به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان بیجار با حضور وزیر نیرو اظهار داشت: یکی از مولفه های اصلی برای نگهداشت جمعیت در روستاها و شهرهای شهرستان بیجار، بحث تامین آب شرب و کشاورزی است که باید مورد توجه جدی تر قرار گیرد.
وی ضمن تاکید بر لزوم تسریع اجرای پروژه های تعریف شده آب در این شهرستان و در برخی موارد تعیین تکلیف پروژه ها، افزود: انتقال آب سد سیازاخ به بیجار و حسن آباد یاسوکند از جمله مصوبات سفر وزیر نیرو در دی ماه سال گذشته بود که امیدواریم سریعتر به نتیجه برسد.
استاندار کردستان به سد تالوار و ایجاد تصفیه خانه فاضلاب در پایاب آن اشاره داشت و اضافه کرد: امیدواریم با بازنگری در تخصیص آب به کشاورزان بیجاری از سد تالوار و قول مساعد وزیر نیرو، مشکل آب روستاهای بخش چنگ الماس برطرف شود.
زارعی کوشا از نگاه وزارت نیرو و علی اکبر محرابیان به واسطه نگاه ویژه به پروژه های آب در کردستان، تقدیر کرد و ادامه داد: امروز روز بسیار بزرگی برای مردم شهرستان بیجار و استان کردستان است.
وی به رشد منفی جمعیت و مهاجرت از شهرستان بیجار اشاره کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در سفر به بیجار در سال ۱۳۸۸، از مردم این شهرستان خواستند که بمانند و آن را بسازند و این مهم همان زمان نیز دغدغه رهبری بود.
۶۷ روستای بیجار با تنش آبی مواجه است
نماینده بیجار در مجلس شواری اسلامی هم هم در این نشست ضمن قدردانی از تلاش های استاندار کردستان گفت: به واسطه مهاجرت زیاد مردم بیجار به استان های دیگر، شهرهایی مانند اسلامشهر در تهران شکل گرفت که جای بسی تاسف است.
علیرضا زندیان از بازنگری تخصیص آب سد سیازاخ در سال ۱۳۹۷ و کم شدن سهم آب شرب و کشاورزی بیجار انتقاد کرد و افزود: در بازنگری تخصیص آب سد تالوار هم این اتفاق افتاد و سهم شهرستان بیجار از هفت هزار هکتار به هزار هکتار کاهش یافت.
وی با بیان اینکه بیجار هر بار از بازنگری تخصیص آب متضرر شده است، ادامه داد: در این شهرستان در سه بخش کشاورزی، شرب و صنعت از جمله زنجیره فولاد و پتروشیمی به آب نیاز داریم.
نماینده بیجار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۷ روستای این شهرستان با تنش آبی مواجه است که امیدواریم با بازنگری در تخصیص آب سد تالوار بخشی از این تنش برطرف شود.
نبود تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای یاسوکند، پیرتاج، بابارشانی و توپ آغاج، لزوم احداث تصفیه خانه آب در کنار سد تالوار و تخصیص اعتبار جهشی برای اجرای خط انتقال آب از سد سیازاخ به بیجار و یاسوکند، از مواردی بود زندیان به آن اشاره کرد.
رشد منفی جمعیت در بیجار
فرماندار بیجار هم در این جلسه اظهار داشت: این شهرستان دارای منابع خدادادی و نیروی انسانی مستعدی است و مردم آن همواره ارادت خود به نظام و انقلاب را اثبات کرده اند و انتظارشان از دولت این است که به وعدههای خود جامه عمل بپوشاند.
احمدرضا قاسمی بر لزوم عملی کردن عدالت محوری در شهرستان بیجار تاکید کرد و افزود: این شهرستان با رشد منفی جمعیت مواجه است و نیاز به توجه اقتصادی و ایجاد اشتغال دارد، در غیر اینصورت باید شاهد افزایش مهاجرت از روستاها باشیم.
وی از وزیر نیرو خواست تصمیم عادلانه ای در مورد استفاده از سد تلوار گرفته شود تا روستاییان پایاب این سد در شهرستان بیجار نیز بتوانند از آن برای آبیاری اراضی کشاورزی و آب شرب بهره ببرند.
گلایه نماینده کشاورزان
رییس نظام صنفی کشاورزی بیجار هم در این جلسه از عدم توجه به حقابه کشاورزان پایاب سد تلوار انتقاد کذد و گفت: کم آبی و عدم رونق کشاورزی، باعث مهاجرت بیش از ۴۰۰ هزار نفر از مردم شهرستان شده است.
سید حسین رحیمی با بیان اینکه از ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی بیجار فقط ۲ درصد آن آبی است، ادامه داد: در شهرهای اطراف مجوز حفر ۱۰ هزار چاه صادر شده اما در بیجار حفر چاه ممنوع است.
وی یادآور شد: مخالف تامین آب شرب دیگر استان ها نیستیم ولی ابتدا حق آب شرب، کشاورزی و صنعتی بیجار داده شود بعد آب بیجار به استان های دیگر صادر شود.
رییس نظام صنفی کشاورزی بیجار تاکید کرد: اگر حقابه بیجار نادیده گرفته شود مهاجرت بیشتر می شود، بنابراین تصمیم امروز برای آینده ما بسیار تاثیرگذار است.
رحیمی از مسئولان خواست متانت کشاورزان بیجاری را به پای نداشتن مشکلات ننویسید و گفت که مسولان شهرستان و استان در چند سال گذشته با هدف حفظ پست و مقام، حق کشاورزان بیجاری را نادیده گرفته اند.
شهرستان بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شمال شرق سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما