۶۵ (شصت و پنج صدم) درصد رساند.
همچنین تارنمای نشریه الکترونیکی اروپایی «لوکال» (The Local) که همزمان در چندین کشور اروپایی از جمله دانمارک، اتریش، سوئد و سوییس نیز به چاپ می رسد، دراین باره نوشت: بهای مواد غذایی و نوشیدنی های غیر الکلی در دانمارک نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، اوت سال ۲۰۲۱میلادی؛ ۱۵.۹ درصد افزایش داشته .
افزایش تورم در دانمارک تا ۱۰ درصد
لوئیز آگرستروم هانسن (Louise Aggerstrøm Hansen) ، اقتصاددان از بانک چندملیتی «دانسک» (Danske Bank) واقع در کپنهاک دراین باره به نشریه لوکال هشدار داد: تورم ۱۰ درصدی در دانمارک طی ماه های آینده دور از ذهن نیست.
تورم نقطه ضعف اقتصاد دانمارک و اروپا
درهمین حال «متیوس دولروپ اسپروگل» (Mathias Dollerup Sproegel)، تحلیلگر و اقتصاددان ارشد «سیدبانک» (Sydbank) دانمارک، در یادداشتی به شبکه خبری بلومبرگ نوشت: هزینه فعلی زندگی باعث میشود یک خانواده متوسط دانمارکی مجبور شود سالانه ۴۰ هزار کرون (۵۴۰۰ دلار) اضافی برای کالاهای مصرفی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ هزینه کند؛ تورم پاشنه آشیل (نقطه ضعف) اقتصاد دانمارک و اروپا به شمار می رود.
**تنش ارمنستان و جمهوری آذربایجان؛ برقراری آتشبس شکننده/ تاکید روسیه بر مسیر دیپلماتیک
رویترز ساعتی پیش گزارش داد که باکو و ایروان توافق کرده بودند که آتشبس برقرار شود. با این حال دقایقی پس از برقراری اولیه آتشبس شکسته شد.اما در این میان دقایقی پیش خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان گزارش داد که ایروان و باکو آتشبس را با ۱۵ دقیقه وقفه از ساعت ۹:۱۵ به وقت محلی از سر گرفتهاند.
در پی تیراندازیهای شدید مرزی نیمه شب گذشته، باکو و ایروان یکدیگر را به اقدام های تحریک آمیز و هدف قرار دادن غیرنظامیان متهم کرده اند.
در بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان آمده که یگان های ارتش ارمنستان به تعدادی از مواضع، پناهگاه ها و استحکامات نیروهای نظامی این جمهوری با خمپاره و دیگر سلاح ها حمله کرده بودند که در نتیجه تلفاتی به نیروها و خساراتی به زیرساخت های نظامی وارد شد.
به ادعای این وزارتخانه، نیروهای ارمنستانی مشغول فعالیت های تجسسی در مرز مشترک و نقل و انتقال جنگ افزار بوده و دوشنبه شب نیز دست به مین گذاری زده بودند.
به گفته وزارت دفاع باکو، واکنش نظامی جمهوری آذربایجان ماهیتی کاملاً محدود و منحصر به اهداف نظامی داشته است.
وزارت دفاع ارمنستان نیز در بیانیه ای خبر داد که اوضاع در مناطق مرزی تا ساعت ۵ بامداد به وقت محلی تغییری نکرده و تیراندازی های شدید که "در نتیجه تحریکات گسترده طرف آذربایجانی آغاز شده"، کماکان ادامه داشته و نیروهای این کشور واکنش متناسبی به آن داده اند.
به ادعای وزارت دفاع ارمنستان، ارتش جمهوری آذربایجان با توپ، خمپاره، پهپاد و جنگ افزارهای سنگین به سوی شهرها و مناطق مسکونی کاپان، گوریس، ایشخاناساز، آرتانیش، سوتک و واردنیس شلیک کرده و زیرساخت های نظامی و غیرنظامی را توامان هدف قرار داده است.
وزارت دفاع ارمنستان با اعلام تلفات در میان طرف ارمنستانی، سران نظامی و سیاسی جمهوری آذربایجان را مسئول اوضاع فعلی و تحولات آتی دانست.
از سوی دیگر خبرگزاری اینترفکس به نقل از سخنرانی نخست وزیر ارمنستان در مجلس گزارش داد که در جریان درگیری های شب گذشته ۴۹ نظامی این کشور کشته شدند. وی مدعی شد که نیروهای جمهوری آذربایجان به مواضع ارمنستان حمله کرده اند و درگیری ها کماکان ادامه دارد.
در این میان روسیه از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست در مسیر دیپلماتیک متاقشه میان دو کشور را حلوفصل کنند.
رایزنی پاشینیان و رئیس شورای اروپا
دولت ارمنستان همچنین خبر داد که نخستوزیر این کشور در گفتوگوی تلفنی با شارل میشل رئیس شورای اروپا وی را از شدت گرفتن تنش های مرزی مطلع ساخت.
میشل نیز گفت که اتحادیه اروپا آماده است تا برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع تلاش کند. وی افزود که صلح و ثبات در منطقه هیچ جایگزینی ندارد.
واکنش ترکیه
مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در گفتوگو با جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از ارمنستان خواست تا "اقدام های تحریکآمیز" را متوقف کرده و بر مذاکرات صلح و همکاری با باکو تمرکز کند.
کاخ الیزه نیز دقایقی قبل اعلام کرد که مناقشه باکو و ایروان را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع میدهد.
همچنین "سازمان پیمان امنیت جمعی" امروز ضمن غیرقابل قبول خواندن استفاده از زور در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواهان کاربرد روشها و توافقهای سیاسی و دیپلماتیک شد.
**طالبان گزارش حقوق بشری سازمان ملل را مغرضانه خواند
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گزارش ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان حقوق بشر سازمان ملل متحد را مغرضانه و به سود برخی کشورهای مشخص دانست.
مجاهد شب گذشته (۲۱ شهریور) درتوییترش نوشته که گزارش ریچارد بنت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، مغرضانه و به دور از واقعیت است.
مجاهد با اشاره به پیشرفتهای افغانستان در خصوص تامین حقوق بشر از جمله حقوق آموزش، کار و فعالیت زنان، اقلیتها و نیروهای امنیتی پیشین، تاکید کرد بنت در گزارش خود از این پیشرفتها در افغانستان در یک سال گذشته، اغماض کرده و به چند مورد مشخص بر اساس برداشت غلط و معلومات نادرست اشاره کردهاست.
سخنگوی طالبان، افزود: امروز تهدیدی متوجه زندگی زنان در افغانستان نیست، هیچ زنی در جنگها و درگیریها نه خودش کشته میشود و نه عزیزانش را از دست میدهد، اکنون هیچکسی به عزت زنان افغان به نظر بد نگاه نمیکند و هیچ فرزند بیگناه زن افغان در زندانها انداخته نشدهاست.
مجاهد با انتقاد تند از ریچارد بنت گفت که هفتمین قضاوت وارونه بیانگر اینست که از این سازمان جهانی به گونه علنی سوء استفاده صورت میگیرد و معلومات نادرست از آدرس آن پخش میشود. ما اظهارات غیر مسئولانه و عقده مندانه از آدرس سازمان ملل متحد و موضع خصمانه در برابر افغانستان را تقبیح نموده و قابل تاسف میخوانیم.
ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد میگوید که افغانستان در یک سال گذشته به ویژه در راستای حقوق بشری و آزادی رسانهها عقبگرد شدید داشتهاست.
ریچارد بنت شب گذشته، با ارائه گزاشی از وضعیت افغانستان در شورای حقوق بشر سازامن ملل متحد گفته که باید تغییرات بنیادی در افغانستان به وجود آید. بنت حکومت طالبان را به نقض گسترده حقوق بشر متهم کرد.
وی گفت: عقبنشینی شدید در زمینه حقوق زنان و دختران، انتقامجوییهای که مخالفان و منتقدان را هدف قرار میدهند و سرکوب آزادی بیان توسط طالبان، به منزله نزول به سمت استبداد است.
بنت همچنین گفت که او و جمعی از کارشناسان حقوق بشر یک ماه پیش در نامهای به شورای حقوق بشر نگرانی شان را از وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز کردند.
آنان در این نامه گفته بودند که جهان باید طالبان را وادار به رعایت حقوق بشر کند و مکتبها به روی دختران باز شود.
ماموریت نظارت بر نقض حقوق بشر در افغانستان توسط شورای مستقر در جنیوا تقریبا یک سال پیش، ایجاد شد و قرار است کار این ماموریت، در نشست جاری، تمدید شد.
**گزارش "هیل" از سناریوی بایدن برای کنار گذاشتن کنگره از توافق با ایران
تارنمای "هیل" در یک گزارش به شرایط دستیابی به توافق با ایران و سناریویی پرداخته که در آن جو بایدن رییس جمهوری آمریکا ممکن است مانع مداخله کنگره در مساله توافق شود.
به دنبال برگزاری دور اخیر مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین و ارسال پاسخ ایران به متن پیش نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا در ۱۰ شهریور، همه چیز معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام است.
درحالیکه بسیاری آماده هستند تا توافق برای نهایی شدن به کنگره ایالات متحده برود، دولت بایدن به نوعی اشاره کرده که مذاکرات در وین منجر به یک توافق جدید نمیشود بلکه تنها تمام طرفین به تعهدات خود در چارچوب برجام بازخواهند گشت. نشریه هیل در این مورد نوشت: این به نظر یک نکته صرفا معنایی به نظر میرسد اما ممکن است واقعا یک اقدام حساب شده برای ممانعت از رای گیری کنگره پس از بررسی توافق هستهای طبق قانون بررسی توافق هستهای سال ۲۰۱۵ ایران (اینارا) شود.
به نوشته این نشریه آمریکایی، در ماه مه، راب مالی، نماینده ویژه وزارت امور خارجه در امور ایران عنوان کرد که هرگونه توافق احتمالی با ایران را برای بررسی کنگره ارائه میکند. قانون اینارا تصریح میکند که رییس جمهور آمریکا باید ظرف پنج روز پس از دستیابی به هر توافقی با ایران در رابطه با برنامه هستهای، توافق کامل را به کنگره ارسال کند. اینارا همچنین رویههایی را برای بررسی کنگره و فرآیندی سریع برای رایگیری در مورد توافق در صورت صلاحدید کنگره تعیین میکند.
در سناریویی که به قلم متیو سوئیگ عضو اسبق کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و گابریل نورونها مشاور ویژه سابق وزارت خارجه آمریکا در امور ایران به رشته تحریر در آمده، این احتمال مطرح است که دولت بایدن صرفا با فرض بازگشت به برجام هنوز امید به اجتناب از رای گیری کنگره دارد. در نتیجه کاخ سفید ممکن است استدلال کند که آنها متن توافق را جهت بررسی تایید کنند درحالیکه دوباره هیچ نیازی به رای گیری کنگره نباشد.
در ادامه گزارش هیل آمده است: رهبری دموکرات در کنگره ممکن است با چنین مسالهای مخالفت نکند و از اکثریت خود برای جلوگیری از رای گیری در آستانه انتخابات میاندورهای استفاده کند که این مساله نادیده گرفتن نقش مهم نظارتی کنگره به حساب میآید.
مولفان قانون اینارا اتخاذ مواضع ضد و نقیض در این مساله را پیش بینی میکردند به همین دلیل در سال ۲۰۱۵ در بحبوحه مراحل نهایی مذاکرات برجام پیش نویس آن مطرح شد. دولت باراک اوباما بر طرح خود برای دور زدن کنگره تاکید داشت و برجام را به عنوان توافق و نه یک معاهده تایید کرد. از این رو نیز ۹۸ سناتور و ۴۰۰ عضو مجلس نمایندگان در نهایت برای نظارت بر برجام اینارا را تصویب کردند.
نشریه هیل با اینحال که سناریوی کنار گذاشتن کنگره توسط دولت بایدن در مساله توافق با ایران را مطرح کرده، این احتمال را مطرح کرد: اگر دولت بایدن بدون بررسی و اقدام لازم کنگره وارد توافق شود، اعضای مجلس نمایندگان و سنا می توانند علیه رییس جمهور شکایت کنند. بر اساس مطالعه سال ۲۰۱۴ سرویس تحقیقات کنگره، طبق دستورالعمل های دیوان عالی، تک تک اعضای کنگره زمانی که متحمل یک «آسیب نهادی» شده باشند، در برابر قوه مجریه وجهه قانونی دارند.
برخی منابع خبری مدعی شده اند که انتخابات میاندورهای که تکلیف بسیاری از اعضای کنگره را مشخص میکند و امکان واگذاری اکثریت به جمهوریخواهان را دارد، بر روی توافق با ایران تاثیر گذار است. از طرفی نیز گفته میشود که حصول توافق احتمالا تا بعد از این انتخابات زمان خواهد برد.
این گزارش هیل در حالی منتشر شده است که "ناصر کنعانی" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکرات وین به بعد از انتخابات کنگره در آمریکا موکول شده است، اظهار داشت: تا این لحظه چنین درخواستی را دریافت نکردهایم.
**الاخبار: عون درباره یک توطئه شبیه به کودتا علیه نظام سیاسی لبنان ابراز نگرانی کرد
رئیس جمهور لبنان درخصوص "وجود توطئه ای شبیه به کودتا علیه نظام سیاسی" این کشور در آخرین روز دوره ریاست جمهوری خود ابراز نگرانی و از برخی دولتهای عربی به خاطر ادامه رویکرد غیرسازنده خود علیه لبنان به شدت انتقاد کرد.
روزنامه "الاخبار" لبنان به نقل از میشل عون رئیس جمهوری لبنان با بیان این مطلب افزود: رئیس جمهور لبنان می گوید که در آخرین روز دوره ریاست جمهوری خود کاخ ریاست چمهوری را ترک خواهدکرد ولی وی با اشاره به نگرانی های موجود درباره آینده این منصب تاکید کرده که "امیدوارم در شب ۳۱ اکتبر همه شرایط عادی شود تا بتوانم با فراغ خاطر کاخ ریاست جمهوری را ترک کرده و به خانه خود برگردم."
به نوشته الاخبار، میشل عون در پاسخ به سوالی درباره دغدغههای و نگرانی های موجود در این زمینه، سه موضوع را مطرح می کند: تشکیل دولت جدید یا ادامه دولت موقت؟ انتخاب رئیس جمهور جدید یا ورود به خلا قدرتی که هیچکس نمیداند کی و چگونه از آن خارج میشویم؟ و اینکه تا ۳۱ اکتبر (این روز دشوار و طولانی) چه چیزهایی پیش می آید؟
برپایه این گزارش، عون با بیان اینکه با ادامه فعالیت دولت پیشبرد امور کنونی مخالفتی ندارد، اما در عین حال تاکید می کند: من ترجیح می دهم شش وزیر سیاسی به ترکیب دولت موقت اضافه کنم. با توجه به خلا قدرتی که در چشم انداز آینده کشور پیش بینی می شود، نمی توان گفت که دولت پیشبرد امور تا چند وقت برسر کار خواهد ماند. بدون دستیابی به توافق بر سر دولت جدید به هیچ نتیجه ای نخواهیم رسید. اما اجماع برای توافق مذکور بر اساس توازن قدرت بدست می آید؛ چیزی که هنوز در دسترس نیست .
این روزنامه به نقل از عون افزود: به میانجی آمریکایی هوکشتاین هم گفتم که شما میخواهید نفت استخراج کنید و امنیت میخواهید و ما هم خواهان استخراج نفت و امنیت وو بیش از همه رونق اقتصادی هستیم، خب برای برای رسیدن به خواسته هایمان باید توافق کنیم. این همان چیزی است که من به نخست وزیر دولت "نجیب میقاتی" نیز همین را می گویم. متأسفانه جلسات ما فاقد شفافیت است. اظهاراتی که مطرح می شوند درست نیستند، بنابراین مشکل همچنان پا برجاست. من همیشه حاضرم با او - در صورت تمایل - بر اساس معیارهای مشترک برای تشکیل دولت توافق کنم. آنچه او بیان می کند، حرفهای خودش نیست زیرا او نظر قانون اساسی در مورد امضای من، اهمیت و جایگاه آن را می داند. من در جایگاهی نیستم که برای او شرط تعیین کنم زیرا او به نوبه خود حکم مزبور را امضا می کند.
عون افزود: من هرگز به اختیارات قوه مجریه یا نخست وزیر دست اندازی نکرده ام. تنها چیزی که در این مورد وجود دارد این است که آنها رئیس جمهوری نمی خواند که حکومتداری کند. من طبق سوگندی که یاد کردم،قانون اساسی و قوانین را اجرا کرده ام. اصل ۵۰ قانون اساسی به موازات الزام سوگند برای رئیس جمهور منتخب، وی را ملزم به اجرای قوانین می کند و تفاوتی بین این دو شق قانون اساسی وجود ندارد و من دقیقا همین را اجرایی کردم. این مقامات قوت مجریه و مقننه (پارلمان) بودند که به اختیارات رئیس جمهور تعدی کردند.
وی تصریح کرد: دولت پیشبرد امور نمی تواند اختیارات رئیس جمهوری را (در صورت بروز خلاء در این نهاد پس از رفتن من) به عهده بگیرد. در صورت چنین کاری، این نه تنها نقض قانون اساسی به شمار می آید بلکه کشور را در معرض یک بحران ملی واقعی و از هم گسیختگی کامل قرار می دهد.
به نوشته الاخبار، رئیس جمهوری لبنان گفت: مسببان وضعیت امروزی ما باید مسئولیت کامل اوضاع را بر عهده بگیرند. من به این دیدگاه خود پایبندم و بر لزوم تشکیل دولتی منطبق با چارچوب کامل قانون اساسی اصرار دارم. نخستوزیر منتخب را تشویق میکنم که برای تشکیل چنین دولتی توافق کند تا بتواند انتظارات از دولت را برآورده کند. برای خارج شدن از وضعیت فعلی چقدر باید صبر کنیم؟ باقی ماندن در وضعیت فعلی- که برخی تشویق به ادامه آن می کنند - به این معنی است که ما با یک توطئه روبرو هستیم. نگرانم که کسی در آخرین روز دوره ریاست جمهوری من در۳۱ اکتبر درحال ترتیب توطئه ای شبیه یک کودتا علیه نظام، کشور و ریاست جمهوری و قانون اساسی از دریچه دولت پیشبرد امور یا هر علت دیگری باشد. نگرام که هدف تغییر نظام در کشور باشد. اگر تزلزل نشان دهم متهم به شانه خالی کردن از انجام مسئولیت های قانونی خود خواهم شد.
به نوشته این روزنامه، عون گفت: به تعطیلی کشاندن تشکیل دولت و با قاطعیت حرف زدن درباره بروز خلا قدرت (در نهاد ریاست جمهوری بعد از پایان دوره من) از نشانه هایی است که خبر از از این توطئه می دهد. نمی گویم چه خواهم کرد. تصمیم من ترک این منصب در پایان دوره ریاست جمهوری روشن است. اما هشدار می دهم توطئه از هم اکنون به وضوح مشاهده می شوند. خبر بد این است که تا بعد از مهلت قانونی و خلاء قدرت ادامه یابند.
عون افزود: حتی به نظر من باید نگران وضعیت امنیتی کشور نیز بود. نشانه ها داخلی است اما همچنین خارجی است. ممکن است برخی از جهات خارجی طالب رسیدن به این و ضعیت باشند، وگرنه ادامه محاصره مالی کشور و بسته بودن درها بر روی لبنان چه معنای دیگری می تواند داشته باشد؟ ادامه قطع روابط برخی کشورهای عربی با ما به رغم ایفای تعهدات لبنان به این کشورها و برطرف کردن سوء تفاهمها، بی آنکه آنها قدمی برای بهبود روابط با ما بردارند، چه معنایی می تواند داشته باشد؟ ماهها از این روند می گذرد و ما هنوز در تحریم هستیم، آیا چیزی پنهان در کمین ماست؟
ادامه داد: من بارها گفته ام که در روز آخر کاخ ریاست جمهوری را ترک خواهم کرد. اکنون تاکید می کنم که اگر ۳۱ اکتبر ، یک روز عادی باشد که کسی در آن به دنبال شرارتی نباشد، کاخ را ترک خواهم کرد. ولی اگر احساس کنم توطئه ای در کار است، ساکت نخواهم نشست. درست است که پست ریاست جمهوری را به ارث نبرده ام، اما امیدوارم آن را به جانشین مطمئنی که اکنون در پی تعیین آن هستند، بسپارم. امیدوارم این روند موفقیت آمیز باشد و من بتوانم به سلامتی این امانت را به وی تحویل دهم. با تمام وجود تلاش می کنم تا قبل از پایان مهلت قانونی به انتخاب رئیس جمهور برسیم. من قطعا مسبب ایجاد خلاء قدرت در کشور نخواهم شد و مسئولیتی هم از این لحاظ بر عهده من نخواهد بود. مسئولیت این وضع ظاهرا برعهده پارلمان است، اما مسئولیت واقعی بر عهده کسانی است که مانع تشکیل نشست پارلمان می شوند.
عون تاکید کرد: تماشاگر نخواهم بود. من نفوذ سیاسی و مردمی خود را دارم، اما دست جریان میهنی آزاد را که یک بلوک سیاسی متشکل از ۲ نماینده است، باز می گذارم تا به ایفای نقش قانونی خود در انتخابات ریاست جمهوری و گزینه مد نظر خودش بپردازد.آنها این حق را دارند و من به آنها اطمینان دارم.
**رسانه چینی: آژانس امنیت ملی آمریکا در حمله سایبری از یک سلاح مخفی استفاده کرده است
این رساتنه دولتی چین به نقل از کارشناسان امنیت سایبری نوشت که آژانس امنیت ملی آمریکا(NSA) در حمله سایبری به سیستم ایمیلهای دانشگاه هوافضای استان شانشی از یک سلاح مخفی - انطباقی بهره برده اشت.
یک سلاح "مخفی و قابل انطباق" توسط مرکز اطلاعاتی آمریکا آژانس امنیت ملی (NSA) برای حمله سایبری به سیستم ایمیل دانشگاه پلی تکنیک شمال غربی در استان شانشی شمال غربی چین - که به دلیل مطالعات هوانوردی، هوافضا و ناوبری مشهور است - مورد استفاده قرار گرفته است.
گلوبال تایمز روز سه شنبه از یک منبع دریافت که توسط کارشناسان امنیت سایبری چینی ضبط شده است.
در ۲۲ ژوئن دانشگاه پلی تکنیک نورث وسترن از حمله سایبری هکرهای خارجی به سیستم ایمیلهای استادان و دانشجویان خبر داد. یک روز پس از حمله سایبری پلیس در بیانیه ای اعلام کرد هکرها اطلاعات علمی و شخصی افراد را مورد هدف قرار دادند.
یک منبع آگاه در مصاحبه با این روزنامه گفت این حمله با کد " shotXXXX " توسط آژانس امنیت ملی آمریکا انجام شده است. علاوه بر این سرپرست این حمله سایبری شخصی به نام «راب جویس» متولد ۱۳ سپتامبر ۱۹۶۷ بوده که کار خود را به عنوان مشاور امنیتی در اکتبر ۲۰۱۷ آغاز کرده است و در سال ۲۰۱۸ به عنوان مشاور امنیتی کاخ سفید انتخاب شده و اکنون مدیر امنیت سایبری آمریکاست.
تحقیقات نشان می دهد در سال های اخیر ده ها هزار حمله سایبری از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا علیه چین انجام شده که کنترل تعداد زیادی از وسایل شبکه را بدست آورده و اطلاعاتی به ارزش بیش از ۱۴۰ گیگابایت را دزدیده است. .
**مقام سازمان ملل: غلات صادراتی از اوکراین باید به دست نیازمندان برسد
«ندا النشیف» معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد غلات و سایر مواد غذایی صادرشده از بنادر اوکراین باید به دست افرادی برسد که به آن نیاز دارند.
وی خواستار اجرای کامل شروط توافق حاصل شده در استانبول در زمینه صادرات غلات از اوکراین شد.
این مقام سازمان ملل در سخنانی در پنجاه و یکمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل توجهات را به تبعات اجتماعی – اقتصادی وقایع اوکراین از جمله کمبود شدید سوخت و تهدیدها برای امنیت غذایی در برخی از فقیرترین کشورها معطوف کرد.
النشیف گفت: خواستار احترام کامل به توافق مهم روسیه، اوکراین، سازمان ملل و ترکیه در ماه ژوئیه (تیر) هستم که امکان ازسرگیری ارسال محموله های غلات و سایر مواد غذایی از بنادر اوکراین را فراهم می کند.
وی افزود: همچنین از جامعه جهانی می خواهم که تضمین کند این مواد غذایی به دست افرادی که به آن نیاز دارند، می رسد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه چندی پیش گفت که توافق غلات که در استانبول منعقد شد، تبدیل به یک فریب بی شرمانه دیگر شده است.
وی تاکید کرد که تقریقا همه مواد غذایی صادر شده از اوکراین به کشورهای اتحادیه اروپا می رود و روسیه و فقیرترین کشورها فریب خورده اند.
پوتین تصریح کرد که قیمت جهانی مواد غذایی به دلیل محدودیت صادرات روسیه که با وجود خروج رسمی محصولات و کود از تحریم ها همچنان باقی است، رو به افزایش است.
براساس این گزارش، صادرات غلات از بنادر اوکراین از جمله برای اهداف بشردوستانه بر مبنای تجاری و با هزینه تامین مالی برنامه جهانی غذای ملل متحد از سوی کشورهای اهداکننده انجام می شود.
به تازگی اسنادی در استانبول برای حل مشکل تامین غذا و کود به بازارهای جهانی امضا شد.
یکی از این اسناد توافقی، روند صادرات غلات از بنادر دریای سیاه تحت کنترل کی یف را تنظیم می کند.
یک مرکز چهارجانبه که از سوی روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل در استانبول تاسیس شده، برای بازرسی از کشتی های حامل غلات به منظور جلوگیری از قاچاق اسلحه و اقدامات تحریک آمیز در نظر گرفته شده است.
بازرسی کشتیهای حامل غلات یکی از الزامات مسکو است که میخواست اطمینان حاصل کند که آنها به طور همزمان سلاح به اوکراین تحویل نمیدهند.
بر اساس این قرارداد، اگر مینزدایی در مسیر کشتیها نیاز باشد، باید توسط یک کشور ثالث انجام شود و کشتیهایی که از اوکراین حرکت میکنند توسط کشتیهای این کشور (احتمالاً نظامی) اسکورت میشوند و راه را برای خروج از آبهای سرزمینی باز میکنند.
**مقام امنیتی رژیم صهیونیستی حزب الله لبنان را سدی در برابر سازش می داند
رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی با حسرت تمام، در یک کنفرانس امنیتی اعلام کرد که اگر حزبالله نبود، لبنان هم بخشی از روند سازش بود.
«آهارون هالیوا» در یک کنفرانس امنیتی در دانشگاه "رایشمن" در شهر هرتزلیا در فلسطین اشغالی اعلام کرد: اگر حزبالله بر دولت لبنان احاطه نداشت، این کشور می توانست بخشی از «پیمان ابراهیم» باشد.
طرح سازش موسوم به «پیمان ابراهیم»، به توافق مشترک رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی، بحرین و ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ گفته میشود. با پیوستن سودان، مغرب، امارات و بحرین به روند سازش، شمار کشورهای عربی دارای روابط رسمی با این رژیم اشغالگر به ۶ کشور رسید، اما قطار سازش با رژیم صهیونیستی در میانه راه متوقف شد.
پیشتر مصر و اردن نیز به ترتیب در سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ میلادی روابط سازشکارانه خود با رژیم صهیونیستی را علنی کردند.
**تیر صهیونیست ها در قطر به سنگ خورد
منابع فلسطینی اعلام کردند که قطر درخواست تل آویو مبنی بر افتتاح کنسولگری موقت در دوحه در مدت برگزاری مسابقات جام جهانی را نپذیرفته است.
دولت قطر مخالفت قطعی خود در خصوص مطالبه رژیم صهیونیستی مبنی بر افتتاح کنسولگری موقت برای این رژیم در دوحه در مدت برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش رژیم صهیونیستی فیفا را تشویق می کرد تا به دوحه فشار بیاورد تا کشور قطر این مطالبه تل آویو را بپذیرد.
برخی رسانه های صهیونیستی اخیرا اعلام کردند که مذاکرات غیرعلنی قطر و اسراییل در این خصوص به مشکل خورده و این مذاکرات با شکست رو به رو شده است.
برخی منابع قطری در گفت وگو با العربی الجدید اعلام کردند که قطر این مطالبه رژیم صهیونیستی را که از طریق فیفا به دوحه رسیده بود، نپذیرفت.
بر اساس این گزارش، فیفا در ماه ژوئن گذشته اعلام کرده بود که توافقی انجام شده است که بر اساس آن صهیونیست ها می توانند بدون ویزا به قطر سفر و بازی های جام جهانی را مشاهده کنند.
منابع خبری حدود یک هفته پیش گزارش دادند که تماسهای مستقیمی بین مقامهای رژیم صهیونیستی و قطری برای حضور صهیونیستها در قطر برای تماشای جام جهانی فوتبال در جریان است.
براساس این گزارش، شماری از مقامهای رژیم صهیونیستی به تازگی با مقامهای قطری درباره هماهنگیهای میان دو طرف پیش از جام جهانی فوتبال که حدود دو ماه دیگر در قطر برگزار خواهد شد، گفت وگو کردند.
این گزارش میافزاید، قطر از رژیم صهیونیستی خواسته است به فلسطینیان اجازه سفر هوایی به دوحه برای شرکت در جام جهانی را بدهد.
پیش تر رسانهها گزارش داده بودند که هواپیمای عملیات خارجی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی روز شنبه در دوحه پایتخت قطر به زمین نشست.
در همین رابطه شبکه ۲۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرده بود که رژیم صهیونیستی سه ماه پیش از آغاز بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ تلاشهای خود را برای حضور هزار تماشاگر از سرزمینهای اشغالی در قطر افزایش داده است.
براساس این گزارش قرار بود تماسی تلفنی میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه قطر برقرار شود که اصرار رژیم صهیونیستی بر علنی بودن آن، با مخالفت قطر روبهرو شد.
گفتوگوی تلفنی میان لاپید و محمدبن عبدالرحمن آل ثانی در حکم مقدمهای برای گفت وگوی لاپید و امیر قطر بود که اصرار طرف اسرائیلی بر رسانهای شدن آن، طرف قطری را وادار به عقب نشینی کرد و مذاکرات برای بازگشایی نمایندگی سیاسی رژیم صهیونیستی شکست خورد.
هدف از این گفت وگوها نیز بازگشایی نمایندگی سیاسی رژیم صهیونیستی در قطر به بهانه پیگیری امور تماشاگرانی بود که قرار است در طول دوره برگزاری جام جهانی فوتبال از سرزمینهای اشغالی فلسطین به قطر سفر کنند.
رژیم صهیونیستی امیدوار بود که این دفتر کنسولی پس از پایان رقابتهای جام جهانی نیز به کار خود ادامه دهد.
قطر نخستین کشور عربی در منطقه خلیج فارس بود که از سال ۱۹۹۶ با رژیم صهیونیستی روابط برقرار کرد و این رژیم در دوحه دفتر تجاری داشت.
در سال ۲۰۰۰ این دفتر بسته شد و روابط میان دوطرف در سال ۲۰۰۹ پس از حمله رژیم صهیونیستی به غزه قطع شد. قطر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را مشروط به تشکیل کشور مستقل فلسطینی کرده است.
**میقاتی: برای تشکیل دولت لبنان تلاش می کنم
در سایه رکود در مسیر تشکیل دولت و در شرف پایان بودن دوره ریاست جمهوری میشل عون و هشدار محافل سیاسی لبنانی درخصوص ایجاد خلاء قدرت در نهاد ریاست جمهوری، نجیب میقاتی نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان گفت که برای تشکیل دولت جدید تلاش می کند.
نجیب میقاتی نخست وزیر پیشبرد امور لبنان امروز در سخنانی "بر تلاشهای مستمر خود برای تشکیل دولت جدید لبنان" تاکید کرد، گفت: در مقابل، انتظار می رود همه طرفهای دخیل و ذیربط با این تلاش ها همراهی کنند و برای امتیازگیری سیاسی زودهنگام و غیر قابل قبول به شرط گذاشتن و مانع ادامه ندهند.
وی با اعلام حمایت خود از "برنامه اقدام سیاست ملی جوانان ۲۰۲۲-۲۰۲۴" " در لبنان افزود: "بیایید همه در راستای تحقق ثبات سیاسی در کشور و جلوگیری از بحث های بی ثمر و بیفایده برای حل پرونده دولت به گونه ای همکاری کنیم؛ به ویژه اینکه نص قانون اساسی در همه مسائل روشن است و نیازی به تفسیر و نظر شخصی افراد ندارد.
میقاتی تاکید کرد: دولت با پشتکار و جدیت برای حل مشکلات فوری و قدیمی در حال کار است و همزمان گامهای اساسی برای برنامه عمومی بهبود وضعیت اقتصادی با همکاری صندوق بینالمللی پول را آغاز کردهایم.
وی افزود: نشست بررسی بودجه عمومی که از فردا در پارلمان شروع می شود، یک گام اساسی برای حل مشکلات و بحران جاری است و امیدواریم بررسی بودجه با روحیه همکاری مثبت به دور از نقد منفی یا زیاده خواهی پیش برود، زیرا با توجه به حجم بالای مشکلات، زمان زیادی برای بحث و جدال نداریم.
لبنان هم اکنون با بحران عدم تشکیل دولت جدید روبرو است و رایزنی ها برای انتخاب نامزدهای تصدی پست های وزاری تاکنون در سایه اختلاف نظر میقاتی و میشل عون راه به جایی نبرده است. از این رو، همچنان دولت پیشبرد امور لبنان به ریاست میقاتی به کار خود ادامه می دهد. این در حالی است که روز ۳۱ اکتبر آینده نیز دوره ریاست جمهوری کنونی میشل عون پایان می یابد و عملا اگر تا آن زمان توافق بر سر رئیس جمهور جدید صورت نگیرد، خلاء قدرت در این نهاد ایجاد خواهد شد. این امر بحران سیاسی لبنان را پیچیده تر خواهد کرد زیرا در آن صورت، اختیارات نهاد ریاست جمهوری به دولت پیشبرد امور لبنان منتقل خواهد شد که عملا یک دولت برخوردار از صلاحیت کامل نیست و مطابق قانون باید تا زمان انتخاب دولت جدید صرفا به امور عادی رسیدگی کند و عملا قدرت تصمیم گیری درباره مسائل مهم و سرنوشت ساز را ندارد.
این درحالی است که رئیس جمهور لبنان درخصوص "وجود توطئه ای شبیه به کودتا علیه نظام سیاسی" این کشور در آخرین روز دوره ریاست جمهوری خود ابراز نگرانی و از برخی دولتهای عربی به خاطر ادامه رویکرد غیرسازنده خود علیه لبنان به شدت انتقاد کرد.
پیش از این معاون دبیرکل حزبالله لبنان درباره تشکیل دولت لبنان گفته بود: حزبالله از تشکیل دولت حمایت میکند، حتی اگر عمرش یک یا دو هفته باشد. متقاعد کننده است که تشکیل دولت بسیار بهتر از وضعیتی است که ما در آن قرار داریم.
وی با بیان اینکه دولت میتواند به برخی از مشکلات موجود رسیدگی کند، افزود: دولت میتواند در جایگاهی قرار گیرد که اگر در زمان مقرر به رئیس جمهور دست نیافتیم، به مشکل ریاست جمهوری رسیدگی کند تا در مشکل قرار نگیریم. آیا دولت پیشبرد امور (موقت) میتواند جایگزین باشد یا خیر؟
معاون دبیرکل حزبالله لبنان از دست اندرکاران لبنان خواست منعطف باشند و با هم سازش کنند زیرا هیچ چیز در دولت وجود ندارد که دستاوردهای ویژه و تأثیرگذار داشته باشد، اما تشکیل دولت به خودی خود دستاوردهای فراوان و تاثیرگذاری برای کشور و وضعیت موجود لبنان دارد که برای انتخاب رئیس جمهور منتظر تشکیل دولت است.
وی ابراز امیدواری کرد که این امر به موقع آغاز شود تا اقدامات دیگری برای نجات و فعالیت در این زمینه انجام شود.
شیخ نعیم قاسم در خصوص انتخاب رئیس جمهوری لبنان گفت که برای انتخاب رئیسجمهور باید میان اکثر افراد حاضر در صحنه وجوه مشترک ببینیم و گروههای مختلف از او راضی باشند.
**درگیری خونین باکو و ایروان واکنش قدرتهای جهانی را برانگیخت
گرچه درگیری پر تلفات دوشنبه شب نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان با اعلام آتش بس صبح امروز پایان یافته ولی به نظر می رسد که دامنه پیامدهای سیاسی آن به شورای امنیت سازمان ملل برسد.
روایت باکو و ایروان از وقایع نیمه شب
با وجود آنکه در چند ماه اخیر هر از گاهی اخباری از تنش های مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان به گوش می رسید ولی در کل آرامش نسبی بر منطقه حکمفرما بود تا آنکه طرفین نیمه شب گذشته دوباره درگیر شدند.
نیروهای نظامی هر دو کشور در بیانیه هایی تلاش کردند تا دلایل بروز التهاب اخیر را از منظر خود توضیح دهند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد که نیروهای ارمنستانی مشغول فعالیت های تجسسی در مرز مشترک و نقل و انتقال جنگ افزار بوده و دوشنبه شب نیز دست به مین گذاری زده بودند. این وزارتخانه افزود که یگان های ارتش ارمنستان به تعدادی از مواضع، پناهگاه ها و استحکامات نیروهای نظامی این جمهوری با خمپاره و دیگر سلاح ها حمله کردند و در نتیجه تلفاتی به نیروها و خساراتی به زیرساخت های نظامی وارد شد.
از سوی دیگر وزارت دفاع ارمنستان نیز در بیانیه ای خبر داد که اوضاع در مناطق مرزی تا ساعت ۵ بامداد به وقت محلی ملتهب بوده و تیراندازی های شدید که "در نتیجه تحریکات گسترده طرف آذربایجانی آغاز شده"، کماکان ادامه داشته و نیروهای این کشور واکنش متناسبی به آن داده اند.
به ادعای وزارت دفاع ارمنستان، ارتش جمهوری آذربایجان با توپ، خمپاره، پهپاد و جنگ افزارهای سنگین شهرها و مناطق مسکونی کاپان، گوریس، ایشخاناساز، آرتانیش، سوتک و واردنیس شلیک کرد و زیرساخت های نظامی و غیرنظامی را توامان هدف قرار داده است.
وزارت دفاع ایروان با اعلام وقوع تلفات در میان طرف ارمنستانی، سران نظامی و سیاسی جمهوری آذربایجان را مسئول اوضاع فعلی و تحولات آتی دانست. نیکول پاشینیان امروز در جریان سخنرانی در مجلس خبر داد که ۴۹ نظامی این کشور در درگیری های دیشب جان باختند.
تماس های مستمر پاشینیان با مقام های خارجی
شدت درگیری ها به حدی بود که مقام های بلندپایه دو کشور در تماس با سران کشورهای دخیل در روند صلح قره باغ تلاش کردند تا همدلی و همراهی آنان را جلب کرده و روایت خود را از درگیری به اطلاع آنان برسانند.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در تماس تلفنی با سران روسیه، فرانسه، جمهوری اسلامی ایران، رئیس شورای اروپا و وزیر امور خارجه آمریکا ضمن متهم ساختن همسایه شرقی کشورش به برافروختن آتش درگیری ها، ابراز امیدواری کرد که جامعه جهانی پاسخی در خور به تحولات شب گذشته دهد. مقام های خارجی نیز ضمن ابراز نگرانی از تشدید تنش ها خواهان خاتمه فوری درگیری ها شده و با وعده کمک به کاهش تنش ها، ابراز امیدواری کردند که طرفین از طریق مذاکره اختلافات خود را حل و فصل کنند.
با این حال الیزه به وقایع دیشب فراتر از تعارفات دیپلماتیک واکنش نشان داد و اعلام کرد که مناقشه باکو و ایروان را به شورای امنیت ارجاع می دهد.
جمعی از اعضای کنگره آمریکا نیز در حمایت از ارمنستان از واشنگتن خواستند تا ارائه کمک های امنیتی به جمهوری آذربایجان را پایان دهد.
رایزنی وزیر امور خارجه آذربایجان با مقام های آمریکایی و ترکیه ای
رئیس دستگاه دیپلماسی باکو نیز بیکار ننشست و ابتدا با "کارن دانفرد" دستیار امور اروپا و اوراسیای وزیر امور خارجه آمریکا در مورد تنش و درگیری های جاری در مرزهای مشترک با ارمنستان رایزنی کرد.
جیحون بایراموف با تاکید بر "تیراندازی متداول ارمنستان به مواضع نظامی و غیرنظامیان جمهوری آذربایجان و افزایش نیروها در مناطق مرزی و ادامه مینگذاری در ماه گذشته" مدعی شد که ایروان به دنبال آمادگی برای تحریکات نظامی گسترده بوده است.
دانفرد نیز در این مکالمه ضمن ابراز نگرانی در مورد افزایش تنش ها و درگیری های نظامی در منطقه، خواهان توقف فوری خصومتها شد.
مولود چاوش اوغلو همتای ترکیه ای بایراموف در گفت و گویی تلفنی با وی، از ایروان خواست تا "اقدام های تحریکآمیز" را متوقف کرده و بر مذاکرات صلح و همکاری با باکو تمرکز کند.
آتش بس
پس از درگیری های دیشب و رایزنی های بی وقفه امروز، رسانه های آذربایجانی خبر دادند که بالاخره آتش بس میان دو کشور با وقفه ای ۱۵ دقیقه ای از ساعت ۹:۱۵ به وقت محلی برقرار شده است.
**میرضیایف: سازمان همکاری شانگهای یک نهاد قدرتمند است
شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان در مقاله ای نوشت: ریاست ازبکستان بر سازمان همکاری شانگهای در یک دوره پویا قرار دارد که پر از رویدادها و روندهای مختلف بود، اکنون یک دوره به پایان می رسد و دوره ای دیگر آغاز می شود و این سازمان یک نهاد قدرتمند است.
در آستانه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای که کشورش ریاست دوره فعلی را به عهده دارد در این مقاله تصریح کرد: «سیستم مدرن همکاری بینالمللی، مبتنی بر اصول و هنجارهای جهانی، شروع به شکست قابل توجهی کرده است. یکی از دلایل اصلی این امر، بحران عمیق اعتماد در سطح جهانی است که به نوبه خود باعث ایجاد تقابل ژئوپلیتیکی و خطر احیای کلیشه های تفکر بلوکی می شود.»
رئیس جمهوری ازبکستان گفت: این روند بیگانگی متقابل بازگشت اقتصاد جهانی به مسیر قبلی توسعه و احیای زنجیره های تامین جهانی را پیچیده، درگیریهای مسلحانه جاری در بخشهای مختلف جهان، جریانهای تجاری و سرمایهگذاری را بیثبات و مشکلات تضمین امنیت غذایی و انرژی را تشدید میکند.»
میرضیایف در این مقاله تاکید می کند که مسائلی مانند شوک های اقلیمی جهانی، کمبود فزاینده منابع طبیعی و آبی، کاهش تنوع زیستی، شیوع بیماری های عفونی خطرناک آسیب پذیری جوامع ما را بی سابقه نشان داده است.
وی می افزاید: «چنین معضلاتی منجر به نابودی اشتراکات وجودی، تهدید معیشت مردم و کاهش منابع درآمد می شوند. در این شرایط واضح است که هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی به اجتناب از این خطرات و چالش های جهانی امیدوار باشد.
رئیس جمهوری ازبکستان گفت: تنها یک راه برون رفت از مارپیچ خطرناک مشکلات در دنیای به هم پیوسته ای که ما امروز در آن زندگی می کنیم وجود دارد و آن هم گفت و گوی سازنده و همکاری چند جانبه مبتنی بر در نظر گرفتن و احترام به منافع همه است.
میرضیایف افزود: «در مواقع بحرانی است که کشورها - بزرگ، متوسط و کوچک - باید بر منافع محدود خود غلبه و بر چنین تعاملی تمرکز کنند، متحد شوند و تلاشها و فرصتهای مشترک را برای مقابله با تهدیدها و چالشهای صلح، امنیت و توسعه پایدار که هر یک از ما را تحت تأثیر قرار میدهد افزایش دهند.»
به گفته وی، جمهوری ازبکستان با بر عهده گرفتن ماموریت مسئولیت سازمان همکاری شانگهای، با گشودن افق های جدید برای همکاری و راه اندازی ذخایر بلااستفاده ای که هر یک از اعضا در اختیار دارند، بر استراتژی توسعه سریع سازمان تکیه کرده است.
رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد. "شعار ما این است که سازمان همکاری شانگهای قوی است اگر هر یک از ما قوی باشیم. "
سمرقند پنجشنبه و جمعه این هفته میزبان نشست شورای سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای خواهد بود. این رویداد اولین نشست رو در روی رهبران سازمان همکاری شانگهای از سال ۲۰۱۹میلادی و پایان ریاست ازبکستان در این سازمان خواهد بود.
رئیس جمهور اسلامی ایران نیز چهارشنبه این هفته - ۲۳ شهریور آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی همتای ازبکستانی خود در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، به شهر تاریخی سمرقند سفر میکند.
در نشست سپتامبر سال ۱۴۰۰ سران سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه تصمیم گرفتند روند پذیرش ایران به عضویت کامل سازمان را آغاز کنند.
پذیرش عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای یکی از مهمترین اتفاقات در عرصه روابط خارجی ایران محسوب میشود. ایران سالها عضو ناظر این سازمان منطقهای بود و با پذیرش عضویت دائم ایران از سوی اعضای آن سیاست خارجی از ظرفیتها و امکانات جدیدی بهره مند میشود.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای (PRC) توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
هشت کشور هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.
چهار کشور افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر و شش کشور شامل جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت و گوی سازمان همکاری شانگهای هستند.
**گاردین: بعید است اتحادیه اروپا برای گاز روسیه سقف قیمت تعیین کند
یک سند فاش شده حاکی است که اتحادیه اروپا از اعمال سقف قیمت بر گاز روسیه خودداری می کند، اما اعمال مالیات های بادآورده بر سود مازاد شرکت های انرژی را ادامه می دهد.
این سند نشان می دهد پس از آنکه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتوانستد هفته گذشته به توافقی در زمینه اعمال محدودیت ها دست یابند، سقف قیمتی برای گاز روسیه و گاز وارداتی تعیین نمی شود.
با این حال، انتظار می رود اتحادیه اروپا مالیات های بادآورده را بر سود بالای شرکت های سوخت فسیلی وضع کند و سقف جداگانه ای بر درآمد تولیدکنندگان برق کم کربن در نظر گیرد.
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا قرار است هنگام سخنرانی سالانه در روز چهارشنبه طرح اروپا برای مقابله با افزایش قیمت برق را منتشر کند.
متن نهایی ممکن است تغییر کند، اما پیش نویس تهیه شده، شک و تردید کمیسیون اروپا را در مورد جلب حمایت کافی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای گزینه تعیین سقف بر گاز روسیه آشکار می کند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا که مقادیر زیادی گاز از روسیه وارد می کنند همچون مجارستان، اسلواکی و اتریش با تعیین سقف برای گاز روسیه مخالفت کرده اند، زیرا نگرانند که کرملین کل جریان گاز را به روی آنها قطع کند و کشورشان در رکود فرو رود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تهدید کرده است در صورت توافق بر سر این طرح، صادرات انرژی به اروپا را متوقف می کند.
برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و لهستان خواستار تعیین سقف قیمت بر همه گازهای وارداتی هستند، زیرا این روش را راهی بهتر برای مهار افزایش قیمت ها می دانند.
کمیسیون اروپا نسبت به این ایده مشتاق نیست، زیرا می ترسد اتحادیه اروپا به کشورهایی که آماده پرداخت بیشتر در بازار رقابتی گاز طبیعی مایع هستند، ببازد.
هلند و دانمارک نگران سقف قیمت هستند و آلمان بیم دارد که سقف قیمت بر گاز روسیه، تفرقه انداز باشد.
با وجود اختلاف نظر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا که مسئول تدوین پیشنهادهای قانونی این اتحادیه است، بدنبال تمهیداتی برای متحد کردن این گروه ۲۷ عضوی است.
دولت های اتحادیه اروپا تا حد زیادی از محدود کردن قیمت برق از منابع کربن پایین همچون منابع تجدیدپذیر یا هسته ای و به گردش درآوردن این منابع مالی برای خانوارها و مشاغل آسیب پذیر حمایت می کنند.
در سند فاش شده، کمیسیون اروپا تخمین می زند که سود شرکت های نفت، گاز و زغال سنگ در سال ۲۰۲۲ پنج برابر افزایش یابد.
براساس اعلام کمیسیون اروپا، این سودهای مازاد و غیرمنتظره در نتیجه انتخاب گزینه های اقتصادی یا سرمایه گذاری نیست، بلکه حاصل تحولات غیرقابل پیش بینی در بازارهای انرژی در پی جنگ اوکراین است.
همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته شده است با تعهدی الزام آور برای کاهش مصرف برق در ساعات اوج مصرف موافقت کنند، اگرچه رقمی برای آن پیشنهاد نشده است.
اروپا حتی قبل از جنگ اوکراین با افزایش قیمت گاز دست به گریبان بود. محدودیت های عرضه با تابستان خشک و بی سابقه ۲۰۲۲ توام شده که تقاضا برای استفاده از سیستم های تهویه هوا را افزایش داده و نیروی برقی – آبی از رودخانه ها و مخازن را کاهش داده است.
علاوه بر این مشکل، نیمی از ناوگان فرسوده راکتورهای هسته ای فرانسه به دلیل مسائل ایمنی مجبور به خاموشی شده اند و نقش سنتی این کشور به عنوان صادرکننده برق به کشورهای همسایه را تغییر داده است.
**رویترز: دلار به سمت طولانیترین روند کاهشی خود حرکت میکند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: ارزش دلار بیشترین کاهش را در یک سال گذشته داشته است این در حالیست که سهام های جهان برای پنجمین روز متوالی امروز سه شنبه روندی صعودی را طی کرده است.
خبرگزاری رویترز افزود: کاهش ارزش دلار همزمان با انتشار گزارش تورم در آمریکا بروز کرده است. انتظار می رود تورم در آمریکا با افزایش شدید قیمت ها در نهایت افزایش یابد.
اقتصاددانان انتظار دارند که نرخ تورم کل نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش جزئی داشته باشد و به حدود ۸ درصد برسد، در حالی که پیشبینی میشود نرخ اصلی تورم که عناصر ناپایدارتر را حذف میکند، همان رشد ۰.۳ درصدی ماه به ماه را در ماه ژوئیه داشته باشد.
کاهش قیمت کالاها در چند ماه گذشته به کاهش برخی از نگرانیهای تورمی کمک کرده است. تورم بالا بانکهای مرکزی بزرگ را مجبور به افزایش شدید نرخ بهره در سال جاری کرده است.
در بازارهای ارز، شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر شش ارز اصلی ارزیابی می کند، در اروپا ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۰۸.۱۰۱ رسید.
افزایش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در هفته گذشته و کاهش قیمت بنزین به یورو کمک کرد تا ارزش آن افزایش یابد.
به گفته «آنتوان بووه»، استراتژیست ارشد شرکت «ای ان جی» در لندن، گفت: قبل از انتشار گزارش تورم در آمریکا که قرار است امروز سه شنبه منتشر شود، عرضه، محرک اصلی بازارها خواهد بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیشتر گزارش داده بود انتظار میرود روز سهشنبه دولت آمریکا گزارشی ارائه دهد مبنی بر این که افزایش قیمتها در ماه مرداد در مقایسه با سال گذشته کند شده است اما قیمت سایر اقلام به ویژه مواد غذایی به سرعت در حال افزایش است.
اقتصاددانها بر خلاف نظر دولت آمریکا، برآورد میکنند قیمتهای مصرفکننده در ماه مرداد در مقایسه با سال گذشته ۸.۱ درصد افزایش یافته است. طبق آمار موسسه فکت ست قیمت مصرف کننده در این ماه نسبت به تیر به میزان ۸.۵ درصد ، کاهش تورم نامحسوس بوده است.
**برنامههای رئیسی در حاشیه اجلاس شانگهای؛ ۱۰ دیدار و امضای ۱۷ سند همکاری
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور از امضای ۱۷ سند همکاری با ازبکستان و ۱۰ ملاقات رئیسجمهور با مقامات کشورهای مختلف از جمله چین، روسیه و هند در سفر سه روزه آیتالله رئیسی به سمرقند خبر داد.
«محمد جمشیدی» روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت ایرنا درباره اهداف و برنامههای سفر سه روزه رئیسجمهور به ازبکستان گفت: آیتالله رئیسی فردا چهارشنبه - ۲۳ شهریور - برای حضور در اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای به شهر سمرقند سفر میکند.
وی با بیان اینکه نخستین سفر خارجی رئیس دولت سیزدهم سال گذشته به منظور حضور در اجلاس شانگهای انجام شد، افزود: این سفر آغازی برای دیدار با کشورهای حوزه آسیای مرکزی بود و در این یک سال توانستیم عضویت خود را در سازمان همکاریهای شانگهای مورد تصویب قرار دهیم و فرایند عضویت به خوبی پیش میرود.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در ادامه گفت که در این دوره اجلاسیه شانگهای هم یادداشت تعهداتی از سوی وزیر امور خارجه کشورمان امضا میشود.
جمشیدی با بیان اینکه در این مدت توانستیم روابط خود در حوزه آسیای مرکزی را بهطور بیسابقه گسترش دهیم، اظهار داشت: روابط تجاری، اقتصادی، زیرساختی و ترانزیت در این یک سال به شدت رشد کرده و در این اجلاس که اهمیت آن کمتر از اجلاس سازمان ملل نیست، کشورهای بزرگ آسیایی مانند چین، هند، روسیه، ترکیه و کشورهای آسیای مرکزی و همچنین مقامات بلاروس، پاکستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان حضور دارند.
وی برنامه روز نخست سفر رئیسجمهور را سفری دوجانبه با همتای ازبکستانی عنوان کرد و توضیح داد: پس از ۱۸ سال این نخستین سفر رییس جمهور ایران به ازبکستان است؛ روسای جمهور دو کشور پیشتر دو بار باهم ملاقات کردند و آیتالله رئیسی فردا به دعوت همتای ازبک خود به این کشور میرود.
جمشیدی افزود: در روز نخست سفر، نشستهای دو جانبه و گفتوگوهای اقتصادی و جلسه مشترک برگزار میشود و ۱۷ سند همکاری در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری، زیرساختی و فرهنگی نیز بین دو کشور امضا میشود.
دیدارهای دوجانبه با سران کشورهای عضو شانگهای
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور، روز دوم سفر را روزی پرکار همراه با اجلاسهای دوجانبه با سران کشورهای عضو شانگهای دانست و گفت: ۱۰ ملاقات با مقامات کشورهای مختلف انجام میشود که هر کدام از این دیدارها دارای اهمیت خاص خود هستند.
وی افزود: آیتالله رئیسی در این روز بهطور جداگانه با شی جین پینگ رئیسجمهور چین، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، نارندرا مودی نخستوزیر هند و همچنین سران پاکستان، بلاروس و کشورهای حوزه قفقاز دیدار و گفتگو میکند.
جمشیدی با اشاره به برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو شانگهای در سومین روز سفر رئیس جمهوری کشورمان به ازبکستان اظهار داشت: این اجلاس در سمرقند که حوزه تمدنی ما محسوب میشود برگزار خواهد شد؛ لذا علاوه بر سخنرانی آیتالله رئیسی در اجلاس، یکسری برنامههای جانبی و نگاه فرهنگی هم به موضوع داریم.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای (PRC) توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد. هشت کشور هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان این سازمان اقتصادی منطقه ای شانگهای هستند.
چهار کشور افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر و شش کشور شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، ترکیه و سریلانکا شرکای گفت و گوی سازمان همکاری شانگهای به شمار می روند.
**هیات لبنانی در انتظار سفر به تهران برای گفتگو درباره پرونده سوخت است
یک رسانه لبنانی امروز سه شنبه گزارش داد که کارها و اقدامات لازم در لبنان درخصوص پرونده واردات سوخت از جمهوری اسلامی ایران تکمیل شده و هیات لبنانی در انتظار سفر به تهران برای گفت وگو در این باره است.
پایگاه خبری النشره براساس اطلاعات خود نوشت که وزارت انرژی لبنان پرونده دریافت سوخت رایگان از ایران را تکمیل کرده و در انتظار فراهم شدن مقدمات سفر به تهران است و فضای حاکم مثبت است.
این منابع افزودند: "ولید فیاض" وزیر انرژی در دولت موقت لبنان پیگیری و امور پشتیبانی مربوطه و نشستهای لازم را درخصوص پرونده واردات سوخت انجام داد و در انتظار ترتیبات و هماهنگیهای رسمی با "مجتبی امانی" سفیر ایران در لبنان برای سفر به تهران است.
النشره همچنین به نقل از منابع ذیربط در پرونده واردات سوخت از ایران نوشت: روند امور مربوط به پرونده تامین سوخت از ایران مثبت است و در حال حاضر مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
این منابع در همین زمینه به "نقش هیات اعزامی جنبش امل به ایران و دیدار آن با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران" اشاره کرده و گفتند که امیر عبداللهیان بیش از یک ساعت و نیم وقت به این هیات اختصاص و مسائل مختلفی بویژه پرونده تامین سوخت را مورد بحث و بررسی قرار داد.
وزیر انرژی لبنان شنبه هفته جاری پس از دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت گفت که کشورش از هبه ایران برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق لبنان که با ابتکارعمل پیشنهادی دبیرکل حزبالله مطرح شد، استقبال میکند.
ولید فیاض در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مجتبی امانی سفیر ایران در بیروت اظهار داشت: این هبه، مانند همه هبههای کشورهای برادر و دوست، مورد استقبال قرار میگیرد. این هبه به ابتکارعمل سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله و پس از پیشنهاد جبران باسیل نماینده مجلس و رهبر جریان آزاد ملی لبنان در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مطرح شد و سپس شخص نجیب میقاتی، نخست وزیر پیشبرد امور، این ابتکارعمل را برعهده گرفت، لذا با نبیه بری رئیس پارلمان دیدار کرد و تلفنی با معاون رئیس جمهور ایران ارتباط برقرار کرد و در نتیجه، به اتفاق آرا در عرصه سیاسی و ملی از این طرح استقبال شد.
وی گفت: این ابتکارعمل از اهمیت راهبردی برخوردار است؛ چراکه نقطه شروعی برای اجرای طرح برق است که توسط این وزارتخانه تدوین شده و شامل افزایش ساعات تغذیه برق میشود و به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
مجتبی امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت نیز گفت که دولت ایران آماده است تا نه تنها در زمینه تامین سوخت، بلکه در تمامی امور مربوط به بخش انرژی به ویژه ساخت واحدهای تولیدی در میان مدت به لبنان کمک کند.
وی همچنین گفت که این هبه برای خدمت رسانی به ملت لبنان اختصاص داده میشود.
مجتبی امانی همچنین ابراز امیدواری کرد که این اقدام آغازی برای همکاری میان دو کشور در تمامی زمینهها باشد.
پیشتر سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله در سخنرانی سوم مرداد از آمادگی برای وارد کردن سوخت از ایران به شرط موافقت دولت لبنان خبر داده بود.
در همین راستا، «ولید فیاض» وزیر انرژی لبنان به شبکه «المیادین» گفت، در نتیجه این هبه، هیچ تحریم یا مجازاتی برای لبنان در کار نخواهد بود.
روزنامه الجمهوریه لبنان پیش از این نوشت که نجیب میقاتی نخستوزیر پیشبرد امور لبنان وزیر انرژی کشورش را مکلف به تشکیل هیأتی فنی کرده است تا به زودی عازم تهران شود و این موضوع را با مقامات ایران مورد بررسی قرار دهد.
**مقام عراقی: زائران اربعین از بیش از ۸۰ ملیت هستند
معاون استاندار کربلای معلی گفت: زائران اربعین حسینی علیه السلام که به این استان سفر کرده اند، دارای بیش از ۸۰ ملیت هستند.
«عقیل الفتلاوی» معاون استاندار کربلای معلی امروز سه شنبه با اشاره به اینکه پیش بینی میشود بیش از ۲۰ میلیون نفر برای شرکت در مراسم اربعین حسینی (ع) وارد این استان شوند، اظهار داشت که زائران اربعین از بیش از ۸۰ کشور جهان به کربلای معلی سفر کردهاند و بیشتر زائران خارجی دارای ملیتهای ایرانی، افغانستانی، عربی از جمله لبنانی، بحرینی و عربستانی و نیز ملیت های کشورهای دیگر از جمله ملیت های اروپایی هستند.
وی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر کربلای معلی میزبان میلیونها زائر اربعین حسینی (ع) است، گفت: روزانه حداقل یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر وارد این شهر میشوند و ما تا آخرین ساعات برگزاری مراسم اربعین حسینی به خدماترسانی به آنها ادامه خواهیم داد.
الفتلاوی افزود: مقامات استان کربلای معلی برای حفاظت از زائران و همچنین ارائه خدمات به آنها و توسعه این خدمات یک برنامه فشرده تهیه کرده اند.
**هلاکت شماری از تروریست ها در سوریه/ ادامه نقض آتش بس توسط تروریست های مورد حمایت آنکارا
ارتش سوریه در واکنش به اقدامات تجاوزکارانه تروریست ها علیه روستاها و مرکز نظامی واقع در منطقه البادیه و منطقه "کاهش تنش" در استان ادلب در شمال غرب این کشور، مواضع تروریست ها را در این منطقه زیر آتشبار سنگین توپخانه خود قرار داده و شماری از آنها را به هلاکت رساندند.
به گزارش امروز (سه شنبه) روزنامه سوری "الوطن"، ارتش سوریه همزمان با آن شماری از عناصر گروهک تروریستی داعش در شرق البادیه را به هلاکت رساند.
یک منبع در گفت و گو با الوطن اعلام کرد: یگان های ارتش سوریه مستقر در حومه شمال غرب حماه با توپخانه سنگین مواضع گروهک تروریستی جبهه النصره و همپیمانانش را در محورهای شمال غرب سهل الغاب زیر آتش گرفتند.
وی توضیح داد: آتشبار ارتش سوریه بر محور العمقیه تمرکز یافت که گروه های تروریستی از آن به عنوان پایگاهی برای اقدامات تجاوزکارانه خود علیه روستاها و مراکز نظامی موجود در سهل الغاب سود می برند.
به گفته این منبع، یگان های ارتش سوریه مستقر در حومه ادلب نیز با توپخانه سنگین مواضع تروریست ها در الفطیره و سفوهن و فلیفل و الباره واقع در منطقه جبل الزاویه در حومه جنوبی ادلب را آماج حملات سنگین خود قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد: گروه های تروریستی در اتاق عملیات خود به سرکردگی جبهه النصره اقدام به ذخیره سازی موشک کرده اند که نقض آشکار آتش بس برقرار شده در منطقه "کاهش تنش" به شمار می رود.
بنابر اعلام این منبع، یگان های ارتش سوریه همچنین در هنگام پاکسازی حومه شرقی حمص و شهر الرقه تلفات جانی و نظامی سنگینی بر گروهک تروریستی داعش وارد کردند.
از سوی دیگر بر پایه همین گزارش، نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدوران تروریست آنها دو روستای الکوزلیه و ام الخیر واقع در غرب ناحیه تل تمر در حومه شمال غربی حسکه را برای دومین روز متوالی زیر آتش گرفتند؛ تاکنون از تلفات حاصل از این حملات گزارشی منتشر نشده است.
در همین راستا خبرگزاری کردی "هاوار" نیز به نوبه خود از حمله نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدوران شان با استفاده از گلوله های أوبیس و موشک های کاتیوشا به روستای الدردازه در شمال تل تمر خبر داد.
این در حالی است که نیروهای اشغالگر ترکیه و تروریست های مزدور تحت حمایت آنکارا یکشنبه گذشته همزمان با حمله به شماری از روستاهای واقع در ناحیه "ابو راسین" در شمال غرب حسکه (شمال شرق سوریه) با توپخانه و خمپاره روستای کوزلیه را زیر آتش گرفتند.
در همین رابطه سرلشکر "اولگ ایگوروف" معاون مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد که شبه نظامیان گروه تروریستی موسوم به "جبهه النصره" (تحریر الشام) طی شبانه روز گذشته سه بار منطقه کاهش تنش در ادلب واقع در شمال غرب سوریه را گلوله باران کردند.
بنابراین گزارش، نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدوران شان به اقدامات تجاوزکارانه خود ادامه داده و حومه شهرک تل تمر در حومه حسکه را نیز زیر آتش گرفتند.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه (نام پیشین پایتخت قزاقستان که اکنون نورسلطان شده است)، چهار منطقه امن در سوریه ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غرب سوریه و بخشهای کمی از استان های لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی و مخالفان مسلح دولت سوریه قرار دارد و گفته میشود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی مخالفان مسلح در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند اتفاقی که تا امروز رخ نداده است و مخالفان مسلح در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
منطقه کاهش تنش ادلب شامل استان ادلب و بخشهایی از استانهای حلب، حماه و لاذقیه است و در این مناطق عناصر تروریستی جبهه النصره و عناصر مسلح وابسته به ترکیه حضور دارند.
**ازسرگیری مجدد درگیریها در اتیوپی
دولت اتیوپی امروز (سه شنبه) اعلام کرد که درگیریها میان نیروهای دولتی و جبهه تیگرای ازسر گرفته شد.
دولت اتیوپی امروز اعلام کرد که نیروهای جیهه تیگرای حملاتی را علیه نیروهای ارتش این کشور انجام دادند.
دولت اتیوپی در این باره گزارش داد که ارتش اتیوپی نیز با انجام حملات هوایی به این حملات پاسخ داده است.
در همین حال، «جیتاشیو رضا» سخنگوی نیروهای موسوم به «جبهه آزادیبخش تیگرای» در این باره اعلام کرد که پهپادهای ارتش اتیوپی مناطقی را در شهر «میکیلی» مرکز اقلیم تیگرای هدف قرار دادند که منجر به کشته یا مجروح شدن شماری از عناصر جبهه تیگرای شد.
بحران تیگرای به عنوان بحرانی قومی، از زمان روی کار آمدن «ابی احمد» نخست وزیر اتیوپی در سال ۲۰۱۸ آغاز شد و این امر سبب بروز خشونتهایی در مناطق شمالی اتیوپی در مرز با «اریتره» و «سودان» شده که این کشور را به شدت بیثبات کرده است. همچنین چند سال می باشد که گروه تروریستی الشباب نیز در اتیوپی فعال است.
جنگ در تیگرای اتیوپی یک سال پیش به مناطق همسایه آفار و آمهارا گسترش یافت. آبان سال پیش، نیروهای تیگرای به سمت آدیس آبابا حرکت کردند، اما با حمله نیروهای دولتی عقب نشینی کردند.
پس از آن در اسفند ماه سال گذشته آتشبس اعلام شد و دولت اتیوپی اعلام کرد که کمکهای غذایی مورد نیاز را به منطقه میرساند.
**بورل خواستار تنشزدایی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شد
"جوسپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست به مواضع خود قبل از تشدید تنش بازگردند و آتش بس را رعایت کنند.
بورل در بیانیه ای اعلام کرد: طی ساعات گذشته درگیری های شدیدی در امتداد مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان با تلفات جانی روی داده است.
وی افزود: توقف خصومت ها و بازگشت به میز مذاکره، الزامی است. همه نیروها باید به مواضع قبل از تشدید تنش بازگردند و آتش بس باید به طور کامل رعایت شود.
این دیپلمات اروپایی تاکید کرد که اتحادیه اروپا به اقدام به عنوان یک میانجیگر صادقانه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان ادامه می دهد و تماسها با رهبران دو کشور در حال انجام است.
در این بیانیه آمده است که تویو کلاآر نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای حمایت از تنش زدایی به دو کشور سفر می کند و در مورد گام های بعدی در روند مذاکره بروکسل بین رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایاجن گفت و گو می کند.
در همین حال، مارینا کالیوراند رئیس هیات روابط با قفقاز جنوبی در پارلمان اروپا امروز گفت که پارلمان اروپا درگیری های اخیر در مرز ارمنستان - جمهوری آذربایجان را محکوم می کند و از باکو می خواهد به مذاکرات صلح بازگردد.
وی تاکید کرد که گلوله باران توپخانه ای شدید به استان هایی در ارمنستان، تعداد تلفات نامشخصی برجا گذاشته است.
نیروهای نظامی هر دو کشور در بیانیه هایی تلاش کردند تا دلایل بروز التهاب اخیر را از منظر خود توضیح دهند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد که نیروهای ارمنستانی مشغول فعالیت های تجسسی در مرز مشترک و نقل و انتقال جنگ افزار بوده و دوشنبه شب نیز دست به مین گذاری زده بودند. این وزارتخانه افزود که یگان های ارتش ارمنستان به تعدادی از مواضع، پناهگاه ها و استحکامات نیروهای نظامی این جمهوری با خمپاره و دیگر سلاح ها حمله کردند و در نتیجه تلفاتی به نیروها و خساراتی به زیرساخت های نظامی وارد شد.
از سوی دیگر وزارت دفاع ارمنستان نیز در بیانیه ای خبر داد که اوضاع در مناطق مرزی تا ساعت ۵ بامداد به وقت محلی ملتهب بوده و تیراندازی های شدید که "در نتیجه تحریکات گسترده طرف آذربایجانی آغاز شده"، کماکان ادامه داشته و نیروهای این کشور واکنش متناسبی به آن داده اند.
**نخست وزیر فنلاند: تحریم ها باید در زندگی مردم عادی روسیه اثرگذار باشد
سانا مارین نخست وزیر فنلاند روز سه شنبه اعلام کرد تحریم های غرب باید در زندگی هر روزه مردم عادی روسیه تاثیر گذارد.
وی در نشست پارلمان اروپا گفت: ما باید به حمایت از اوکراین در تمامی اشکال آن ادامه دهیم و باید برای اعمال تحریم های بیشتر آماده باشیم، زیرا هرچه تاثیر تحریم ها بیشتر شود، ادامه جنگ برای روسیه گران تر می شود. وی افزود: تحریم ها باید در زندگی روزمره مردم عادی روسیه انعکاس یابد.
مارین همچنین تاکید کرد که لغو توافقنامه تسهیل صدور روادید بین اتحادیه اروپا و روسیه، تصمیمی بهجا بود، هرچند که کافی نیست.
روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیات ویژه نظامی اش در اوکراین را درپی درخواست کمک از سوی جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک برای دفاع از خود در برابر اقدامات تحریک آمیز کی یف آغاز کرد.
در واکنش به عملیات روسیه، کشورهای غربی کارزار تحریمی گسترده ای را علیه مسکو به راه انداختند.
به تازگی، اتحادیه اروپا با پیشنهادی برای تعلیق کامل توافق تسهیل صدور روادید با مسکو موافقت کرد.
این تعلیق که از روز دوشنبه به اجرا درآمد، بدان معناست که هزینه صدور روادید از ۳۵ یورو به ۸۰ یورو افزایش می یابد و فرآیند صدور تا شش ماه طول می کشد.
برخی از کشورهای اروپایی صدور روادید گردشگری برای شهروندان روسی را به طور کلی متوقف کرده اند.
مسکو بارها به اروپا هشدار داده است که تحریم های ضد روسی تنها باعث تشدید تنش می شود و کمکی به حل بحران نمی کند.
در همین حال، محدودیت های اعمال شده از سوی غرب منجر به افزایش سرسام آور بهای انرژی در سراسر جهان شده و رشد نرخ تورم در اروپا را به همراه داشته است.
در برخی موارد، کشورهای عضو اتحادیه اروپا مجبور به اتخاذ تمهیدات خاصی در زمینه اقتصاد و طرح های فوق العاده شده اند و حال آنکه قبض های سنگین انرژی به نگرانی های عمومی در میان اروپایی ها دامن زده است.
**انتقاد تند وزیر خارجه اوکراین از آلمان
"دمیتری کوله با" وزیر امور خارجه اوکراین روز سه شنبه برلین را به نادیده گرفتن درخواست های کی یف برای دریافت تانک های لئوپارد و خودروهای زرهی رزمی ماردر و ابراز نگرانی و بهانه تراشی صرف برای توجیه این اقدام، متهم کرده است.
کوله با هم زمان با ضدحمله گسترده نیروهای اوکراین در شرق و جنوب برای بازپس گیری سرزمین های در تصرف نیروهای روسیه، در پیامی توئیتری افزود: در حالی که اوکراین به این تانک ها و نفربرهای زرهی اکنون برای آزادسازی شهروندان و حفظ آنان از نسل کشی نیاز دارد، برلین تنها نشانه های ناامیدکننده می فرستد.
وی با لحن تندی افزود: برلین حتی یک دلیل منطقی برای ارسال نکردن این تسلیحات نیاورده و تنها ابراز نگرانی و بهانه تراشی می کند. برلین از چه می ترسد که کی یف از آن نمی هراسد.
برلین عرضه جنگ افزار را به کییف پیش از تابستان با ارسال تانک، ضدهوایی و توپخانه هویتزر، افزایش داد.
کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان گفته است که برلین نیروهای اوکراین را برای عملیات مین زدایی آموزش می دهد و آلمان مذاکرات بسیاری ملموسی با لهستان برای برپایی یک مرکز تعمیر و نگهداری در شرق این کشور به منظور تعمیر سریع جنگ افزارهای ارسالی خود مانند هویتزر، دارد.
لامبرشت با ابراز امیدواری در باره تسریع پایان جنگ اوکراین در پی موفقیتهای اخیر نیروهای ارتش این کشور، گفته است که اوکراین در جنگ با روسیه، از امنیت اتحادیه اروپا دفاع میکند و حمایت نظامی از کییف در مقابل تهاجم روسیه تا هر زمان، ادامه خواهد یافت.
وی افزود که کشورش باید از اشتباههای گذشته درس بگیرد و راهبرد امنیت ملی با تاکید بیشتر بر نیازهای نظامی را در پیش گیردد.
سخنان لامبرشت، یادآور اظهارنظر معروف سال ۲۰۰۲ پیتر اشتروک وزیر دفاع اسبق آلمان است که با اعلام "از امنیت آلمان در هندوکش نیز دفاع میشود" از دخالت نظامی کشورش در افغانستان دفاع کرد.
**لاوروف: نبرد غرب علیه اقتصاد روسیه بی سابقه است
سرگئی لارووف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه گفت که جنگ چند لایه غرب برای ایجاد اختلال در توانایی های روسیه، به گستره بی سابقه ای رسیده است.
لاوروف افزود: غرب از سال ها پیش جنگ ترکیبی واقعی را علیه روسیه آغاز کرده که در پی عملیات ویژه نظامی به ابعاد بی سابقه ای رسیده و هدف آشکارا بیان شده آن، نابود کردن اقتصاد این کشور و راندن آن به حاشیه سیاست جهان است.
وی افزود: توصیه ها و پیشنهادهای شورای بازرگانی در این شرایط اهمیت ویژه ای برای ایجاد سیاست عمل گرای روسیه دارد. بنا بر روال پیشین، مذاکرات بر مسائل بسیار مهم مانند حمایت سیاسی از فعالیت های اقتصادی خارجی بازرگانان روسیه متمرکز خواهد شد.
«الکساندر دارچیف» مدیر بخش آمریکای شمالی وزارت خارجه روسیه نیز به خبرگزاری تاس گفت که به غیر از کمک مالی و نظامی عمده و همچنین حمایت معنوی از دولت ولودیمیر زلسنکی رییس جمهوری اوکراین، آمریکاییها به تدریج تبدیل به یک طرف مستقیم در جنگ میشوند. مشخص شد که بمبارانهای مرگبار جمعیت غیرنظامی در جمهوری خلق دونتسک و لوهانسک و اراضی آزاد شده اوکراین دست کم با تایید مراکز تصمیم گیری آمریکا صورت میگیرد.
دارچیف بهترین راه حل برای آمریکا را وادار کردن زلسنکی به بازگشت به مذاکرات با روسیه عنوان کرد. مقام ارشد وزارت خارجه روسیه بیان کرد که برای جلوگیری از شکست تحقیرانه همانند مورد افغانستان، بهترین راه حل برای واشنگتن مجبور کردن زلسنکی به بازگشت به میز مذاکره است.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه اخیرا در گفتگوی تلفنی با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود گفته بود که ادامه سیاست تقویت ارتش اوکراین و تشکیلات نئونازی با جنگافزارهای ناتو و آمریکا فقط درد و رنج دولت کییف را طولانیتر میکند.
لاوروف روز یکشنبه به نقل از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کشورش به شبکه تلویزیونی "روسیا_ یک" گفت که مسکو با مذاکره با اوکراین مخالفتی ندارد اما تاخیر در این امر توسط کییف، روند دستیابی به توافق را پیچیده و دشوار میکند.
لاوروف افزود: پوتین در نشست با دومای دولتی (پارلمان) و سران جناح های آن، در باره موضع مسکو نسبت به اوکراین گفت کسانی که از مذاکره سرباز می زنند، باید درک کنند که هر اندازه بیشتر این روند را به تاخیر اندازند، مذاکره برای خودشان دشوارتر خواهد شد.
وزارت خارجه روسیه پیشتر اعلام کرده بود که نفوذ آمریکا بر روی دولت اوکراین به جایی رسیده که واشنگتن به تدریج تبدیل به یک طرف جنگ در اوکراین میشود و در این شرایط، گفتگو با واشنگتن درباره مساله اوکراین مشکل ساز خواهد بود.
نظر شما