نامش محمد خادمی سعادت پور ۳۵ ساله و ساکن شهرستان فردیس استان البرز است ، او با کمک دستانش و حس لامسه به خوبی قطعات ریز و درشت رایانه ها را ازهم تمیز می دهد و براساس همین توانمندی همزمان با تحصیل در مدرسه به فراگیری مهارت های مختلف علم رایانه پرداخت.
او بخاطر فقر مالی خانواده در کنار محدودیت نابینایی مشکلات و موانع زیادی را پشت سر گذاشته است ، تجربه چندبار شکست در سرمایه گذاری اندک نتوانست خللی در اراده این روشندل وارد کند هرچند که پس از چهار سال از دوران نامزدی اش هنوز نتوانسته مکانی برای زندگی مشترک با همسر روشندل خود تهیه کند.
خادمی سعادت پور باب سخن را اینگونه با خبرنگار ایرنا باز کرد که هیچ وقت اجازه ندادم که نقص بینایی در زندگی ام دخیل و مانع شود و بخاطر همین نابینایی هرگز باعث نشده که بخواهم شرایط را برای خودم سخت تر کرده و احساس محدودیت و ناتوانی کنم.
وی ادامه داد : در یک خانواده پرجمعیت به دنیا آمدم، فرزند آخر خانواده و دارای سه برادر و ۲ خواهر هستم، دوره ابتدایی را در دبستان نابینایان شهید دکتر خزائلی تهران درس خواندم، در کنار مدرسه بخاطر شغل پدرم که خرید و فروش و بازیافت قطعات الکترونیک بود، این وسایل و قطعات الکترونیک در کودکی به وسیله های بازی من تبدیل شد، در سن ۶ سالگی با ابزارها و قطعات رایانه آشنا شدم و خودم هم در تفکیک و جدا کردن قطعات و تجزیه آنها با پدرم مشارکت می کردم و به اصطلاح دست به آچار شدم.
به نظرم مهمترین اشکال در بسیاری از خانواده ها این است که به بچه ها بخصوص معلولان حس خوداتکایی و استقلال نمی دهند، اما این حس استقلال را پدرم به من داد، اصلا کاری به من نداشت که این وسیله یا فلان چیز خطرناک است و به آن دست نزن، لذا همین امر موجب شد که با ابزارآلات مانند پیچ گوشتی ، آچار و دیگر ابزار قبل از سن ۶ سالگی آشنا شده و کار با آنها را یاد بگیرم تا بتوانم از آنها استفاده کنم؛ در کل به حرفه الکترونیک علاقمند شدم و حتی نوازندگی را با استفاده از فلادیسک های رایانه یاد گرفتم و هم علاقه ام و پیشرفتم بیشتر شد.
این روشندل افزود: آزادی عمل باعث شد که در سن ۶ سالگی با استفاده از حس لامسه با قطعات و وسایل الکترونیکی هرچه بیشتر آشنا شوم و آنها را لمس کنم و بتوانم به درک هندسی شکل این قطعات و ریزه کاری ها و جزییات آنها پی ببرم؛این وضعیت تا سن ۱۰ سالگی ادامه داشت تا اینکه من به موسیقی پیانو و ارگ علاقه مند شدم، جالب اینکه نواختن ارگ آن هم با سیستم عاملی که فاقد گویایی بود، جز معدود کارهایی از این دست محسوب می شد، چون همه ریتم های موسیق را باید حفظ می کردم، به خاطر همین مجبور بودم برای رکورد گرفتن میکس و مسترینگ از رایانه استفاده کنم که این امر مرا بیشتر به سمت رایانه برد تا یاد بگیرم.
در سن ۱۳ سالگی به رایانه علاقه شدیدی پیدا کردم، یعنی طوری شد که هر مشکل فنی در رایانه پیش می آمد، خودم آن را رفع می کردم و خلاصه رایانه را در زمان کوتاهی باز و جمع می کردم تا سن ۱۴ سالگی که این حرفه را به عنوان شغل انتخاب کردم و در سن ۱۵ سالگی هم اولین رایانه را مونتاژ کرده و به فروش رساندم.
هیچکس حتی برای شاگردی مرا نمی پذیرفت
خادمی سعادت پور در ادامه صحبت هایش گفت : من با همه تجارب کسب شده بخاطر اینکه کار را به صورت اصولی تر و تخصصی تر پیش ببرم، هر کجا حتی برای شاگردی هم مراجعه می کردم، هیچ کس مرا نمی پذیرفت، البته با توجه به نابینایی یا برای دلخوشی من می گفتند: بعدا به شما زنگ می زنیم و مرا از سر خودشان باز می کردند، ولی من واقعا عاشق این کار بودم ؛ خلاصه مجبور شدم خودم این کار را انجام دهم، اما بخاطر شرایط بد مالی، ابتدا با خسارت و غرامت هایی مواجه شدم، در ۱۶ سالگی اقدام به دست فروشی کردم تا بتواتم هزینه هایم را تامین و اگر قطعه ای که خراب شد، آن را جایگزین کنم، به هرحال برای انجام این آزمون و خطا هزینه های زیادی را متحمل شدم.
زمان گذشت تا اینکه در سن ۱۶ سالگی با کمک دوستم به صورت شریکی یک مغازه کوچکی را در تهران اجازه کردیم، ابتدا با شکست مواجه شدیم و ناچار از تهران به سمت استان البرز مهاجرت و در شهرستان فردیس کار را به صورت جدی شروع کردم ؛ در سن ۱۸ تا ۲۲ سالگی موفقیت هایی به دست آوردم .
باوجود چند بار شکست و تبعات تلخ آن، بازهم از پای ننشستم و این بار در سن ۳۰ سالگی به صورت کامل و جدی دوباره در فردیس شروع کردم و خدا را شکر تاکنون هم موفق بوده ام، ضمن اینکه تلاش کردم در کارم برای پژوهش و تحقیق اهمیت زیادی قایل شوم که دیگر به این راحتی ها با شکست مواجه نشوم.
تعمیر دستگاه های پزشکی اکو قلب و سونوگرافی در شرایط تحریمی کشور
خادمی سعادت پور بیان داشت : از آنجا که من در سن کودکی در حوزه قطعات الکترونیکی کار کردم و به سیستم عامل رایانه نیز آشنا شدم روند تکامل این سیستم را با دقت پیگیری و مطالعه کردم، کاری به من محول شد .
یکی از دوستان به من گفت که یک دستگاه اکو قلب نیاز به تعمیر دارد که برای تعمیر تجهیزات پزشکی به شهرستان گلپایگان رفتم و دستگاه اکو قلب را از صفر تا ۱۰۰ باز و بسته و تعمیر کردم .این را هم بگویم در بخش نرم افزار ۲ عنصر به من کمک می کند، اول نرم افزارهای اسپینر ریدر کمک می کند که مقاله بخوانم و دومی از دستیارهای بینا کمک می گیرم، یعنی دستگاه های تجهیزات رایانه ای هر چیزی که متصل به رایانه یا سیستم عامل رایانه ها سر و کار دارد، سعی کردم با مطالعه و تجربیات ورود کرده و کمک کنم، بخصوص که در شرایط تحریم کشور وقتی شنیدم این دستگاهها زیاد وارد کشورمان نمی شود وظیفه انسانی دانستم تا جایی که امکان دارد فعالیت کنم، در زمینه ارتقا و به روز کردن این دستگاهها تا دستکم مشکلی از جامعه پزشکی ما حل شود و این کمترین کاری است که من می توانم انجام دهم.
این روشندل البرزی گفت : بدون اغراق این را بگویم که اکنون حتی می توانم با افراد بینا در سرعت اس ام بل (مونتاژ کردن کیس) و تعمیر کردن رقابت کنم، ۱۵ سال است که کار تعمیرات الکترونیک را بطور جدی شروع کرده ا م و خیلی اعتماد به من بین افکار عمومی زیاد شده و امیدوارم بتوانم با یاد دادن و پرورش دیگر جوانان دین خود را به کشورم ادا کنم، چراکه وقتی آینده نوجوانان به نتیجه مطلوب برسد آینده کشور تضمین می شود. تاکنون در بخش های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری شاگردان زیادی داشته ایم و این روند نیز ادامه دارد.
گلایه ها از بی توجهی ها
خادمی سعادت پور در ادامه از کم توجهی ها به قشر روشندلان گلایه کرد و گفت : تحصیلات من دیپلم است و تمام دانش خودم را تجربی و با زحمت به دست آورده ام، حتی در محیط کار کسی مرا به عنوان شاگرد قبول نکرده است و دوست داشتم تحصیلاتم را ادامه دهم ولی متاسفانه در رشته انسانی می توانیم در کشور درس بخوانیم ؛ امکانات و ابزار آلات در رشته ریاضی و مهندسی برای ادامه تحصیل روشندلان محدود است .
وی افزود: اکنون در رویاها و خیالپرداز دنبال آن هستم که یک مغازه به عنوان دفتر کار داشته باشم و آینده شغلی من تامین شود ؛ خرید یک دفتر و مغازه سه میلیارد تومان سرمایه می خواهد؛ اکنون برای محل کارم با مشکل مواجه هستم و انتظار می رود مسوولان به من و امثال من کمک کنند تا بتوانیم کارهای بزرگ واثر بخش انجام دهیم.
خادمی سعادت پور از روشندلان کارآفرین است
رییس اتحادیه الکترونیک و صنوف وابسته شهرستان فردیس در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: محمد خادمی از روشندلان فردیس سال ۹۹ از مجموعه اتحادیه الکترونیک جواز کسب دریافت کرده و علاوه بر اینکه در این کار مشغول شده چند نفر را هم به عنوان کارآموز در اینجا مشغول به کار کرده است.
مهدی فولادی افزود: این روشندل ، آموزش اصولی در زمینه کسب و کار و خدمات رایانه یاد می دهد اما متاسفانه اتحادیه قدرت اجرایی آنچنانی ندارد و فقط در زمینه صدور مجوز کسب و کار توانستیم از آقای خادمی حمایت کنیم .
وی ادامه داد: تسهیلات کمیته امداد برای توسعه کار این روشندل کافی نیست و نیاز به یک مکان مناسب برای آموزش و کارآفرینی و اشتغالزایی دارد.
فولادی تاکید کرد: اگر این جوان روشند به خوبی حمایت مالی شود کارهای بزرگ و اثر بخش در کشور انجام خواهد داد و به عنوان یک الگو برای جوانان کشور و جهان مطرح می شود.
انتظار می رود با حمایت مسوولان از این روشندل البرزی زمینه اشتغال آفرینی و کمک به رشد و شکوفایی فکری این گونه جوانان فراهم شود.
شهرستان ۷۰۰ هزار نفری فردیس در جنوب شرقی کرج مرکز استان البرز قرار دارد.
نظر شما