به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از کارگاههای توبافی روستای جهانی صنایع دستی "خراشاد" افزود: با ایجاد پایانه تخصصی صنایع دستی، تمامی ورودی و خروجی محصولات از این طریق انجام میشود و فرآیند از حالت سنتی خارج خواهد شد.
وی تاکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حوزه اقتصادی استانداری مراقب باشند تا تعاونیها دچار مشکل نشوند و آموزشها و مشاورههای لازم به آنها داده شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در حوزه تسهیلات به تعاونیها کمک میکنیم و با توجه به اینکه گروههای گردشگر از کشورهای خارجی مانند ایتالیا به روستاهای هدف گردشگری مثل خراشاد میآیند، قراردادهایی توسط دستگاههای دولتی بین این گروهها با تعاونیها منعقد شود تا سطح مراودات افزایش یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی هم گفت: در مجموع سه روستای جهانی شامل خراشاد خراسان جنوبی، کلپورگان سیستان و بلوچستان و قاسمآباد گیلان در حوزه صنایع دستی کشور وجود دارد.
هادی شاهوردی با بیان اینکه خراشاد دومین روستایی است که سال ۱۳۹۷ ثبت جهانی شد افزود: این روستا بهواسطه صنعت حولهبافی در سطح جهان مشهور است.
وی بیان کرد: محصولات تولیدی هر شهرستان تفکیک و قطببندی شده و سیاست اداره کل بر حمایت از سه رشته حولهبافی خراشاد، برکبافی سربیشه و پنبه مله خوسف است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: به دلیل حضور فعالان صنایع دستی در روستای جهانی خراشاد، در نظر داریم مجتمع با عنوان مرکز آموزش و بازارچه صنایع دستی در این روستا احداث شود.
وی اظهار داشت: زمینی برای واگذاری به این مجتمع در نظر گرفته شده که باید خریداری شود و در صورت تامین اعتبار بر توسعه منطقه تاثیرگذار است.
شاهوردی افزود: در حال حاضر ۳۰۳ نفر از زنان روستای خراشاد عضو شرکت تعاونی هستند و محصولات تولیدی آنان به کشورهایی مانند ایتالیا و انگلستان صادر میشود.
یازدهمین سفر شهرستانی استاندار خراسان جنوبی امروز با حضور جواد قناعت در گلزار شهدای روستای خراشاد بیرجند آغاز شد.
استاندار خراسان جنوبی از روستای جهانی خراشاد بازدید کرد و حضور در کارگاههای توبافی و آشنایی با نحوه فعالیت بانوان روستا در این کارگاهها از برنامههای این بازدید بود.
توسعه زیرساختها از جمله ایجاد پارک مجهز به آلاچیقهای مناسب برای استقرار و رفع خستگی گردشگران و مسافران از جمله نیازمندیهای این روستای جهانی صنایع دستی است که در این بازدید مطرح شد و قول مساعد استاندار برای تامین اعتبار مورد نیاز را به همراه داشت.
قناعت از بازارچه عرضه محصولات تولیدی روستای خراشاد نیز بازدید کرد. این بازارچه در قالب ۱۵ غرفه، اغلب روزهای جمعه برای عرضه صنایع دستی و محصولات کشاورزی اهالی منطقه فعال است و مسافران و گردشگران زیادی برای خرید محصولات عرضه شده در این بازارچه به خراشاد سفر میکنند.
افتتاح طرح کشاورزی، بازدید از سالن ورزشی مهرشهر، کتابخانه حاجیآباد، سایت صنوف آلاینده، مسیر دسترسی چهکند به بلوار پیامبر اعظم (ص) بیرجند، دیدار با خانواده شهید و شرکت در شورای اداری شهرستان بیرجند از دیگر برنامههای استاندار خراسان جنوبی در مرکز استان است.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.
نظر شما