به گزارش ایرنا، در این نشست مسوولان شبکه بهداشت شهرستان همدان خواستار توجه به هشدارهای بهداشتی در خصوص مصرف آب شدند.
رییس شورای شهر اسلامی شهر همدان در این نشست با اشاره به کمبود آب، بر ضرورت اطلاع رسانی و هشدارهای لازم در خصوص مصرف آب توسط شهروندان تاکید کرد.
محمود مسگریان افزود: سلامتی مردم خط قرمز ما است و با کوچکترین مشکل آلودگی آب همه ما مسوول هستیم و باید پاسخگو باشیم.
وی اضافه کرد: اعضای شورای شهر همدان بر اساس وظیفه برای نظارت بر بهداشت محیط و سلامت مردم مسوولیت دارند.
مسگریان با اشاره به تامین آب شرب و مصرفی مردم از آب چاههای مناطق مختلف شهرستان همدان، اضافه کرد: لازم است در خصوص نحوه مصرف و رعایت بهداشت اطلاع رسانی به صورت دقیق صورت پذیرد و این وظیفه مرکز بهداشت است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت رسانهها در امر اطلاع رسانی و هشدارهای لازم در خصوص مصرف آب، اظهار داشت: مدیریت شهری همدان آمادگی همکاری با مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی در زمینه تبلیغات محیطی آب و سلامتی را دارد.
مدیریت شهری همدان آمادگی همکاری با مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی را در زمینه در تبلیغات محیطی آب و سلامتی را دارد.
وی یادآور شد: رسیدگی به بهداشت شهر از زوایای مختلف جزو مسوولیتهای ذاتی شورای شهر است که بر این اساس با توجه به شرایط ویژهای که در شهر همدان به وجود آمده، در زمینه آب و نیز حضور زائران اربعین لازم است موارد و هشدارهای لازم توسط مرکز بهداشت اطلاع رسانی شود.
دانشگاه علومپزشکی منبع اطلاع رسانی سلامت آب
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان در این نشست اظهار داشت: ما تجربه بحران کرونا را داریم که تنها منبع اطلاع رسانی به مردم، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی بود.
سعید شهابینیا افزود: در دوران کرونا تمامی مسوولان و دستگاههای اجرایی از یک مرجع اطلاعات را دریافت کردند اما در خصوص بحث آب شرب، یکصدایی در اطلاع رسانی را شاهد نبودیم.
وی اضافه کرد: در زمینه سلامت آب همدان نیز اطلاع رسانی باید توسط سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی انجام شود.
پرهیز ایستگاههای صلواتی از توزیع شربت
معاون فنی مرکز بهداشت استان همدان در این جلسه با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت بر تامین و توزیع آب شرب نظارت دارند، گفت: کنترل و نظارت سلامت آب تنها برای شرایط خاص و کنونی نیست بلکه این نظارتها همیشه و مستمر صورت میپذیرد.
دکتر علی عطایی با اشاره به تامین آب از چاههای مناطق مختلف شهر، اظهار داشت: کنترل استانداردهای سلامت آب با حساسیت و سخت گیرانه بررسی میشود.
وی با بیان اینکه بار میکروبی شبکه آب اغلب منفی است، یادآور شد: برای کنترل و نظارت آب و توزیع آن توسط تانکرهای آب رسانی حجم زیادی نیروی انسانی نیاز بود که در همین راستا از چند تیم مستقر در شهرستانهای استان کمک گرفته شد.
عطایی تاکید کرد: ایستگاههای صلواتی و موکبها با توجه به شرایط، بهتر است از توزیع شربت پرهیز کرده و تنها چای توزیع کنند.
وی از مردم خواست از آب چاههای خانگی نیز فقط برای مصارف غیر شرب استفاده کنند.
جوشاندن، ایمنترین راه برای مصرف آب سالم
رییس مرکز بهداشت شهرستان همدان نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از مدیریت و کنترل و نظارت بر آب شرب، گفت: از ۲۲ مرداد سال جاری که شاهد مشکل آب در همدان بودیم، تیم واکنش سریع مرکز بهداشت فعال شد.
دکتر علیرضا رستمی کیا افزود: با توجه به اینکه شرکت آبفا به دنبال تامین آب از چاههای نقاط مختلف بود مرکز بهداشت نیز مسوولیت کنترل کیفی آب در شبکه توزیع را برعهده داشت.
وی با بیان اینکه کنترل سلامت آب در سه مرحله انجام میشود، گفت: این برنامه از مبدا و هم در تانکرهای آبرسان و قرارگاهها و نیز مرحله توزیع کنترل میشود.
رستمی کیا اضافه کرد: برای نمونه برداری از آب چاهها، ۲۷ مورد چاه به ما اعلام شد که همکاران در آزمایشگاه و معاونت بهداشت در این زمینه وارد شده و نظارت بر کلر سنجی و کدورت آب را انجام میدهند.
رستمی کیا تاکید کرد: مواردی که آب غیر استاندارد باشد اجازه ورود به شبکه توزیع داده نمیشود و ما تمام توان و تلاش خود را برای سلامت مردم شهر گذاشتهایم.
وی توصیه کرد؛ حداقل تا زمانی که شرایط آب به وضعیت عادی خود بازگردد، مردم آب را بجوشانند و این ایمنترین راه برای مصرف آب سالم است.
نظر شما